Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Panna cotta van yoghurt

Panna cotta is gekookte room. In deze versie vervang ik een deel van de room door yoghurt. Panna cotta van yoghurt is vooral in de zomer een traktatie.

0 3.329

Panna cotta van yoghurt – Panna cotta is een Italiaans nagerecht, wat letterlijk gekookte room betekent. Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. De basis-ingrediënten zijn room, suiker en gelatine. Vaak wordt er nog melk en vanille of een andere smaakstof aan toe gevoegd. Na het koken van de room wordt de vloeistof gebonden met gelatine en in een klein glaasje/bekertje geschud waarin het een aantal uren moet opstijven. Na het opstijven wordt de inhoud op een bordje gestort en vaak geserveerd met een saus of verse vruchten.

De perfecte afsluiter

Een Panna cotta is een perfecte afsluiter van een diner, natuurlijk voor de smaak maar ook omdat het eigenlijk heel eenvoudig is en je het een dag van tevoren kunt voorbereiden en je op het laatst alleen maar hoeft te storten en te serveren met wat vers seizoensfruit of een heerlijke zelfgemaakte saus.

Yoghurt Panna cotta

Ik maakte een versie met yoghurt die een stuk minder calorierijk is dan de oorspronkelijke versie met alleen maar room. Ook vind ik de lichtzure smaak van de yoghurt erg lekker, zeker in combinatie met een lekkere vruchtensaus. Vooral in de zomer is deze Panna cotta met yoghurt erg lekker.


Panna cotta van yoghurt

Nagerecht voor 4-6 porties

Vul een bakje met koud water en leg hierin de blaadjes gelatine om te weken. Verwarm de slagroom met de suiker, haal van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en los deze op in de hete slagroom. Roer goed door tot de gelatine geheel opgelost is en voeg er dan de vanille en de yoghurt aan toe.  Meng alles goed maar roer er niet te veel lucht in. Spoel 4-6 kopjes of bakjes om met koud water en zet deze eventjes op de kop. Droog deze niet af. Verdeel de panna cotta over de kopjes en zet deze minimaal 6 uur koel weg.  Haal de panna cotta vlak voor het serveren uit de koelkast en maak de randjes in het kommetje voorzichtig met je vingers los. Zet een bordje waarop je de panna cotta wil serveren omgekeerd op het bakje en draai deze samen om. Schud een beetje en de panna cotta zal uit het kopje komen. Lukt dit niet dan vul een bakje met heet water waarin je de kommetjes een voor een kort inzet voordat je ze draait.  Serveer er een zelfgemaakte vruchtensaus of heerlijk seizoensfruit bij.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer