Kwark bavarois met nectarine en frambozensaus: Een geweldige combinatie van smaken. De Pêche melba is er niet voor niets zo beroemd door geworden.
Genieten van het fruit van het seizoen
In de zomer is er het heerlijkste fruit. Zacht fruit, steenvruchten, meloenen en nog veel meer. Hier moet je dan ook volop van genieten zo lang het kan want hier kan een blikje fruit echt niet tegenop. Maak er leuke desserts mee zoals bijvoorbeeld deze kwark bavarois met nectarine en een saus van verse frambozen. Een beetje slagroom en een takje citroenmelisse of mint erbij en het genieten kan beginnen.
Dit is een Pêche melba 2.0
Kwark op chic
We eten met regelmaat een bakje yoghurt of kwark met stukjes nectarine of ander vers fruit erin omdat dit zo lekker is. Dit is dan vaak als gezond ontbijt met granola of muesli erbij. Ook gaat dit met regelmaat mee naar het werk of het wordt geserveerd als een lekker toetje na de maaltijd. De smaak is heerlijk, maar soms wil je net wat meer. En met bijna dezelfde ingrediënten is dit zeer goed mogelijk. Maak deze naturel kwark bavarois met nectarine en serveer hem met een heerlijke frambozensaus.
Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Perzik en Nectarine – veelzijdige zomerse vruchten
Het verschil tussen perzik en nectarine. Waar komen ze vandaan, hoe koop je de beste exemplaren en nog meer tips.
Kwark bavarois met nectarine
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 450 gram kwark
- 75 gram suiker + 2 eetlepels
- sap van 1 citroen
- 200 + 100 ml slagroom
- 5 blaadjes gelatine
- 2 nectarines
- 125 gram frambozen
- takje mint of citroenmelisse ter decoratie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kwark bavarois met nectarine:
Leg de blaadjes gelatine in een kommetje koud water om te wellen. Klop de slagroom met de 200 gram suiker lobbig. Doe de kwark in een kom. Verwarm het citroensap tot het bijna kookt. Haal van het vuur af en los er de uitgeknepen blaadjes gelatine in op. Meng de gelatine met een klopper door de kwark en zet even opzij. Neem 6 kopjes of kommetjes en spoel deze om met koud water. Schep 1/3 van de geklopte slagroom door de kwark. Voeg er de rest van de geklopte slagroom bij en schep luchtig door. Verdeel de kwark bavarois over de kommetjes en zet deze minimaal 3 uur maar liefst 6 uur koud weg.
Kook de frambozen met 2 eetlepels koud water en 1 eetlepel suiker kort door tot ze gaar zijn. Duw ze door een zeef om de pitjes te verwijderen. Proef en voeg wanneer nodig nog iets suiker toe. Zet koel weg
Vlak voor serveren: Klop 100 ml slagroom met 1 eetlepel suiker stevig. Snijd de nectarines naar wens in schijfjes of blokjes. Laat in een schaal een bodem heet water lopen. Zet bordjes voor de kwark bavarois klaar. Zet een kommetje eventjes in de bak met heet water zodat het kommetje warm wordt. Duw met de vingers het randje los. Leg er het bordje omgekeerd op en draai samen om. Schud een beetje tot de kwark bavarois los komt. Doe dit met alle kommetjes.
Decoreer de bordjes en de kwark met de schijfjes nectarine en slagroom. Schep vlak voor het opdienen een lepel saus bij de kwark bavarois met nectarine steek er een paar blaadjes mint bij en serveer direct.
Tafel lekker !!