• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, november 29, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Makkelijke mousse met banaan en chocolade

De lekkerste nagerechten zijn vaak simpel, snel en hebben niet veel ingrediënten nodig.

door Connie Derks
in Nagerecht
0
4
Mousse met banaan

Mousse met banaan – De lekkerste nagerechten zijn vaak simpel, snel en hebben niet veel ingrediënten nodig. Zo ook deze mousse met banaan, slagroom, suiker en lekkere stukjes chocolade. Makkelijker kunnen we het niet maken.

Makkelijke mousse

Een mousse is een bereiding met veel lucht, dit kan zowel zoet als hartig zijn. Het bekendst zijn de zoete variaties. En wij eten wel waarom! Mousse is namelijk erg makkelijk om te maken en je kunt er vele smaken aan toevoegen. We maken een mousse met banaan, maar het had net zo goed een andere fruitmousse zoals aardbeienmousse. Je kunt van bijna alle fruit een mousse maken. Het had zelfs een koffie- of chocolademousse kunnen zijn.

Mousse is erg makkelijk om te maken en je kunt er vele smaken aan toevoegen.

De basis voor de mousse is geklopte zoete slagroom die op smaak wordt gebracht met banaan en kleine stukjes chocolade. De banaan wordt voor een gedeelte geprakt zodat de smaak goed verdeeld wordt. De rest gaat er in grovere stukjes doorheen.

Ga voor pure smaak

Als je voor pure smaken gaat, wordt je inzet altijd beloond. De smaak is namelijk zo veel lekkerder dan al de kunstmatig op smaak gebrachte desserts uit het zuivelschap van de supermarkt. Banaan leent zich heel goed om te pureren. Neem dan wel goed rijpe bananen! Deze hebben veel meer smaak en de structuur is veel prettiger in een mousse. Je mag best stukjes banaan proeven, maar deze moeten dan wel zacht zijn.

Gebruik pure smaken! Dat is zo veel lekkerder dan al de kunstmatig op smaak gebrachte desserts uit het zuivelschap van de supermarkt.

Home made stracciatella

Banaan en chocolade gaan perfect samen. Verwerk daarom stukjes chocolade in deze mousse met banaan. Dat geeft ook nog eens een heerlijke bite. Je kunt dit heel makkelijk doen door met een dunschiller of kaasschaaf een chocoladereep te schaven. Als je grovere stukken wilt dan snijd je de chocolade met een mes in stukjes. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Meng deze stukjes chocolade door de stevig geklopte slagroom en je krijgt een soort van stracciatella bananen mousse. Superlekker!

desserts met banaan

Desserts met banaan; van eenvoudig tot lekker luxe

Warm als loempia, koud of zelfs bevroren, desserts met banaan zijn altijd lekker. Wij hebben de lekkerste recepten met banaan in de hoofdrol.

Mousse met banaan en chocolade

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 2-3 bananen
  • reep pure chocolade 80 gram

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je mousse met banaan en chocolade;

Zorg ervoor dat de slagroom goed koud is. Wanneer mogelijk zet je ook de kom en de kloppers in de koelkast zodat deze ook goed koud zijn. Schaaf de chocolade boven een koud bord of snijd deze in zeer kleine stukjes. Zet de chocolade in de koelkast. Schil de bananen en prak 1 banaan helemaal fijn met een vork. Snijd van een banaan 12 schijfjes en snijd de rest in grove stukjes. Klop de slagroom met de suiker stevig. Spatel er voorzichtig de geprakte banaan en de in stukjes gesneden banaan samen met ongeveer de helft van de geschaafde chocolade doorheen. Verdeel over 4 glazen. Werk de mousse met banaan en chocolade af met schijfjes banaan en chocolade. Zet koel weg tot gebruik.

Tafel lekker !!

DeelPin49TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kerst kaasplank
Nagerecht

Kerst Kaasplank

Charlotte met stoofperen
Nagerecht

Charlotte met stoofperen

Griesmeelpudding met appel en rozijnen
Nagerecht

Griesmeelpudding met appel en rozijnen

roomyoghurt met mandarijn
Nagerecht

Roomyoghurt met mandarijn

Panna cotta
Nagerecht

Panna Cotta; gekookte room met vanille

ijstaart sinaasappel, speculaas en gember
Nagerecht

IJstaart met sinaasappel, speculaas en gember

Tiramisu met speculaas en mandarijn
Nagerecht

Tiramisu met speculaas en mandarijn

Eton mess met stoofperen
Nagerecht

Eton mess met stoofperen

Reacties 4

  1. Wiske says:
    1 maand geleden

    Het toetje was inderdaad super lekker. Ik heb er nog wat ‘granola met nootjes en vruchtjes’ op gestrooid voor een feestelijk tintje en gebruikte de kleine wijd uitlopende dessertglazen op voet. het was een succes. Inderdaad wel wat machtig, maar we hebben een pauze ingelast na het hoofdgerecht.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 maand geleden

      Dat klinkt heerlijk en erg mooi Wiske.

      Beantwoorden
  2. Mieke, says:
    2 jaar geleden

    Hoi connie ,

    Ik heb je nagerecht gemaakt .
    Het was weer verrukkelijk ,erg luchtig ,en niet zoet
    Het was voor 4-personen .
    Maar ik heb er 6-schaaltjes mee kunnen vullen .

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Fijn om te horen dat het lekker was. Tja de grootte van de porties is voor iedereen verschillend. Met een beetje over kun je nog een keer extra genieten.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Recepten met garnalen
Specials

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Check het recept of lees de info
Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

slagroom

Slagroom

poké bowl recepten

Poké bowl recepten; ontdek deze varianten

Recept in de picture

Tartaar van zalm en avocado
Recepten

Tartaar van zalm en avocadocrème

 Met verse tartaar van zalm en avocadocrème zet je in een mum van tijd een prachtig gerecht op tafel. Perfect voor bijzondere gelegenheid!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met cranberry en geitenkaas

Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven

Romige aardappelschotel met kip en paprika

Romige aardappelschotel met kip en paprika

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Liesbeth op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Willy Holmes-Spoelder op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • letta de Jong op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Catharina op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Hollandse borrelplank; een feestje!
  • Vera van Geresteijn op Hollandse borrelplank; een feestje!

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen