• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, december 11, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Peer in chocoladesaus (Belle Hélène) met een kleine twist

door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
peer in chocolade saus

Peer in chocoladesaus; Een Franse klassieker, ook bekend onder de naam Poire Belle Hélène, geserveerd met ijs en de pecannoten maken het feest helemaal compleet.

Poire Belle Hélène

Dit klassieke nagerecht bestaat uit in suikersiroop gepocheerde peer die vervolgens overgoten wordt met een warme chocoladesaus. Van origine wordt dit geserveerd met een bolletje roomijs. Wij hebben daar pecannoten aan toegevoegd omdat verschillende structuren nu eenmaal echt lekker zijn. Zo heb je warm, koud, fris en krokant in één gerecht en dat zorgt echt voor een heerlijke smaakbeleving.

De klassieke peer in chocoladesaus, geserveerd met pecannoten voor een heerlijke bite.

Gepocheerde peer

Vaak wordt dit nagerecht geserveerd met peren uit blik, maar het is echt zo veel lekkerder om zelf de peren te pocheren. Neem hiervoor een lekkere handpeer. Wij namen de Doyenne du Comice, maar een Conference mag zeker ook. Om de peren mooi blank te houden gebruik je wat citroensap. Dit voorkomt het verkleuren van het verse fruit. Serveer de gepocheerde peren lauwwarm of koud. In het pocheervocht kun je ze prima een paar dagen in de koelkast bewaren.

Vaak wordt dit nagerecht geserveerd met peren uit blik maar het is echt zo veel lekkerder om zelf de peren te pocheren.

peren in chocoladesaus

Zonder pitjes maar met een steeltje

Het is natuurlijk leuk als het steeltje nog aan de peer zit als je die serveert. Het klokhuis of de pitjes moeten er natuurlijk wel uit. Dat doe je zo:

Schil de peer netjes met een dunschiller en laat het takje er aan zitten. Steek dan van onder met een appelboor tot ongeveer de helft van de peer en haal de appelboor er weer uit. Neem nu een scherp mesje en snijdt op ongeveer dezelfde hoogte net boven het klokhuis een sneetje zodat je het klokhuis los snijdt. Haal nu aan de onderkant het staafje met pitten uit de peer. En… bijkomend voordeel is dat de peer zo gelijkmatiger gaart. Handig toch?

Vergeet chocoladesaus uit een flesje!!!

De lekkerste chocoladesaus maak je namelijk zelf. En echt het is zo makkelijk en lekker dat je nooit meer een flesje koopt. Het is een kwestie van slagroom verhitten, chocolade toevoegen en roeren. Simpel toch? Je kunt zelfs kiezen wil je lekker puur, liever melk of wit, zelfs met nootjes of karamel is mogelijk. Maak de saus vooraf en laat die iets afkoelen, dan blijft de chocoladesaus mooier op de peer hangen.
nagerechten met peer

Nagerechten met peer; Vers, simpel en ook nog eens erg lekker

Iedereen geniet als je een van deze nagerechten met peer op tafel zet. Vers, simpel en ook nog eens erg lekker.

Peer in chocoladesaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 peren
  • sap 1/2 citroen
  • 50 gram suiker
  • 150 gram chocolade
  • 150 ml slagroom
  • 4 bollen pecan-ijs of walnoot-ijs
  • een handje geroosterde pecannoten

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je peer in chocoladesaus:

Schil de peren en snijdt de kern eruit zoals uitgelegd in de begeleidende tekst. Doe het sap en de suiker in een pannetje waarin de peren het liefst precies naast elkaar rechtop in kunnen staan. Giet er 200 ml water bij en breng aan de kook. Zet de peren in het vocht. Als ze niet helemaal onder staan voeg je nog iets water toe. Verwarm tot tegen de kook. Snijd een cirkel van bakpapier die iets groter is dan de bovenkant van de pan. Maak nat onder de kraan en verkreukel het papier. Zo kun je het beter naar de pan vormen. Knip een gat in het midden en leg dit op de peren. Zorg dat er een beetje vocht op het papier drijft. Door de tegendruk van het vocht op het papier blijven de peren beter in het vocht. Doe je dit niet dan komen ze bovendrijven en worden ze niet gelijkmatig gaar. Laat ongeveer 20 tot 30 minuten zachtjes pocheren. De tijd is afhankelijk van de grootte en het soort peer. Je moet er met iets tegendruk in kunnen prikken met een vork. Laat de peren in hun vocht afkoelen.

Maak terwijl de peren pocheren de chocoladesaus. Verwarm hiervoor de slagroom tot tegen de kook. Snijd de chocolade klein en voeg het toe aan de hete slagroom. Laat 5 minuten van het vuur af staan en roer goed door tot een mooie gladde glanzende saus. Zet opzij tot gebruik.

Controleer of de chocoladesaus nog vloeibaar of al stevig is. Verwarm eventueel nog een heel klein beetje en schenk in een kannetje. Breek de pecannoten grof. Neem een stuk keukenpapier en zet hier de peren op. Dep ze enigszins droog. Neem 4 (koude) borden of schaaltjes en schep in ieder bord een flinke bol ijs. Duw met een lepel een kuil in het ijs en zet hier de peer op. Schenk een klein beetje chocoladesaus over de peer en bestrooi met de pecannoten. Zet het kannetje met de rest van de chocoladesaus op tafel voor degene die graag meer saus willen. Serveer direct.

Tafel lekker !!

DeelPin18TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Desserts van schuimpjes
Nagerecht

Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!

Chipolatapudding
Nagerecht

Chipolatapudding; een heerlijke klassieker uit de Nederlandse keuken

Bavarois van kwark met mandarijn
Nagerecht

Bavarois van kwark met mandarijn

Trifle met chocolade en hazelnoten
Nagerecht

Trifle met chocolade en hazelnoten

Laagjesdessert met cranberrycompote
Nagerecht

Laagjesdessert met cranberrycompote

Romig dessert met peer en mascarpone
Nagerecht

Romig dessert met peer en mascarpone

Kerst kaasplank
Nagerecht

Kerst Kaasplank

Charlotte met stoofperen
Nagerecht

Charlotte met stoofperen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krab
Specials

Krab; een bijzondere delicatesse!

Heb je wel eens verse krab gegeten? Een krabcocktail of een salade met verse krab is heerlijk. Echt anders dan krabvlees uit blik!

Check het recept of lees de info
Oud Hollandse broodjes Broodje Bal Gehakt

Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie

Edammer kaas

Edammer kaas; over de hele wereld bekend!

kipfilet recepten

Kipfilet recepten en inspiratie

Recept in de picture

Preitaart
Quiche

Preitaart met kaas

De preitaart zit boordevol verse prei en kaas en is afgewerkt met krokante nootjes. Een echte aanrader voor een dagje zonder vlees.

Check het recept of lees de info
entrecote als braadstuk

Entrecote als braadstuk

kaasfondue

Texelse kaasfondue; de smaak van Texel

Handige kooktips

Mini pavlova schuimnestje om te vullen
Kookschool

Mini pavlova; schuimnestje om te vullen

Met wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.

Check het recept of lees de info
Decoreren met zoetzure groenten

Decoreren met zoetzure groenten

Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • martin op Aardappels koken; stap voor stap instructie
  • A. M. Klarenbeek op Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie
  • Ton Stoffels op Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie
  • C.C.L.M. Geurts-Huijbers op Pannenkoek met groenten en kaas
  • Connie Derks op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Ester op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Connie Derks op Rode bietjes-haring salade
  • Connie Derks op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • Floor op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • V.Fikkert op Rode bietjes-haring salade

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen