Panna cotta van yoghurt – Panna cotta is een Italiaans nagerecht, wat letterlijk gekookte room betekent. Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. De basisingrediënten zijn room, suiker en gelatine. Vaak wordt er nog melk en vanille of een andere smaakstof aan toegevoegd. Na het koken van de room wordt de vloeistof gebonden met gelatine en in een klein glaasje/bekertje geschonken, waarin het een aantal uren moet opstijven. Na het opstijven wordt de inhoud op een bordje gestort en vaak geserveerd met een saus of verse vruchten.
De perfecte afsluiter
Een panna cotta is een perfecte afsluiter van een diner, natuurlijk omdat het zo lekker is. Maar daarnaast is een panna cotta ook een goed dessert omdat het makkelijk te maken is en je het een dag van tevoren al kunt voorbereiden. Je hoeft dit dessert vlak voor het serveren alleen maar op een bordje te storten. Serveer dit zuivel dessert dan met wat vers seizoensfruit of een heerlijke zelfgemaakte saus.
Yoghurt panna cotta
De oorspronkelijke panna cotta is gemaakt van alleen maar slagroom. Je kunt hetzelfde dessert ook maken met yoghurt. Daarmee is het een stuk minder calorierijk en de lichtzure smaak van de yoghurt is echt lekker, zeker in combinatie met een lekkere vruchtensaus. Een heerlijk fris dessert voor de zomermaanden dus.
Slagroom
Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.
Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig
Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.
Panna cotta van yoghurt
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 350 gram yoghurt
- 100 gram slagroom
- 35 gram suiker
- 4 blaadjes gelatine
- 1 theelepel vanille extract
Bereidingswijze van dit recept
Panna cotta van yoghurt maak je zo:
Vul een bakje met koud water en leg hierin de blaadjes gelatine om te weken.
Verwarm de slagroom met de suiker, haal van het vuur.
Schud de blaadjes gelatine uit en los ze op in de hete slagroom. Roer goed door tot de gelatine geheel opgelost is en voeg er dan de vanille en de yoghurt aan toe. Meng alles goed, maar roer er niet te veel lucht in.
Spoel 4-6 kopjes of bakjes om met koud water en zet die eventjes op de kop. Droog ze niet af. Verdeel de panna cotta over de kopjes en zet die minimaal 6 uur koel weg.
Haal de panna cotta vlak voor het serveren uit de koelkast en maak de randjes in het kommetje voorzichtig met je vingers los. Zet een bordje waarop je de panna cotta wil serveren omgekeerd op het bakje en draai ze samen om. Schud een beetje en de panna cotta zal uit het kopje komen. Lukt dit niet, dan vul je een bakje met heet water waarin je de kommetjes, een voor een, kort inzet voordat je ze draait.
Serveer de panna cotta van yoghurt met een zelfgemaakte vruchtensaus of vers fruit van het seizoen.
Tafel lekker !!
jullie site is voor mij nieuw, maar ik ga zeker aan de slag met verschillende recepten.
Goedemorgen. Leuk! Laat ons vooral weten wat je van de recepten vindt als je gemaakt hebt.