• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 11, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Werkelijk heerlijk rabarber ijs met een scheutje port en honing

door Marlene Stolte
in Nagerecht
0
2
rabarber ijs

Werkelijk heerlijk rabarber ijs met een scheutje port en honing – Rabarber, als er iets is waar ik hier thuis niet mee aan hoef te komen dan zijn het wel die prachtig mooie stengels rode rabarber. Ja, om in een vaas te zetten met wat leuke tulpen erbij maar niet iets eetbaars. En dat vind ik zo jammer, want rabarbermoes is oh zo lekker en ik kan er niet bij dat je wel zure appels eet, maar die heerlijke compote laat staan.

Een bron van vezels en een rijtje mooie vitamines neemt deze groente met zich mee. En inderdaad ook oxaalzuur, het goedje dat ervoor zorgt dat rabarber zo zuur smaakt. Oxaalzuur heeft een nadeel, het zorgt ervoor dat calcium dat je nodig hebt voor je botten, niet wordt opgenomen. Maar ik zou me pas echt zorgen daarover maken als je dagelijks rabarber eet. Zoals voor alle voeding geldt, varieer!

Terug naar mijn missie om ervoor te zorgen dat mijn gezin ooit eens rabarber heeft gegeten zonder meteen een mond die scheefgetrokken worden en ogen die spontaan beginnen te tranen. De compote kon ik wel vergeten, maar zoekend op internet kwam ik romig rabarber ijs tegen die in een persoonlijke Galerij der Onvergetelijke Desserts werd geplaatst. Dit moest wel heel bijzonder zijn en zeker de moeite waard om eens te proberen. Voor de zekerheid had ik nog wat buren ingeschakeld die wel van rabarber houden, zodat ik uiteindelijk niet met een bak ijs kwam te zitten die nooit meer op zou komen.

Om te beginnen moest de rabarber een uur in de oven gestoofd worden met suiker en rode port. Kijk, dat begon al goed! Die port dan, die suiker is wat minder, maar voor een toetje mag dat best een keertje. Na een uur rook het al zo heerlijk en toen ik een miniem hapje aan manlief gaf zag ik dat het automatische scheve mondje halverwege stopte en hij me vol verbazing aankeek met een blik van: dit valt best wel mee. Kijk dat was stap één. De honing erbij maakte alles nog lekkerder! Hoef je eigenlijk geen ijs meer van te maken, maar ik was nu al halverwege.

Geen ijsmachine in huis en dus met de hand het mengsel in de vriezer om de zoveel tijd geroerd, maar dat had ik er graag voor over. Deze strijd zou ik gaan winnen! En diegene die het in de Galerij der Onvergetelijke Desserts heeft geplaatst had helemaal gelijk. Zacht, bijna softijs, romig zonder room met een verrukkelijk zuurtje. En het gezin? De compote hoef ik nog steeds niet te maken, maar het ijs mag zeker nog een keer terug komen!

rabarber desserts

Rabarber desserts; 10 inspirerende recepten

Lust je graag rabarber? Ga dan eens een stapje verder dan de bekende rabarber compote. Durf jij één van deze rabarber desserts te proberen?

Rabarber ijs

Porties: ca. 10 bolletjes ij
Bereidingstijd: 240 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram rabarber
  • 125 gram suiker
  • 50 ml rode port
  • 50 ml heldere honing

Bereidingswijze van dit recept

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Trek stugge vezels van de rabarberstengels, was de stengels en snijd in stukken van een paar centimeter. Spreid ze uit over de bodem van een ovenschaal. Meng met de port en suiker. Zet de ovenschaal 1 uur in de oven en laat de rabarber daarna wat afkoelen.

Pureer de rabarber met het kookvocht glad met een staafmixer. Meng de honing erdoor en laat de rabarberpuree in de koelkast door en door koud worden. Plaats de puree daarna in een bak in de vriezer en roer de massa in de eerste twee uur in de vriezer regelmatig door om harde ijskristallen te voorkomen. Ik heb dit in totaal een keer of 4 gedaan. Schraap goed over de bodem en de zijkanten zodat alles weer goed gemengd wordt. Laat het rabarber ijs minimaal 4 uur in de vriezer zodat het goed door en door koud is.

Tafel lekker!

Tags: GroenteIJs
DeelPin84Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bosvruchten bavarois
Nagerecht

Bosvruchten bavarois

dessert pizza met zomerfruit
Nagerecht

Dessertpizza met zomerfruit

Citroen tiramisu met Luxardo limoncello
Nagerecht

Citroen tiramisu met limoncello; een heerlijk dessert!

blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes

kwark bavarois met nectarine
Nagerecht

Kwark bavarois met nectarine

Souffle van kwark en rode bessen
Nagerecht

Soufflé van kwark en rode bessen

romig dessert met frambozen
Nagerecht

Romig dessert met frambozen en rabarber

bavarois van kwark
Nagerecht

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Reacties 2

  1. Poelimo says:
    1 jaar geleden

    Geachte,
    Op welke temperature moet de rabarber in de oven gestoofd worden?
    Met vriendelijke groet,

    Poelimo

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 jaar geleden

      180 graden Poelimo ?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broccoli uit de wok op 3 manieren
Specials

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli is populair. Deze groente wordt vaak gekookt of in een ovenschotel verwerkt. Maar broccoli uit de wok moet je zeker ook proberen!

Check het recept of lees de info
Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

kaasplankjes

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Recept in de picture

Kip Teriyaki
Wokken

Kip Teriyaki met paksoi

Teri betekent glans en yaki betekent bakken. Wij krijgen er trek van. Jij ook? Kip Teriyaki staat echt zo op tafel. De Japanse keuken thuis.

Check het recept of lees de info
Eenvoudige kip curry met sperziebonen

Eenvoudige kip curry met sperziebonen

bloemkool mousseline

Bloemkool mousseline

Handige kooktips

kokkels
Kookschool

Kokkels; Duurzame delicatesse uit de Waddenzee

Kokkels worden op de Waddenzee met de hand gevangen. Een zeer duurzaam product waar we niet meer dan bewondering voor kunnen hebben.

Check het recept of lees de info
Tomme de Savoie

Tomme de Savoie; uit de Franse Alpen

Emmentaler

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Connie Derks op Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept
  • lili op Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept
  • Connie Derks op Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig
  • Benita op Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig
  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen