• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, mei 26, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Pompoentaart; Een overheerlijk dessert

Samantha door Samantha
in Nagerecht
0
4
Pompoentaart

Pompoentaart – Pompoen was lange tijd een vrij onbekende groente in Nederland. Inmiddels is de pompoen wel aan een opmars bezig. Veelal wordt de pompoen gebruikt in hartige gerechten, maar een pompoentaart is bij het Amerikaanse Thanks Giving echt niet weg te denken. Pumkin pie of pompoentaart moet je dan ook echt eens proberen.

Je kunt voor deze taart zowel de Hokkaido (oranje) pompoen als de Butternut (fles)pompoen gebruiken.

Recepten met pompoen

Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?

Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.

Pompoentaart

Porties: 12 punten
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram volkorenbloem
  • 50 gram suiker
  • 300 gram koude boter
  • 1 eierdooier
  • snuf zout
  • 600 gram pompoenpuree
  • 550 gram gecondenseerde melk
  • 3 eieren
  • 200 gram basterdsuiker
  • 4 gram kaneel
  • 2 gram kruidnagelpoeder
  • 2 gram piment
  • 1 gram gember
  • snuf nootmuskaat
  • snuf zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de pompoentaart:

Pompoenpuree maken:

Verwarm de oven voor op 165 graden. Halveer de pompoen en verwijder alle draden en zaden.  Leg vervolgens de pompoen op de kop in een braadslee, bakblik of ovenschaal (de pompoen verliest ontzettend veel vocht dus kies voor iets met een opstaande rand).

Plaats in de voorverwarmde oven en laat vervolgens 90 minuten in de oven tot vruchtvlees zacht geworden is.

Ontvel het vruchtvlees en pureer in de keukenmachine.

Om al het vocht goed uit de pompoen te laten trekken, heeft het de voorkeur om de puree een nacht in een theedoek uit te laten lekken.

Deeg maken:

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en maak hier een soepel deeg van, druk het deeg plat en verpak in huishoudfolie en  laat het  vervolgens flink afkoelen in de koelkast.

Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol  het deeg hierop uit en bekleedt hiermee een vorm van 20 cm.

Vulling:

Doe de uitgelekte puree in een kom en mix hier vervolgens alle overige ingrediënten voor de vulling doorheen. Roer goed door, dit blijft een hele vloeibare massa.

Bakken:

Verwarm de oven voor op 210 graden en bak de pompoentaart eerst 15 minuten op 210 graden, draai vervolgens de temperatuur naar 175 graden en bak de pompoentaart nog 60 minuten.

TIP: De vulling is zeer vloeibaar, plaats daarom de bakvorm met het deeg eerst op het rek in de oven en vul hem in de oven, dit voorkomt dat je met een vol gevulde vorm moet lopen.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin9Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

panna cotta van yoghurt
Nagerecht

Panna cotta van yoghurt

Cheesecake met frambozen
Nagerecht

Cheesecake met frambozen

Rabarber-meringue taartjes
Nagerecht

Rabarber-meringue taartjes

witte chocolade bramen dessert
Nagerecht

Witte chocolade bramen dessert

Cantaloupe meloen in een heerlijke marinade
Nagerecht

Cantaloupe meloen in een heerlijke marinade

trifle met bosbessen
Nagerecht

Trifle met bosbessen; een zalig zomers nagerecht

Fruitsalade van cantaloupe meloen
Nagerecht

Fruitsalade van cantaloupe meloen

Gebakken rijstepap
Nagerecht

Gebakken rijstepap met lekker veel fruit

Reacties 4

  1. MIekeWin says:
    8 jaar geleden

    Een keukenmachine heb ik niet, maar wel een blender. Kan ik die gebruiken voor het pureren van de pompoen?

    Beantwoorden
    • Samantha Roelofs says:
      8 jaar geleden

      Ja hoor het pureren van de pompoen zou ook in een blender of met een staafmixer kunnen.

      Beantwoorden
  2. Samantha Roelofs says:
    8 jaar geleden

    Ja, alle kruiden die hier gebruikt worden zijn in poedervorm.

    Beantwoorden
  3. Charlotte says:
    8 jaar geleden

    Ik vroeg me af of je kaneel, gember en piment ook in poeder vorm gebruikt?

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Dressings op basis van yoghurt
Dressing

Dressings op basis van yoghurt

Maak salades nog lekkerder met een huisgemaakte dressing Maar ook tosti's, pastasalades en meer. Vier lekkere dressings op basis van yoghurt.

Check het recept of lees de info
Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Recept in de picture

Maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm
Salade

Maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm

Tijd voor een heerlijke salade vol vis en groente? Ga dan voor deze zomerse maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm!

Check het recept of lees de info
Asperges met biefstuk

Asperges met biefstuk; Smaakvol, puur en eenvoudig

Aardbeientaart met witte chocolade 17.19.19

Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade

Handige kooktips

Eieren koken
Kookschool

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Hard of zacht gekookt? Eieren koken lijkt makkelijk, maar hoe kook je het voor jou perfecte ei? Hier vind je de kooktijden en handige tips.

Check het recept of lees de info
hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen