Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Heel Holland Bakt ‘Moelleux au Chocolat’

2 704

Heel Holland Bakt ‘Moelleux au Chocolat’

Meteen zelf aan de slag met een recept uit het bakboek ‘Heel Holland Bakt’. Een heerlijke lekkernij voor alle chocoholics onder ons: ‘Moelleux au chocolat’, een lauwwarm chocolade cakeje met een nog vloeibare chocolade kern. Serveer ze met een kopje koffie, een bolletje vanille ijs of maak er een bijvoorbeeld een ‘grand dessert’ van.

Het is absoluut niet moeilijk om te maken. Maar je moet er wel even je aandacht bij houden en niet ondertussen ook nog een ander klusje doen. Zelfs niet wanneer je een kei in multitasken bent. Als je de moelleux namelijk net iets te lang in de oven laat zitten dan is het een gewoon chocolade cakeje geworden. Ook lekker, maar dat was nu juist niet de bedoeling. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, want dat geeft het beste resultaat.

Wil je weten hoe de cakejes van kandidaten van ‘Heel Holland Bakt’ 2013 eruit zien? —-> www.heelhollandbakt.nl

Wat heb je nodig voor 6 cakejes:

  • 125 gram boter
  • 125 gram pure chocolade (70% vaste cacaobestanddelen)
  • 6 biologische eieren, op kamertemperatuur
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram bloem, gezeefd
  • muffinplaat met 6 holtes
  • bakpapier
  • extra boter voor het invetten van de muffinplaat

Zo maak je de cakejes:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de muffinplaat in. Knip 6 kleine cirkels uit het bakpapier, iets groter dan de bodem van de holten van de muffinplaat en duw ze erin.

Smelt de boter en de  chocolade in een hittebestandige kom op een pan heet, maar niet kokend water (au bain marie).

Splits 4 eieren. Klop in een kom de eierdooiers, de 2 resterende eieren en de suiker met de mixer heel luchtig tot het in volume is verdubbeld.

Voeg dan het ei mengsel bij het chocolade mengsel, voorzichtig kloppen. Spatel dan de bloem er zo luchtig mogelijk door.

Verdeel het beslag over de holten van de muffinplaat en bak de moelleux ca. 9 minuten in de oven.

Stort ze op bordjes en serveer ze direct.

 

Heel Holland BaktWil je meer over het boek weten kijk dan hier.

Wil je het boek bestellen klik dan hier.

Heel Holland Bakt
Auteur: diverse auteurs
Uitvoering: hardback, 288 pagina’s
Uitgeverij Kosmos
Prijs: € 24,99 (introductieprijs 22 april t/m 22 juli 2014, daarna € 29,99)
ISBN: 9789021557144

 

Bron: Heel Holland Bakt, Boek ‘Heel Holland Bakt’ en met dank aan Uitgeverij Kosmos voor het beschikbaar stellen van het recept en een recensie exemplaar.

 

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Hilde zegt

    Nergens staat waar de boter moet worden toegevoegd…

    1. Redactie zegt

      Excuses. Bij deze is dat aangepast 😉

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer