• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Kaiserschmarrn à la gasthof Schönblick

De garantie voor de mooiste verhalen aan tafel

door Connie Derks
in Nagerecht
1
1
Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn à la gasthof Schönblick – Kaiserschmarrn is een zoet Oostenrijks gerecht. Het heeft wat weg van een pannenkoek die zeer luchtig is, dit komt door het luchtig geklopte eiwit wat er op het laatst door gespateld wordt. Wanneer de koek bijna gaar is wordt deze in stukjes gescheurd. De Kaiserschmarnn wordt traditioneel geserveerd met een pruimencompote of met appelmoes en wordt met poedersuiker bestrooit. Het recept kent intussen vele varianten maar het luchtige karakter en de stukjes zijn de kenmerken van dit typische Oostenrijkse nagerecht.

De Kaiserschmarrn van gasthof Schönblick in Oostenrijk

Dicht bij de bron kunnen ze je het beste vertellen hoe je zo’n klassieker het beste maakt. Dit recept is het recept van gasthof Schönblick in het Oostenrijkse Russbach. Een heerlijk gebied om in de zomer te wandelen en in de winter voor de wintersport. Koken doen ze zelf, en zoals verwacht staat ook bij hun op de kaart deze alom bekende kaiserschmarrn. Het originele Oostenrijkse recept van gasthof Schönblick mogen we met jullie delen! Zet deze kaiserschmarrn op tafel, je krijgt er de garantie bij dat aan tafel door iedereen de mooiste wintersportverhalen verteld worden. Lekker Tafelen dus!

Kaiserschmarrn

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 eidooiers
  • 3 eiwitten
  • 150 gram bloem
  • 180 gram melk
  • 45 gram suiker
  • 30 gram vanille suiker
  • 6 gram zout
  • 30 gr. roomboter

Bereidingswijze van dit recept

Kaiserschmarrn maken doe je zo:

Eiwitten kloppen

Let er bij het opkloppen van je eiwit op dat de kom en de garde goed schoon en vetvrij zijn. Was de kom met heet water met een drupje afwasmiddel of wrijf er met een citroen doorheen. Spoel goed na met heet water.  Lees hier meer.

Klop de eiwitten stijf met de mixer. Mix verder het eigeel, melk, suiker, vanillesuiker, zout en bloem tot een glad beslag. Schep het eiwitschuim er voorzichtig doorheen. Smelt de boter in de pan en bak het beslag goudbruin, snij het met een spatel in vieren en draai deze om. Vervolgens met 2 spatels de kaiserschmarrn in stukjes scheuren en even opbakken met poedersuiker. Serveren met appelmoes of pruimencompote.

Lekker voor erbij

Pruimen compote

Breng een halve liter water aan de kook en voeg er 250 gram gedroogde en gewelde pruimen aan toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken. Meng 20 gr. maizena met 60 gr. suiker en meng dit met wat koud water. Roer dit door het pruimenmengsel en laat eventjes doorkoken. Laat de compote afkoelen alvorens te serveren.

Ook erg lekker bij Kaiserschmarrn is zelfgemaakte appelmoes of een preiselbeeren of himbeeren compote.

Tafel lekker !!

Tags: EierenOostenrijk
DeelPin14Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje
Bijgerecht

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Shakshuka
Ontbijt en lunch

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Eiersalade met mosterd en crispy bacon
Salade

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Reacties 1

  1. Nolda Straatman -Chocinella says:
    6 jaar geleden

    Oh Kaiserschmarrn lekker! Ben weer helemaal terug in Oostenrijk. Ga zeker keer proberen.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Hoofdgerecht

Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut...

Lees verder
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen