Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Peren uit de oven met walnoten, honing en kaneel

Peren uit de oven met walnoten, honing en kaneel – Nu de zomer voorbij lijkt en het buiten regenachtig is hebben we weer behoefte aan verwarmende gerechten. Deze heerlijke peren uit de oven zullen je zeker een behaaglijk gevoel brengen. Het is een lekker makkelijk en snel recept waarvoor je weinig ingrediënten nodig hebt. Kruip lekker met een dekentje op de bank, geniet van deze verwarmde peertjes en laat het buiten maar lekker herfst worden!

Kaneel

Kaneel is een van de meest bekende specerijen. De geur van kaneel doet mij al snel denken aan gezelligheid in huis terwijl het buiten guur weer is. Kaneel wordt ook al eeuwenlang gebruikt in de geneeskunde. Bijvoorbeeld om verkoudheid en misselijkheid te bestrijden. Ook geeft het eten van kaneel je meer energie. Het is niet zo gek dat we bij kaneel denken aan de herfst en winter want kaneel verwarmt je lichaam, zo helpt het ook tegen koude voeten.

Peren uit de oven

Nagerecht voor 2 personen:

  • 2 rijpe peren
  • handje walnoten,
  • kaneel
  • honing
  • eventueel yoghurt voor erbij

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Was de peren en snijd ze doormidden. Verwijder het klokhuis zodat je een soort kommetje krijgt. Leg de peren in een ovenschaal.

Vul de peren met de walnoten. Besprenkel de peren met honing en strooi er kaneel over. Bak de peren 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de warme peren uit de oven met een beetje yoghurt.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.