• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Romig dessert met peer en mascarpone

Een recept dat, als je het eenmaal maakt, ongetwijfeld voor herhaling vatbaar is.

door Connie Derks
in Nagerecht
0
2
Romig dessert met peer en mascarpone

Romig dessert met peer en mascarpone – dit is een van die nagerechten die je vaker gaat maken, zo lekker is het!

Ook in je dessert zijn peren heerlijk

Peren koop je meestal als ze nog vrij stevig zijn. En als ze dan eenmaal op de fruitschaal liggen gaat het vaak vrij snel. Dit recept is een perfecte oplossing om peren te verwerken die anders morgen te rijp zijn. Maar ook de niet rijpe peren kun je voor dit recept gebruiken en waarschijnlijk ga je zelfs speciaal voor dit recept peren halen. Want als je dit romig dessert met peer en mascarpone eenmaal een keer gemaakt hebt, zul je het vast vaker gaan maken. Het lekkerst voor dit recept zijn Doyenne du comice, Williams, of de bekende Conference peer.

Frisse peer en romige mascarpone

Door de grote hoeveelheid gepocheerd fruit is dit een heerlijk fris nagerecht. De mascarpone en de koekjes zorgen voor de zachte en zoete afwisseling. Dit dessert van peer en mascarpone is makkelijk een dag vooraf te maken. Dit komt de smaak zelfs ten goede, steek er de halve koek voor de afwerking dan wel pas op het laatst in zodat ze lekker bros blijven, want door het vocht in het dessert worden de koekjes uiteraard zacht.

Ben je liefhebber van kaneel? Voeg dan een theelepeltje toe tijdens het pocheren

Dessert met peer en kaas

Mascarpone kennen we vooral van de tiramisu, dit kaasje (want mascarpone is kaas) is heerlijk romig, maar niet makkelijk luchtig te kloppen. Daarom kloppen we de mascarpone met een beetje vocht van de peren los en kloppen we de slagroom apart op. Deze slagroom spatelen we door het romige mengsel om er zoveel mogelijk lucht in te houden.

Het oog wil ook wat

Als je een dessert netjes verzorgd serveert dan ziet het er al direct veel feestelijker uit. De romige laagjes van dit dessert met peer zijn met een lepel vrij lastig zonder knoeien in het glas te krijgen. Doe daarom het mascarponemengsel in een spuitzak of in een plastic zakje waar je een puntje vanaf knipt om het zo netjes in de glazen te kunnen spuiten.

nagerechten met peer

Nagerechten met peer; Vers, simpel en ook nog eens erg lekker

Iedereen geniet als je een van deze nagerechten met peer op tafel zet. Vers, simpel en ook nog eens erg lekker.

Romig dessert met peer en mascarpone

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 flinke peren
  • 1 citroen
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 50 gram suiker
  • mespuntje kaneel
  • 6-8 bastogne koeken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een romig dessert met peer en mascarpone:

Pers het sap uit de citroen en doe dit samen met een zakje vanillesuiker en de suiker in een pannetje. Schil de peren en snijd deze in blokjes. Verwarm de blokjes peer in het vocht zodat ze zacht worden, maar wel nog stevig zijn. Dit is afhankelijk van de soort peer en de rijpheid. Als de peren klaar zijn, giet je alles in een zeef die boven een kommetje hangt zodat het sap opgevangen wordt. Laat dit afkoelen.

Snijd 2 koeken doormidden en verkruimel de rest van de koeken in grove kruimels. Klop de slagroom met een zakje vanillesuiker lobbig. Roer de mascarpone glad met het sap van de peren en spatel er de slagroom doorheen. Schep het mascarponemengsel in een spuitzak. Verdeel iets meer dan de helft van de peren over 4 glazen. Spuit op de peren een laagje mascarponemengsel. Bestrooi dit met 3/4 van de koekkruimels en verdeel daar de rest van het roommengsel over. Bestrooi met het laatste beetje koekkruimels en schep er een lepel perenblokjes op. Steek vlak voor het serveren de halve koek in het romige dessert met peer zodat deze lekker bros blijven. Bestrooi lichtjes met kaneel.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin30Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gekarameliseerde ananas met ijs
Nagerecht

Gekarameliseerde ananas met ijs

Oma's appeltjespudding
Nagerecht

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

nockerln
Nagerecht

Salzburger nockerln

Koffie-karamel pudding
Nagerecht

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; Verslavend lekker!

Sinaasappelsoufflé
Nagerecht

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan
Nagerecht

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

Desserts van schuimpjes
Nagerecht

Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!

Reacties 2

  1. ton Loef says:
    2 maanden geleden

    Bij gebrek aan mascarpone heb ik dit gemaakt met volle kwark en dat is best heel lekker. Lekker fris van smaak.
    Een prima viriant op dit recept.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 maanden geleden

      Is inderdaad een prima alternatief Ton.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Chocolade in drievoud want deze chocolademousse taart bevat pure chocolademousse en witte chocolademousse met stukjes chocoladekoekjes.

Check het recept of lees de info
Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Geroosterde knolgroenten

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen