• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; Verslavend lekker!

door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
Koffie-karamel pudding

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant – Een heerlijke pudding met koffiesmaak en daarop zelf gemaakte amandelkrokant. Zoet, zacht, krokant, kortom een echte verwennerij.

Met melk maak je….. juist! Pudding! Een pudding als nagerecht klinkt eigenlijk heel oubollig. Maar wanneer je deze pudding geproefd hebt weet je dat pudding niet oubollig is maar gewoon erg lekker. Door de afwerking met de stukjes krokante amandel heb je echt iets speciaals op tafel staan.

Amandelkrokant

Amandelkrokant is een vrij makkelijk te maken topping die voor vele toepassingen gebruikt kan worden. Nu strooien we deze over de pudding, maar wat dacht je van een appeltaart met slagroom en deze amandeltjes of bij een ijsje als extra bite. Je kan deze amandeltjes in een gesloten trommel vrij lang bewaren dus maak gerust wat meer. Als je er hoopjes van maakt voor je het bakt, heb je een heerlijke versnapering voor bij de koffie.

koffie karamel pudding
amandel korokant
karamel koffie pudding

Koffie-karamel pudding

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram melk
  • 25 gram custard
  • 20 gram maïzena
  • 80 + 80 gram suiker
  • 150 gram sterke koffie
  • 2 eetlepels water
  • 1 eiwit
  • 100 gram amandelschaafsel
  • snufje zout

Bereidingswijze van dit recept

Koffie-karamel pudding maak je zo:

Neem een pannetje met dikke bodem en doe er het water in. Strooi er de suiker over en verhit dit zonder te roeren tot de suiker verkleurt tot karamel. Blus af met de warme koffie. Pas hierbij op voor stoom. Voeg er ongeveer 400 gram melk aan toe en verwarm het mengsel. Roer ondertussen de custard en de maïzena door elkaar en voeg er de rest van de melk aan toe. Roer tot een papje en voeg toe aan de warme melk. Breng rustig al roerende aan de kook en laat dit kort doorkoken. Schud direct in kommetjes. Laat de koffie-karamel pudding afkoelen. Hou je niet van een vel op de pudding lees dan hier tips om dit te voorkomen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer het eiwit in een royale kom los met het zout en de suiker. Voeg er het amandelschaafsel aan toe en meng dit er ook doorheen. Verdeel het mengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier. Wil je koekjes hiervan maken schep dan met een lepel hoopjes op de bakplaat. Bak de amandelen in ongeveer 20 minuten goudbruin. Voor mooie stukjes kruimels kun je het beste na 10 minuten het schaafsel een keer doorroeren en opnieuw verdelen. Laat afkoelen voor gebruik.

Serveer de koffie-karamel pudding koud en strooi er vlak voor het opdienen naar wens de amandelkrokant over.

Tafel lekker !!

Tags: KaramelpuddingZuivelZuivel - Melk
DeelPin28Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

romig dessert met frambozen
Nagerecht

Romig dessert met frambozen en rabarber

bavarois van kwark
Nagerecht

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

panna cotta met abrikozen
Nagerecht

Panna cotta met abrikozen en een vleugje rozemarijn

Rabarbertaart upside down
Nagerecht

Upside down rabarbertaart

Nectarine ijstaart
Nagerecht

Nectarine ijstaart of toch liever een cheesecake?

Trifle met nectarine
Nagerecht

Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht

panna cotta van yoghurt
Nagerecht

Panna cotta van yoghurt

aardbeiensalade
Nagerecht

Aardbeiensalade met limoncello en munt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen