• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 17, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; Verslavend lekker!

door Connie
in Nagerecht
Koffie-karamel pudding
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant – Een heerlijke pudding met koffiesmaak en daarop zelf gemaakte amandel-krokant. Zoet, zacht, krokant, kortom een echte verwennerij.

Met melk maak je….. juist! Pudding! Een pudding als nagerecht klinkt eigenlijk heel oubollig. Maar wanneer je deze pudding geproefd hebt weet je dat pudding niet oubollig is maar gewoon erg lekker. Door de afwerking met de stukjes krokante amandel heb je echt iets speciaals op tafel staan.

Amandelkrokant

Amandel-krokant is een vrij makkelijk te maken topping die voor vele toepassingen gebruikt kan worden. Nu strooien we deze over de pudding maar wat dacht je van een appeltaart met slagroom en deze amandeltjes of bij een ijsje als extra bite. Je kan deze amandeltjes in een gesloten trommel vrij lang bewaren dus maak gerust wat meer. Wanneer je er hoopjes van maakt voor je het bakt heb je een heerlijke versnapering voor bij de koffie.

koffie karamel pudding
amandel korokant
karamel koffie pudding

Koffie-karamel pudding

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram melk
  • 25 gram custard
  • 20 gram maïzena
  • 80 + 80 gram suiker
  • 150 gram sterke koffie
  • 2 eetlepels water
  • 1 eiwit
  • 100 gram amandelschaafsel
  • snufje zout

Bereidingswijze van dit recept

Koffie-karamel pudding maak je zo:

Neem een pannetje met dikke bodem en doe er het water in. Strooi er de suiker over en verhit dit zonder te roeren tot de suiker verkleurt tot karamel. Blus af met de warme koffie. Pas hierbij op voor stoom. Voeg er ongeveer 400 gram melk aan toe en verwarm het mengsel. Roer ondertussen de custard en de maïzena door elkaar en voeg er de rest van de melk aan toe. Roer tot een papje en voeg toe aan de warme melk. Breng rustig al roerende aan de kook en laat dit kort doorkoken. Schud direct in kommetjes. Laat de koffie-karamel pudding afkoelen. Hou je niet van een vel op de pudding lees dan hier tips om dit te voorkomen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer het eiwit in een royale kom los met het zout en de suiker. Voeg er het amandelschaafsel aan toe en meng dit er ook doorheen. Verdeel het mengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier. Wil je koekjes hiervan maken schep dan met een lepel hoopjes op de bakplaat. Bak de amandelen in ongeveer 20 minuten goudbruin. Voor mooie stukjes kruimels kun je het beste na 10 minuten het schaafsel een keer doorroeren en opnieuw verdelen. Laat afkoelen voor gebruik.

Serveer de koffie-karamel pudding koud en strooi er vlak voor het opdienen naar wens de amandel-krokant over.

Tafel lekker !!

Tags: KaramelpuddingZuivel - Melk

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Chipolatapudding
Nagerecht

Chipolatapudding; Een heerlijke klassieker uit de Nederlandse keuken

Panna cotta
Nagerecht

Panna Cotta; Gekookte room met vanille

Roomsaus of Bechamelsaus
Kookschool

Roomsaus of Bechamelsaus

Oma's appeltjespudding
Nagerecht

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

bitterkoekjespudding
Nagerecht

Bitterkoekjespudding, een gegarandeerd succes na de maaltijd

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Alweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter...

Lees verder
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Tex-Mex gehaktballen

Tex-Mex gehaktballen

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen