• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Makkelijke mousse met banaan en chocolade

De lekkerste nagerechten zijn vaak simpel, snel en hebben niet veel ingrediënten nodig.

door Connie Derks
in Nagerecht
0
2
Mousse met banaan

Mousse met banaan – De lekkerste nagerechten zijn vaak simpel, snel en hebben niet veel ingrediënten nodig. Zo ook deze mousse met banaan, slagroom, suiker en lekkere stukjes chocolade. Makkelijker kunnen we het niet maken.

Makkelijke mousse

Een mousse is een bereiding met veel lucht, dit kan zowel zoet als hartig zijn. Het bekendst zijn de zoete variaties. En wij eten wel waarom! Mousse is namelijk erg makkelijk om te maken en je kunt er vele smaken aan toevoegen. We maken een mousse met banaan, maar het had net zo goed een andere fruitmousse zoals aardbeienmousse. Je kunt van bijna alle fruit een mousse maken. Het had zelfs een koffie- of chocolademousse kunnen zijn.

Mousse is erg makkelijk om te maken en je kunt er vele smaken aan toevoegen.

De basis voor de mousse is geklopte zoete slagroom die op smaak wordt gebracht met banaan en kleine stukjes chocolade. De banaan wordt voor een gedeelte geprakt zodat de smaak goed verdeeld wordt. De rest gaat er in grovere stukjes doorheen.

Ga voor pure smaak

Als je voor pure smaken gaat, wordt je inzet altijd beloond. De smaak is namelijk zo veel lekkerder dan al de kunstmatig op smaak gebrachte desserts uit het zuivelschap van de supermarkt. Banaan leent zich heel goed om te pureren. Neem dan wel goed rijpe bananen! Deze hebben veel meer smaak en de structuur is veel prettiger in een mousse. Je mag best stukjes banaan proeven, maar deze moeten dan wel zacht zijn.

Gebruik pure smaken! Dat is zo veel lekkerder dan al de kunstmatig op smaak gebrachte desserts uit het zuivelschap van de supermarkt.

Home made stracciatella

Banaan en chocolade gaan perfect samen. Verwerk daarom stukjes chocolade in deze mousse met banaan. Dat geeft ook nog eens een heerlijke bite. Je kunt dit heel makkelijk doen door met een dunschiller of kaasschaaf een chocoladereep te schaven. Als je grovere stukken wilt dan snijd je de chocolade met een mes in stukjes. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Meng deze stukjes chocolade door de stevig geklopte slagroom en je krijgt een soort van stracciatella bananen mousse. Superlekker!

desserts met banaan

Desserts met banaan; van eenvoudig tot lekker luxe

Warm als loempia, koud of zelfs bevroren, desserts met banaan zijn altijd lekker. Wij hebben de lekkerste recepten met banaan in de hoofdrol.

Mousse met banaan en chocolade

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 2-3 bananen
  • reep pure chocolade 80 gram

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je mousse met banaan en chocolade;

Zorg ervoor dat de slagroom goed koud is. Wanneer mogelijk zet je ook de kom en de kloppers in de koelkast zodat deze ook goed koud zijn. Schaaf de chocolade boven een koud bord of snijd deze in zeer kleine stukjes. Zet de chocolade in de koelkast. Schil de bananen en prak 1 banaan helemaal fijn met een vork. Snijd van een banaan 12 schijfjes en snijd de rest in grove stukjes. Klop de slagroom met de suiker stevig. Spatel er voorzichtig de geprakte banaan en de in stukjes gesneden banaan samen met ongeveer de helft van de geschaafde chocolade doorheen. Verdeel over 4 glazen. Werk de mousse met banaan en chocolade af met schijfjes banaan en chocolade. Zet koel weg tot gebruik.

Tafel lekker !!

Tags: FruitZuivelZuivel - Slagroom
DeelPin12Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gekarameliseerde ananas met ijs
Nagerecht

Gekarameliseerde ananas met ijs

Oma's appeltjespudding
Nagerecht

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

nockerln
Nagerecht

Salzburger nockerln

Koffie-karamel pudding
Nagerecht

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; Verslavend lekker!

Sinaasappelsoufflé
Nagerecht

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan
Nagerecht

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

Desserts van schuimpjes
Nagerecht

Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!

Reacties 2

  1. Mieke, says:
    10 maanden geleden

    Hoi connie ,

    Ik heb je nagerecht gemaakt .
    Het was weer verrukkelijk ,erg luchtig ,en niet zoet
    Het was voor 4-personen .
    Maar ik heb er 6-schaaltjes mee kunnen vullen .

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      10 maanden geleden

      Fijn om te horen dat het lekker was. Tja de grootte van de porties is voor iedereen verschillend. Met een beetje over kun je nog een keer extra genieten.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen