• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, maart 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Peer in chocoladesaus (Belle Hélène) met een kleine twist

door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
peer in chocolade saus

Peer in chocoladesaus; Een Franse klassieker ook bekend onder de naam Poire Belle Hélène. Deze wordt geserveerd met ijs en de pecannoten maken het feest helemaal compleet.

Poire Belle Hélène

Dit klassieke nagerecht bestaat uit in suikersiroop gepocheerde peer die vervolgens overgoten wordt met een warme chocoladesaus. Van origine wordt dit geserveerd met een bolletje roomijs. Wij hebben daar pecannoten aan toegevoegd omdat verschillende structuren nu eenmaal echt lekker zijn. Zo heb je warm, koud, fris en krokant in één gerecht en dat zorgt echt voor een heerlijke smaakbeleving.

De klassieke peer in chocoladesaus, geserveerd met pecannoten voor een heerlijke bite.

Gepocheerde peer

Vaak wordt dit nagerecht geserveerd met peren uit blik, maar het is echt zo veel lekkerder om zelf de peren te pocheren. Neem hiervoor een lekkere handpeer. Wij namen de Doyenne du Comice, maar een Conference mag zeker ook. Om de peren mooi blank te houden gebruik je wat citroensap. Dit voorkomt het verkleuren van het verse fruit. Serveer de gepocheerde peren lauwwarm of koud. In het pocheervocht kun je ze prima een paar dagen in de koelkast bewaren.

Vaak wordt dit nagerecht geserveerd met peren uit blik maar het is echt zo veel lekkerder om zelf de peren te pocheren.

peren in chocoladesaus

Zonder pitjes maar met een steeltje

Het is natuurlijk leuk als het steeltje nog aan de peer zit als je deze serveert. Het klokhuis of de pitjes moeten er natuurlijk wel uit. Dat doe je zo:

Schil de peer netjes met een dunschiller en laat het takje er aan zitten. Steek dan van onder met een appelboor tot ongeveer de helft van de peer en haal de appelboor er weer uit. Neem nu een scherp mesje en snijdt op ongeveer dezelfde hoogte net boven het klokhuis een sneetje zodat je het klokhuis los snijdt. Haal nu aan de onderkant het staafje met pitten uit de peer. En… bijkomend voordeel is dat de peer zo gelijkmatiger gaart. Handig toch?

Vergeet chocoladesaus uit een flesje!!!

De lekkerste chocoladesaus maak je namelijk zelf. En echt het is zo makkelijk en lekker dat je nooit meer een flesje koopt. Het is een kwestie van slagroom verhitten, chocolade toevoegen en roeren. Simpel toch? Je kunt zelfs kiezen wil je lekker puur, liever melk of wit, zelfs met nootjes of karamel is mogelijk. Maak de saus vooraf en laat deze iets afkoelen dan blijft de chocoladesaus mooier op de peer hangen.
nagerechten met peer

Nagerechten met peer; Vers, simpel en ook nog eens erg lekker

Iedereen geniet als je een van deze nagerechten met peer op tafel zet. Vers, simpel en ook nog eens erg lekker.

Peer in chocoladesaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 peren
  • sap 1/2 citroen
  • 50 gram suiker
  • 150 gram chocolade
  • 150 ml slagroom
  • 4 bollen pecan-ijs of walnoot-ijs
  • een handje geroosterde pecannoten

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je peer in chocoladesaus:

Schil de peren en snijdt de kern eruit zoals uitgelegd in de begeleidende tekst. Doe het sap en de suiker in een pannetje waarin de peren het liefst precies naast elkaar rechtop in kunnen staan. Giet er 200 ml water bij en breng aan de kook. Zet de peren in het vocht. Wanneer ze niet helemaal onder staan voeg je nog iets water toe. Verwarm tot tegen de kook. Snijd een cirkel van bakpapier die iets groter is dan de bovenkant van de pan. Maak nat onder de kraan en verkreukel het papier. Zo kun je deze beter naar de pan vormen. Knip een gat in het midden en leg dit op de peren. Zorg dat er een beetje vocht op het papier drijft. Door de tegendruk van het vocht op het papier blijven de peren beter in het vocht. Doe je dit niet dan komen ze bovendrijven en worden ze niet gelijkmatig gaar. Laat ongeveer 20 tot 30 minuten zachtjes pocheren. De tijd is afhankelijk van de grootte en het soort peer. Je moet er met iets tegendruk in kunnen prikken met een vork. Laat de peren in hun vocht afkoelen.

Maak terwijl de peren pocheren de chocoladesaus. Verwarm hiervoor de slagroom tot tegen de kook. Snijd de chocolade klein en voeg deze toe aan de hete slagroom. Laat 5 minuten van het vuur af staan en roer goed door tot een mooie gladde glanzende saus. Zet opzij tot gebruik.

Controleer of de chocoladesaus nog vloeibaar of al stevig is. Verwarm deze eventueel nog een heel klein beetje en schenk in een kannetje. Breek de pecannoten grof. Neem een stuk keukenpapier en zet hier de peren op. Dep ze enigszins droog. Neem 4 (koude) borden of schaaltjes en schep in ieder bord een flinke bol ijs. Duw met een lepel een kuil in het ijs en zet hier de peer op. Schenk een klein beetje chocoladesaus over de peer en bestrooi met de pecannoten. Zet het kannetje met de rest van de chocoladesaus op tafel voor degene die graag meer saus willen. Serveer direct.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin16Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Tarte tatin met ananas
Nagerecht

Tarte tatin met ananas

Gekarameliseerde ananas met ijs
Nagerecht

Gekarameliseerde ananas met ijs

Oma's appeltjespudding
Nagerecht

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

nockerln
Nagerecht

Salzburger nockerln

Koffie-karamel pudding
Nagerecht

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; Verslavend lekker!

Sinaasappelsoufflé
Nagerecht

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan
Nagerecht

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Een lekkere snack uit de frituur? Maak eens gefrituurde oesterzwammen. Deze paddenstoelen geef je een heerlijk knapperig jasje! Proeven!

Check het recept of lees de info
Rösti

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen