Griesmeelpudding met bramensaus – De bekers puddingen met saus kennen we allemaal. Als je nu ergens het verschil kunt maken is het daar. Ondanks dat het bekende merk zich profileert als inspirerend kunnen we met zelfgemaakte toetjes echt wel meer inspireren. Niet alleen op het beste idee, maar vooral op de beste smaak. Ontdek het in deze griesmeelpudding met bramensaus.
De meeste toetjes maak je makkelijk zelf als je een goede basisvoorraad in huis hebt. Zuivel vormt daarbij een belangrijke basis zoals melk, room en eieren, maar ook suiker en honing zijn basics die je gewoon altijd op voorraad kunt hebben.
Met vers fruit
Wat het toetje uniek maakt is het verse fruit van het seizoen dat je eraan toevoegt. Wij serveren in augustus graag deze griesmeelpudding met bramensaus. Of je die bramensaus nu maakt na een middagje bramen plukken of met een restje (kan dat?) gekochte bramen maakt niet uit. Bramen zijn slechts beperkt houdbaar. Als dat schaaltje bramen dan net even te lang staat kun je dit fruit perfect verwerken in een heerlijke saus. En zo staat er straks een dessert op tafel waar je trots op bent en waar geen enkel kant-en-klaar toetje aan kan tippen.
Bramen; met deze recepten ontdek je meer
Een handje bramen in de yoghurt als ontbijt, een taartje met bramen, of een bramensaus over de pudding. Dit kun je o.a. met verse bramen.
Griesmeelpudding met bramensaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 liter melk
- 100 gram griesmeel
- 75 gram suiker
- 2 eiwitten
- merg van 1/2 vanillestokje
- 15 gram boter
- snuf zout
- 250 gram bramen
- sap van 1 citroen
- 1 eetlepel honing
- 1 kaneelstokje
- 1 eetlepel water
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je griesmeelpudding met bramensaus:
Klop de eiwitten tot stijve pieken. Breng de melk en het merg van het vanillestokje aan de kook. In een schaaltje de suiker, het griesmeel en het zout mengen. Zodra de melk kookt het vuur laag zetten en er beetje bij beetje het griesmeelmengsel door roeren. Laat het vervolgens op laag vuur 10 minuten doorkoken, wel regelmatig roeren. Neem dan de pan van het vuur en roer er de boter en de eiwitten doorheen. Spoel de puddingvorm af onder koud water en vul hem met de pudding. Laat de griesmeelpudding ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.
Voor de bramensaus breng je de bramen, citroensap, honing en water met een kaneelstokje in een pannetje aan de kook. Laat ca. 10 minuten koken. Verwijder het kaneelstokje en pureer alles met een staafmixer fijn. Om alle pitjes helemaal te verwijderen kun je hem vervolgens nog door een zeef halen. Keer de vorm op een bordje om zodat de pudding eruit glijdt en schenk of schep de saus er overheen.
Serveer de griesmeelpudding met bramensaus direct.
Tafel lekker !!