Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Limoen panna cotta met kokos

Limoen en kokos is een heerlijke combi. Het frisse van de limoenen biedt een goede tegenhanger voor het zoete van de kokosmelk in deze limoen panna cotta.

0 2.333

Limoen panna cotta met kokos – De combinatie van limoen en kokos is echt heerlijk en leent zich perfect voor een dessert als panna cotta. Het frisse van de limoenen biedt een goede tegenhanger voor het zoete van de kokosmelk en vanille. Mocht je nou geen vanillestokje voor handen hebben, vervang deze dan door 1 theelepel vanille extract.

Limoen panna cotta met kokos

Nagerecht voor 4 personen

  • 50 milliliter limoensap
  • Rasp van 1 limoen
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 vanillestokje
  • 1 kaneelstokje
  • 300 milliliter room
  • 4 blaadjes gelatine
  • 50 gram suiker
  • verse munt

Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water tot ze zacht zijn. Schraap de vanille uit het stokje met een scherp mes. Verwarm in een pan de room, kokosmelk, vanille, kaneelstokje en suiker tegen de kook aan. Laat 10 minuten op een zacht vuur staan, zorg dat het niet gaat koken. Haal de pan van het vuur en roer de gelatineblaadjes erdoor tot ze zijn opgelost. Roer het limoensap en de rasp erdoor en laat enigszins afkoelen. Verdeel over 4 glaasjes of bakjes en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met een paar blaadjes munt.

Tafel Lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More