Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Romig dessert met frambozen en rabarber

Met slechts een paar verse ingrediënten tover je dit prachtige romig dessert met frambozen en rabarber op tafel. Genieten maar!

0 3.367

Romig dessert met frambozen en rabarber – Zomerfruit nodigt uit tot de lekkerste desserts. Sinds 2 jaar heb ik een frambozenstruik in mijn kruidentuintje staan. Een beetje verwilderd ziet hij eruit want een tuinman ben ik niet. Meestal waren de vogels me voor als er frambozen aanhingen maar sinds ik een hond heb zijn er veel minder vogels in mijn tuin en daardoor heb ik nu iedere dag een schaaltje frambozen van mijn eigen struik!

Wat te doen met al die frambozen? Enkele tips

Frambozen in mijn yoghurt ‘s morgens is echt geen straf, maar soms wil ik ook wel eens aardbeien of bosbessen in mijn yoghurt. De frambozen in de vriezer doen is een optie natuurlijk maar vers zijn ze toch het aller lekkerst. Deze week hadden we onverwacht een barbecue met vrienden, een goede reden om een heerlijk dessert te maken met mijn voorraadje frambozen. Normaal zou ik zeggen toetje maar dit is zo luxe dat het de naam dessert verdient.

Smaken en texturen

Het  fruitige gedeelte van dit dessert bestaat uit een compote van rabarber en framboos. Voor het romige gedeelte nam ik roomkaas en Griekse yoghurt en voor de crunch amaretti koekjes. Zo heb je iets zuurs, iets romigs en zachts en een krokantje. Pure verwennerij dus.


Romig dessert met frambozen en rabarber

Nagerecht voor 4 tot 6 personen

Voor de compote:

Voor het yoghurt mengsel:

Voor de afwerking:

  • 100 gram amaretti koekjes

Was en snij de rabarber in grove stukken en kook deze in een paar eetlepels water en 2 eetlepels suiker tot deze beetgaar is. Voeg de frambozen toe maar houdt er een paar achter voor de decoratie. Roer even door en proef of er nog suiker bij moet. Laat afkoelen. Klop de roomkaas luchtig met de vanillesuiker en roer er de Griekse yoghurt doorheen. Doe een schep yoghurtmengsel in een glas. Verkruimel hierover twee derde van de amaretti koekjes. Doe daarop een royale portie compote en daarop weer wat yoghurtmengsel. Werk je romig dessert met frambozen en rabarber af met een paar verse framboosjes en wat amarettikoekjes. Steek er eventueel een takje munt bij.

romig dessert met frambozen

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer