Koffie-karamel pudding met amandelkrokant – Een heerlijke pudding met koffiesmaak en daarop zelf gemaakte amandelkrokant. Zoet, zacht, krokant, kortom een echte verwennerij.
Met melk maak je….. juist! Pudding! Een pudding als nagerecht klinkt eigenlijk heel oubollig. Maar wanneer je deze pudding geproefd hebt weet je dat pudding niet oubollig is maar gewoon erg lekker. Door de afwerking met de stukjes krokante amandel heb je echt iets speciaals op tafel staan.
Amandelkrokant
Amandelkrokant is een vrij makkelijk te maken topping die voor vele toepassingen gebruikt kan worden. Nu strooien we deze over de pudding, maar wat dacht je van een appeltaart met slagroom en deze amandeltjes of bij een ijsje als extra bite. Je kunt deze amandeltjes in een gesloten trommel vrij lang bewaren, dus maak gerust wat meer. Als je er, voor je het bakt, hoopjes van maakt, heb je een heerlijke versnapering voor bij de koffie.
Koffie-karamel pudding
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram melk
- 25 gram custard
- 20 gram maïzena
- 80 + 80 gram suiker
- 150 gram sterke koffie
- 2 eetlepels water
- 1 eiwit
- 100 gram amandelschaafsel
- snufje zout
Bereidingswijze van dit recept
Koffie-karamel pudding maak je zo:
Neem een pannetje met dikke bodem en doe er het water in. Strooi er de suiker over en verhit dit zonder te roeren tot de suiker verkleurt tot karamel. Blus af met de warme koffie. Pas hierbij op voor stoom. Voeg er ongeveer 400 gram melk aan toe en verwarm het mengsel. Roer ondertussen de custard en de maïzena door elkaar en voeg er de rest van de melk aan toe. Roer tot een papje en voeg toe aan de warme melk. Breng rustig al roerende aan de kook en laat dit kort doorkoken. Schud direct in kommetjes. Laat de koffie-karamel pudding afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer het eiwit in een royale kom los met het zout en de suiker. Voeg er het amandelschaafsel aan toe en meng dit er ook doorheen. Verdeel het mengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier. Wil je koekjes hiervan maken schep dan met een lepel hoopjes op de bakplaat. Bak de amandelen in ongeveer 20 minuten goudbruin. Voor mooie stukjes kruimels kun je het beste na 10 minuten het schaafsel een keer doorroeren en opnieuw verdelen. Laat afkoelen voor gebruik.
Serveer de koffie-karamel pudding koud en strooi er vlak voor het opdienen naar wens de amandelkrokant over.
Tafel lekker !!