• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, december 4, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Panna cotta van yoghurt

door Connie Derks
in Nagerecht, Specials
1
2
panna cotta van yoghurt

Panna cotta van yoghurt – Panna cotta is een Italiaans nagerecht, wat letterlijk gekookte room betekent. Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. De basisingrediënten zijn room, suiker en gelatine. Vaak wordt er nog melk en vanille of een andere smaakstof aan toegevoegd. Na het koken van de room wordt de vloeistof gebonden met gelatine en in een klein glaasje/bekertje geschud waarin het een aantal uren moet opstijven. Na het opstijven wordt de inhoud op een bordje gestort en vaak geserveerd met een saus of verse vruchten.

De perfecte afsluiter

Een panna cotta is een perfecte afsluiter van een diner, natuurlijk omdat het zo lekker is. Maar daarnaast is een panna cotta ook een goed dessert omdat het makkelijk te maken is en je het een dag van tevoren al kunt voorbereiden. Je hoeft dit dessert vlak voor het serveren alleen maar op een bordje te storten. Serveer dit zuivel dessert dan met wat vers seizoensfruit of een heerlijke zelfgemaakte saus.

Yoghurt panna cotta

De oorspronkelijke panna cotta is gemaakt van alleen maar room. Je kunt hetzelfde dessert ook maken met yoghurt. Daarmee is het een stuk minder calorierijk en de lichtzure smaak van de yoghurt is echt lekker, zeker in combinatie met een lekkere vruchtensaus. Een heerlijk fris dessert voor de zomermaanden dus.

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

De definitie van vruchtenyoghurt is yoghurt + fruit. Veel fruit uiteraard. De gemiddelde vruchtenyoghurt voldoet hier niet aan.

Panna cotta van yoghurt

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 375 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram yoghurt
  • 100 gram slagroom
  • 35 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze van dit recept

Panna cotta van yoghurt maak je zo:

Vul een bakje met koud water en leg hierin de blaadjes gelatine om te weken. Verwarm de slagroom met de suiker, haal van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en los deze op in de hete slagroom. Roer goed door tot de gelatine geheel opgelost is en voeg er dan de vanille en de yoghurt aan toe. Meng alles goed, maar roer er niet te veel lucht in.

Spoel 4-6 kopjes of bakjes om met koud water en zet deze eventjes op de kop. Droog deze niet af. Verdeel de panna cotta over de kopjes en zet deze minimaal 6 uur koel weg.

Haal de panna cotta vlak voor het serveren uit de koelkast en maak de randjes in het kommetje voorzichtig met je vingers los. Zet een bordje waarop je de panna cotta wil serveren omgekeerd op het bakje en draai deze samen om. Schud een beetje en de panna cotta zal uit het kopje komen. Lukt dit niet dan vul je een bakje met heet water waarin je de kommetjes een voor een kort inzet voordat je ze draait.

Serveer de panna cotta van yoghurt met een zelfgemaakte vruchtensaus of vers fruit van het seizoen.

Tafel lekker !!

DeelPin34TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Varkensvlees
Specials

Varkensvlees; het meest gegeten!

Trifle met chocolade en hazelnoten
Nagerecht

Trifle met chocolade en hazelnoten

gedroogde linzen recepten
Specials

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Laagjesdessert met cranberrycompote
Nagerecht

Laagjesdessert met cranberrycompote

Winterpeen
Specials

Winterpeen

Bloemkool bakken of roerbakken
Specials

Bloemkool bakken in de pan of in de wok

Romig dessert met peer en mascarpone
Nagerecht

Romig dessert met peer en mascarpone

Stoofperen
Specials

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter

Reacties 2

  1. H.Valentijn says:
    5 maanden geleden

    jullie site is voor mij nieuw, maar ik ga zeker aan de slag met verschillende recepten.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      5 maanden geleden

      Goedemorgen. Leuk! Laat ons vooral weten wat je van de recepten vindt als je gemaakt hebt.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Varkensvlees
Specials

Varkensvlees; het meest gegeten!

Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?

Check het recept of lees de info
gedroogde linzen recepten

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Winterpeen

Winterpeen

Bloemkool bakken of roerbakken

Bloemkool bakken in de pan of in de wok

Recept in de picture

Kaasfondue met bier
Hoofdgerecht

Kaasfondue met bier; met oude boerenkaas en Romero

Kaasfondue met bier, dat is eens wat anders dan met wijn. We gebruikten Romero en oude boerenkaas en dat geeft heel veel smaak aan de fondue!

Check het recept of lees de info
Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

koolraapstamppot recept vegetarisch

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Champignonsoep; romig en pittig tegelijk
  • Redactie op Gebakken kwarktaart, Duitse lekkernij
  • Eric op Champignonsoep; romig en pittig tegelijk
  • Gerda Croese-Bosch op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!
  • F.M. Prinsen op Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten
  • G.M. Willemsen op Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven
  • Jaap op Bonbon van gedroogde ham met aardappelsalade
  • Marina op Gebakken kwarktaart, Duitse lekkernij
  • Greet Schut op Krokant gefrituurd ei
  • Connie Derks op Limburgse rijstevlaai

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen