Krokante wrap met appel en kaneel – Heb je zin in een snel, eenvoudig en toch heerlijk dessert? De krokante wrap met appel en kaneel is dé oplossing! Dit is een nagerecht met heerlijke warme zoete appels en een toets van kaneel in een knapperige wrap.
Warm appelgebak is altijd lekker
Echt iedereen houdt van warm appelgebak, dit wordt dan ook vaak bij de koffie geserveerd. Maar waarom zou je niet ook na de maaltijd genieten van warm appelgebak. De krokante wrap met appel en kaneel is snel en makkelijk klaar te maken. Je hoeft er niet veel voor in huis te halen, een kilo appels en een pak wraps, de rest zoals boter, suiker en kaneel heb je waarschijnlijk al in huis.
Kies voor stevige appels
De krokante wrap wordt gevuld met stukjes appel die je even beetgaar bakt in een beetje boter. Zorg voor een stevige appel zoals een Elstar. Die is friszoet van smaak en knapperig en de Elstar verliest niet te veel vocht en blijft lekker stevig tijdens het bakken.
De veelzijdigheid van wraps
Wraps zijn ontzettend veelzijdig en altijd handig om in huis te hebben. Meestal worden ze met hartige ingrediënten gevuld, maar met zoet is ook heel goed mogelijk. Een krokante wrap met appel is hier een goed voorbeeld van. Door de wraps te bestrijken met een beetje boter en te bestrooien met kaneelsuiker wordt het heerlijk knapperig in de oven.
Tip: Brand de krokante wrap even af met een Brûlée brander voor een extra krokant korstje.
Samen koken is leuk en leerzaam
Maak de wrap gezellig op een vrije middag samen met je kinderen. Ze zullen het leuk vinden om te helpen, zeker als ze weten dat het resultaat zo lekker is. Een krokante wrap met appel is niet moeilijk om te maken en door kinderen te betrekken bij het koken en bakken leren ze stiekem best wel veel. Al is het maar door alleen te kijken.
De allerlekkerste toetjes met appel
Ontdek de meest verrassende toetjes met appel in de hoofdrol. Van super simpel tot echte klassiekers en frisse combinaties.
Krokante wrap met appel en kaneel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kg elstar appels
- 50 gram rozijnen
- 25 + 50 gram suiker
- 2 theelepels kaneel
- 4 bastogne koeken
- 25 + 25 gram roomboter
- 8 kleine tortilla’s
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een krokante wrap met appel:
Schil de appels en haal het klokhuis eruit, snijd de appel in blokjes.
Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak hierin de appelblokjes met 25 gram suiker en 1 theelepel kaneel tot ze beetgaar zijn.
Roer de rozijnen erdoor.
Verkruimel de koeken grof en meng die door de appelvulling.
Verdeel de vulling in een baan midden over de wraps en rol de wraps op. Leg de wraps in een ovenschaal.
Smelt 25 gram boter en bestrijk daarmee de wraps.
Meng de resterende suiker en kaneel en bestrooi daarmee de wraps.
Zet de wraps ongeveer 15-20 minuten in een oven van 190 graden tot ze goed warm en krokant zijn.
Serveer de krokante wrap met appel als nagerecht, ook erg lekker met een bolletje ijs.
Tafel lekker !!
Leuk recept, maar er staat niet bij op hoeveel graden ze gebakken moeten worden en waar in de oven de bakplaat met de wraps geplaatst moet worden.
Sorry Rudolf, daar is iets niet helemaal goed gegaan. De oventemperatuur is inmiddels toegevoegd. Als de hoogte van de bakplaat niet staat vermeld kun je de standaard hoogte van iets onder het midden in de oven gebruiken.
Ok, bedankt. Ik ga het snel eens proberen.