Limoen panna cotta met kokos – De combinatie van limoen en kokos is echt heerlijk en leent zich perfect voor een dessert als panna cotta. Het frisse van de limoenen biedt een goede tegenhanger voor het zoete van de kokosmelk en vanille. Mocht je nou geen vanillestokje voorhanden hebben, vervang deze dan door 1 theelepel vanille-extract.
Limoen; ontdek de sprankelende kracht van limoen!
De limoen wordt minder gebruikt dan zijn collega citrusvruchten de citroen en de sinaasappel. Ontdek de sprankelende kracht van limoen!
Limoen panna cotta met kokos
Nagerecht voor 4 personen
- 50 milliliter limoensap
- Rasp van 1 limoen
- 200 milliliter kokosmelk
- 1 vanillestokje
- 1 kaneelstokje
- 300 milliliter room
- 4 blaadjes gelatine
- 50 gram suiker
- verse munt
Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water tot ze zacht zijn. Schraap de vanille uit het stokje met een scherp mes. Verwarm in een pan de room, kokosmelk, vanille, kaneelstokje en suiker tegen de kook aan. Laat 10 minuten op een zacht vuur staan, zorg dat het niet gaat koken. Haal de pan van het vuur en roer de gelatineblaadjes erdoor tot ze zijn opgelost. Roer het limoensap en de rasp erdoor en laat enigszins afkoelen. Verdeel over 4 glaasjes of bakjes en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met een paar blaadjes munt.
Tafel Lekker!