Mango mousse: Zet de tropen op tafel met een heerlijke mango mousse. Een lekker fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een twist kokosroom. Heerlijk na een oosterse maaltijd. Natuurlijk maak je dit toetje met lekker veel verse mango.
Zet de tropen op tafel met deze mango mousse
Zacht, luchtig en fris
De mango mousse is zoals het moet moet zijn, luchtig en lekker fris van smaak. Behalve veel verse mango gebruik je een klein beetje limoensap om de smaak omhoog te halen. Hiermee zet je een fantastisch dessert met fruit op tafel. Het klinkt allemaal ingewikkelder dan het is, want het dessert is vrij snel gemaakt. Het moet wel een paar uurtjes in de koelkast om op te stijven voor je het kunt eten. Maar dan is het ook wel echt genieten van een dessert met lekker exotisch fruit.
Voeg een snufje kardemom toe voor een kruidige variant
Een twist: mango mousse van kokosroom
Ben je liefhebber van kokos, gebruik dan eens kokosroom in plaats van gewone slagroom voor je mango mousse. Die wordt wel iets minder stevig met kloppen, maar geeft een bijzonder lekkere mousse. Je maakt het gerecht op die manier ook nog eens zonder zuivel van koemelk, dus lactosevrij. Wil je een wat meer kruidige variant? Voeg dan eens een snufje kardemom toe.
Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt
Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit exotische fruit.
Mango mousse
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 flinke mango
- 3 gram gelatine /1 blaadje
- 50 gram suiker
- 1 eetlepel limoensap
- 300 gram slagroom
- snufje zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je mango mousse:
Leg de gelatine in ruim koud water om te weken.
Snijd de mango in blokjes, weeg 250 gram af en pureer.
Doe de mango in een pannetje en breng dit aan de kook. Haal van het vuur en voeg er een beetje limoensap naar smaak aan toe.
Voeg het gelatineblaadje toe en laat dit goed oplossen. Let op dit mag niet mee koken.
Doe het mangomengsel in een kom en laat afkoelen tot lauw, maar laat niet volledig afkoelen in verband met het stevig worden van de gelatine.
Klop de slagroom met de suiker tot bijna stijf.
Weeg 125 gram af en zet dit in de koelkast om later mee te garneren.
Schep 1/3 deel van de 175 gram slagroom door het lauwe mangomengsel. Schep er nu de rest doorheen. Proef en breng zo nodig op smaak met limoen of suiker.
Verdeel de mango mousse over schaaltjes of glaasjes en laat in de koelkast in minimaal 2 uur opstijven.
Klop de slagroom nog even door en verdeel die over de mango mousse. Werk af met mangoblokjes.
Wil je de mousse zonder slagroom serveren, dan heb je maar 175 gram nodig.
Tafel lekker !!