Laagjesdessert met cranberrycompote – Bij een feestelijk etentje hoort ook een feestelijk nagerecht. En dat een bijzonder toetje helemaal niet moeilijk of veel werk hoeft te zijn, bewijst dit laagjesdessert met cranberrycompote. Heerlijke mascarponeroom met witte chocolade, zoete cranberrycompote en knapperige kletskoppen, samen in een glaasje, vormen een lekker toetje dat je ook heel goed kunt serveren bij een kerstmenu.
De lekkerste cranberrycompote maak je zelf!
Cranberrycompote wordt in potjes verkocht. Heel makkelijk natuurlijk. Maar voor het laagjesdessert met cranberrycompote maak je die compote toch zeker zelf? Binnen tien minuten maak je zelf een heerlijke compote van verse cranberry’s. Hou je daar iets van over? Dat kun je in de koelkast wel een week bewaren. Maar waarschijnlijk is het heel snel op. Tenslotte zijn cranberry’s ook heerlijk bij een stukje vlees of wild. Of doe eens een schepje in de yoghurt, of over vanille roomijs. Zo maak je nog meer lekkere toetjes dus!
Variëren met het laagjesdessert met cranberrycompote
Behalve met cranberrycompote kun je met het laagjesdessert ook heel makkelijk variëren. Neem de mascarponeroom als basis, kies een andere fruitcompote en gebruik andere koekjes. Zo kun je op een heel makkelijke manier, met dezelfde basis een heel ander dessert maken.
Cranberry’s; van zuur naar zoet!
Cranberry's, de mooie donkerrode bes. Je kunt ze rauw niet eten. Maar wat doe je er dan wel mee? Lekker Tafelen legt het je uit!
Laagjesdessert met cranberrycompote
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 2 zakjes vanillesuiker
- 75 gram kletskoppen + 2 extra om te garneren
- 8 eetlepels cranberrycompote
- 50 gram witte chocolade + wat extra om te garneren
- een paar takjes munt
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een laagjesdessert met cranberrycompote:
Zorg dat de slagroom en de mascarpone goed koud zijn.
Verkruimel 75 gram kletskoppen.
Hak 50 gram witte chocolade fijn.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
Voeg de mascarpone toe aan de slagroom en klop nog even tot je een wat lobbige mascarponeroom hebt.
Schep de gehakte witte chocolade door de mascarponeroom.
Verdeel de verkruimelde kletskoppen over 4 glazen.
Op de kruimels schep je een laagje mascarponeroom. Vervolgens 2 eetlepels cranberrycompote. Dan weer een laag mascarponeroom. Zo vul je alle glazen.
Schaaf of hak de extra witte chocolade en verdeel het over de glazen.
Steek in elk glas een halve kletskop en een topje van een takje munt.
Wil je het laagjesdessert met cranberrycompote niet direct serveren? Bewaar het dan in de koelkast en steek de halve kletskop en de munt er net voor je het gaat serveren in.
Tafel lekker !!