Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Parfait van pompoenpitolie; Verrassend simpel

Het bereiden van deze parfait van pompoenpitolie is snel en simpel, maar geeft een lekker, verrassend resultaat dat zeker gewaardeerd zal worden.

0 710

Parfait van pompoenpitolie – Aan een parfait kun je eigenlijk iedere smaak meegeven, na het proeven van de pompoenpitolie leek dit mij een smaak die perfect in een parfait zou passen. Niet alleen de mooie groene kleur doet me denken aan pistache maar ook de smaak is enigszins nootachtig. Ik decoreer hem als laatste dan ook af met pistachenootjes. Smaken die, naar later blijkt, perfect samengaan.

Een parfait is een soort ijs welke bereid wordt zonder het gebruik van een ijsmachine. Een mengsel van luchtig geklopt eigeel, slagroom en suiker dat vervolgens ingevroren wordt.

Het bereiden van deze parfait is snel en simpel, maar geeft een lekker, verrassend resultaat met een smaak die niet direct herkenbaar is maar zeker gewaardeerd zal worden.

De genoemde hoeveelheden zijn voldoende voor 4 tot 6 personen afhankelijk van de grote van de vorm die je kiest. Het makkelijkst is om voor een siliconevorm te kiezen. Hieruit kun je de ingevroren parfait makkelijker verwijderen. Kies bijvoorbeeld voor een silicone cupcakevorm.


Parfait van pompoenpitolie

  • 70 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 eidooiers
  • 30 ml pompoenpitolie
  • 250 ml slagroom

Klop de slagroom stijf en plaats deze tot verder gebruik even terug in de koelkast. Snijd het vanillestokje over de lengte door midden en schraap met de punt van een mes het merg uit het stokje. Vermeng het merg nu met de suiker. Doe de eidooiers met de suiker en de pompoenpitolie in een kom en klop deze au-bain-marie in 4 minuten goed luchtig. Laat dit mengsel nu iets afkoelen.

Neem de slagroom uit de koelkast en meng dit met het eidooiermengsel. Zorg dat alles goed is gemengd en vul nu de vormpjes.

Plaats de vorm in de vriezer en laat minimaal 6 uur opstijven. Controleer of de vriezer koud genoeg staat, vries je de parfait in bij temperaturen lager dan -10 dan bevriest de parfait te langzaam en dat zal voor ijskristallen in je parfait zorgen.

Neem de vorm uit de vriezer, met een silicone vorm zal je vormpjes makkelijk eruit kunnen drukken, mocht dit niet lukken plaats de onderkant van de vorm dan heel even in warm water.

Decoreer de parfait van pompoenpitolie verder af met pistachenootjes.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer