Gevulde kaki, een heerlijk maar vooral makkelijk dessert – Een aantal jaren terug was een kaki nog maar moeilijk te krijgen in Nederland, inmiddels is dat gelukkig veranderd en zie ik, als ik over markt slenter, bij iedere groentekraam deze heerlijke oranje vrucht liggen. Natuurlijk neem ik er een paar mee en de eerste is al op voordat ik aan het einde van de markt ben.
Mijn overige exemplaren bewaar ik en leg ze thuis op de fruitschaal. Ik laat ze liggen tot ze goed rijp zijn, net niet overrijp dan zijn ze het allerlekkerste, bovendien zijn ze dan goed te gebruiken voor het dessert dat ik in gedachte heb.
Kakifruit voor een exotisch tintje in de keuken
Kakifruit voor een exotisch tintje in de keuken - Kaki is een verzamelnaam (net als appel of peer) voor een aantal verschillende soorten, namelijk de persimon, de bouquet persimon en de in Nederland meest bekend en best verkrijgbare sharon. Oranje tomaat ?? Kakifruit wordt qua uiterlijk vaak vergeleken met een vleestomaat,...
Gevulde kaki, een heerlijk maar vooral makkelijk dessert
Nagerecht voor 4 personen
- 4 kaki’s
- 150 ml slagroom (ongeklopt)
- 2 el licht bruine basterd suiker
- snuf kaneel
- snuf nootmuskaat
Voor decoratie;
- 50 ml geklopte slagroom
- munt blaadjes
Extra nodig;
- blender of staafmixer
De toegevoegde specerijen zorgen in dit dessert voor een warme toon, wil je liever een wat frissere toon laat de specerijen dan weg en voeg wat geraspte limoen- of sinaasappelschil toe.
Snijd van de kaki’s de top af en lepel het vruchtvlees uit de vrucht. Doe dit zo voorzichtig mogelijk want juist omdat ze zo rijp zijn is de schil van de kaki heel kwetsbaar en we willen voor dit dessert liever geen scheurtjes in de schil. Lepel er dus zoveel mogelijk vruchtvlees uit maar laat voldoende zitten om de schil stevig te houden.
Doe vervolgens het vruchtvlees samen met de slagroom, de suiker, de kaneel en de nootmuskaat in een blender of gebruik eventueel een staafmixer. Pureer alles tot je een mooie gladde massa hebt. Schenk de pudding terug in de uitgelepelde kaki’s en plaats ze in de koelkast.
Laat de gevulde kaki minimaal 4 uur opstijven, een nacht lang in de koelkast zou nog beter zijn. Vlak voor het opdienen spuit je er een lekkere toef slagroom op of naast en decoreer je af met een blaadje munt.
Tafel lekker !!