Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven

Deze sinaasappelsoufflé is lekker licht en luchtig, daar zal iedereen graag een plaatsje voor bewaren en met dit recept kan hij bijna niet mislukken.

3 2.651

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven – Wanneer je een zwaar diner hebt gehad of een diner met bijvoorbeeld wild dan is dit een mooie afsluiter. Het is namelijk vederlicht en lekker fris van smaak. Daar heeft iedereen nog wel een plaatsje voor.

Soufflé

Waarom eten we dit zo weinig? Waarschijnlijk omdat we er tegenop zien en denken dat het ons niet lukt. De kans dat ze mislukken is erg klein, zeker als je het recept goed volgt. Zorg wel dat je de soufflés direct op tafel kan zetten en kunt eten want ze zakken vrij snel in. Dit is normaal bij soufflés en geen teken dat ze mislukt zijn.


Sinaasappelsoufflé

Nagerecht voor 4 personen

 • 2 Sinaasappels
 • 2 Eidooiers
 • 4 Eiwitten
 • 60 gram Suiker
 • 3 theelepels Maïzena
 • 1 eetlepel Bloem
 • 90 gram Slagroom
 • 110 gram Melk
 • 1 eetlepel Roomboter
 • 2 eetlepels Kristalsuiker
 • 4-6 ovenvaste bakjes

Smeer 4-6 ovenvaste bakjes in met roomboter en bestrooi ze met kristalsuiker. Was de sinaasappels met een beetje warm water en backing soda of neem biologische sinaasappels. Rasp de schil van de sinaasappels en bewaar deze. Pers het sap uit de sinaasappels en doe dit in een pan. Meng de maïzena met de bloem in een kommetje en voeg er de room en melk aan toe. Klop alle klontjes eruit en voeg bij het sap in de pan. Breng al roerende aan de kook en laat even goed doorkoken. Meng de dooiers met de helft van de suiker en klop deze wit. Schud 1/3 deel van het warme mengel bij de opgeklopte dooiers en roer goed door. Voeg nu bij de rest in de pan roer tot egaal en warm even kort door maar laat niet koken. Roer de sinaasappel rasp er doorheen. Tot hier kun je vooraf maken.

Zet een half uur voor je de sinaasappelsoufflé wil serveren de oven op 170 graden en begin met het stijfkloppen van het eiwit. Voeg al kloppend de suiker aan het eiwit toe en ga door tot er mooie pieken ontstaan. Schep 1/3 van de eiwitten bij het vla mengsel en schep door elkaar. Schep nu de rest er voorzichtig doorheen, je wil zo veel mogelijk lucht behouden. Verdeel alles over de bakjes tot deze mooi vol zitten. Strijk de bovenkant enigszins glad en veeg de rand met je vingers schoon, zet ze direct in de oven. Zet bordjes klaar om de sinaasappelsoufflé op te zetten want wanneer deze uit de oven komen moeten ze zo snel mogelijk geserveerd worden, bij afkoelen zakken de sinaasappel soufflés in en is het mooie effect weg, zonde van je werk, al zal de smaak er niet minder om zijn.

Tafel lekker!!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
 1. Helma zegt

  Hoe lang moeten ze in de oven?

  1. Jolanda zegt

   Ja dat is jammer…..niet te weten hoelang ze in de oven moeten.

   1. Redactie zegt

    Sorry dames, we hebben dit over de kop gezien. Reken 15 tot 20 minuten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer