Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; Verslavend lekker!

Eet je een toetje? Kies dan voor zelfgemaakt. Je weet dan wat je eet. En bij deze koffie-karamel pudding is dat een ware ontdekkingstocht.

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant – Een heerlijke pudding met koffiesmaak en daarop zelf gemaakte amandel-krokant. Zoet, zacht, krokant, kortom een echte verwennerij.

Een pudding als nagerecht klinkt eigenlijk heel oubollig. Maar wanneer je deze pudding geproefd hebt weet je dat pudding niet oubollig is maar gewoon erg lekker. Door de afwerking met de stukjes krokante amandel heb je echt iets speciaals op tafel staan.

Amandelkrokant

Amandel-krokant is een vrij makkelijk te maken topping die voor vele toepassingen gebruikt kan worden. Nu strooien we deze over de pudding maar wat dacht je van een appeltaart met slagroom en deze amandeltjes of bij een ijsje als extra bite. Je kan deze amandeltjes in een gesloten trommel vrij lang bewaren dus maak gerust wat meer. Wanneer je er hoopjes van maakt voor je het bakt heb je een heerlijke versnapering voor bij de koffie.

koffie karamel puddingKoffie-karamel pudding

  • 500 gram melk
  • 25 gram custard
  • 20 gram maizena
  • 80 gram suiker
  • 150 gram sterke koffie
  • 2 eetlepels water

Neem een pannetje met dikke bodem en doe er het water in. Strooi er de suiker over en verhit dit zonder te roeren tot de suiker verkleurt tot karamel. Blus af met de warme koffie. Pas hierbij op voor stoom. Voeg er ongeveer 400 gram melk aan toe en verwarm het mengsel. Roer ondertussen de custard en de maizena door elkaar en voeg er de rest van de melk aan toe. Roer tot een papje en voeg toe aan de warme melk. Breng rustig al roerende aan de kook en laat dit kort doorkoken. Schud direct in kommetjes. Laat de koffie-karamel pudding afkoelen. Hou je niet van een vel op de pudding lees dan hier tips om dit te voorkomen.

amandel korokantAmandel-krokant

  • 1 eiwit
  • 80 gram suiker
  • 100 gram amandelschaafsel
  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer het eiwit in een royale kom los met het zout ende suiker. Voeg er het amandelschaafsel aan toe en meng dit er ook doorheen. Verdeel het mengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier. Wil je koekjes hiervan maken schep dan met een lepel hoopjes op de bakplaat. Bak de amandelen in ongeveer 20 minuten goudbruin. Voor mooie stukjes kruimels kun je het beste na 10 minuten het schaafsel een keer doorroeren en opnieuw verdelen. Laat afkoelen voor gebruik.

Serveer de koffie-karamel pudding koud en strooi er vlak voor het opdienen naar wens de amandel-krokant over.

Tafel lekker!

karamel koffie pudding
Koffie-karamel pudding

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.