• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven

door Connie Derks
in Nagerecht
0
3
Sinaasappelsoufflé

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven – Wanneer je een zwaar diner hebt gehad of een diner met bijvoorbeeld wild dan is dit een mooie afsluiter. Het is namelijk vederlicht en door de sinaasappel lekker fris van smaak. Daar heeft iedereen nog wel een plaatsje voor.

Soufflé

Waarom eten we dit zo weinig? Waarschijnlijk omdat we er tegenop zien en denken dat het ons niet lukt. De kans dat ze mislukken is erg klein, zeker als je het recept goed volgt. Zorg wel dat je de soufflés direct op tafel kan zetten en kunt eten want ze zakken vrij snel in. Dit is normaal bij soufflés en geen teken dat ze mislukt zijn.

Sinaasappel soufflé
Sinaasappel soufflé

Sinaasappelsoufflé

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 sinaasappels
  • 2 eidooiers
  • 4 eiwitten
  • 60 gram suiker
  • 3 theelepels maïzena
  • 1 eetlepel bloem
  • 90 gram slagroom
  • 110 gram melk
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 4-6 ovenvaste bakjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de sinaasappelsoufflé:

Smeer 4-6 ovenvaste bakjes in met roomboter en bestrooi ze met kristalsuiker. Was de sinaasappels met een beetje warm water en backing soda of neem biologische sinaasappels. Rasp de schil van de sinaasappels en bewaar deze. Pers het sap uit de sinaasappels en doe dit in een pan. Meng de maïzena met de bloem in een kommetje en voeg er de room en melk aan toe. Klop alle klontjes eruit en voeg bij het sap in de pan. Breng al roerende aan de kook en laat even goed doorkoken. Meng de dooiers met de helft van de suiker en klop deze wit. Schud 1/3 deel van het warme mengel bij de opgeklopte dooiers en roer goed door. Voeg nu bij de rest in de pan roer tot egaal en warm even kort door maar laat niet koken. Roer de sinaasappel rasp er doorheen. Tot hier kun je vooraf maken.

Zet een half uur voor je de sinaasappelsoufflé wil serveren de oven op 170 graden en begin met het stijfkloppen van het eiwit. Voeg al kloppend de suiker aan het eiwit toe en ga door tot er mooie pieken ontstaan. Schep 1/3 van de eiwitten bij het vla mengsel en schep door elkaar. Schep nu de rest er voorzichtig doorheen, je wil zo veel mogelijk lucht behouden. Verdeel alles over de bakjes tot deze mooi vol zitten. Strijk de bovenkant enigszins glad en veeg de rand met je vingers schoon, zet ze direct voor ca. 20 minuten in de oven tot ze een mooie hoogte hebben. Check dit niet door de ovendeur te openen maar door het glas van de ovendeur. Zet bordjes klaar om de sinaasappelsoufflé op te zetten want wanneer deze uit de oven komen moeten ze zo snel mogelijk geserveerd worden, bij afkoelen zakt de sinaasappelsoufflé in en is het mooie effect weg, zonde van je werk, al zal de smaak er niet minder om zijn.

Tafel lekker !!

Tags: FruitFruit - CitrusFruit - Sinaasappelsouffle
DeelPin41Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pasta salade met meloen
Pastagerechten

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Aardbeien bavarois
Nagerecht

Aardbeien bavarois; Samen delen zoals bij oma!

Aardbeienyoghurt
Nagerecht

Aardbeienyoghurt waar wel aardbeien in zitten

kwarktaart met aardbeien en limoen
Taart

Kwarktaart met aardbei en limoen

Eton mess
Nagerecht

Eton mess, een toetje waarvoor zeker geldt “less is more”

Reacties 3

  1. Helma says:
    2 jaar geleden

    Hoe lang moeten ze in de oven?

    Beantwoorden
    • Jolanda says:
      2 jaar geleden

      Ja dat is jammer…..niet te weten hoelang ze in de oven moeten.

      Beantwoorden
      • Redactie says:
        2 jaar geleden

        Sorry dames, we hebben dit over de kop gezien. Reken 15 tot 20 minuten.

        Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
pasta salade met meloen

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen