• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 17, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven

door Connie
in Nagerecht
Sinaasappelsoufflé
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven – Wanneer je een zwaar diner hebt gehad of een diner met bijvoorbeeld wild dan is dit een mooie afsluiter. Het is namelijk vederlicht en door de sinaasappel lekker fris van smaak. Daar heeft iedereen nog wel een plaatsje voor.

Soufflé

Waarom eten we dit zo weinig? Waarschijnlijk omdat we er tegenop zien en denken dat het ons niet lukt. De kans dat ze mislukken is erg klein, zeker als je het recept goed volgt. Zorg wel dat je de soufflés direct op tafel kan zetten en kunt eten want ze zakken vrij snel in. Dit is normaal bij soufflés en geen teken dat ze mislukt zijn.

Sinaasappel soufflé
Sinaasappel soufflé

Sinaasappelsoufflé

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 sinaasappels
  • 2 eidooiers
  • 4 eiwitten
  • 60 gram suiker
  • 3 theelepels maïzena
  • 1 eetlepel bloem
  • 90 gram slagroom
  • 110 gram melk
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 4-6 ovenvaste bakjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de sinaasappelsoufflé:

Smeer 4-6 ovenvaste bakjes in met roomboter en bestrooi ze met kristalsuiker. Was de sinaasappels met een beetje warm water en backing soda of neem biologische sinaasappels. Rasp de schil van de sinaasappels en bewaar deze. Pers het sap uit de sinaasappels en doe dit in een pan. Meng de maïzena met de bloem in een kommetje en voeg er de room en melk aan toe. Klop alle klontjes eruit en voeg bij het sap in de pan. Breng al roerende aan de kook en laat even goed doorkoken. Meng de dooiers met de helft van de suiker en klop deze wit. Schud 1/3 deel van het warme mengel bij de opgeklopte dooiers en roer goed door. Voeg nu bij de rest in de pan roer tot egaal en warm even kort door maar laat niet koken. Roer de sinaasappel rasp er doorheen. Tot hier kun je vooraf maken.

Zet een half uur voor je de sinaasappelsoufflé wil serveren de oven op 170 graden en begin met het stijfkloppen van het eiwit. Voeg al kloppend de suiker aan het eiwit toe en ga door tot er mooie pieken ontstaan. Schep 1/3 van de eiwitten bij het vla mengsel en schep door elkaar. Schep nu de rest er voorzichtig doorheen, je wil zo veel mogelijk lucht behouden. Verdeel alles over de bakjes tot deze mooi vol zitten. Strijk de bovenkant enigszins glad en veeg de rand met je vingers schoon, zet ze direct voor ca. 20 minuten in de oven tot ze een mooie hoogte hebben. Check dit niet door de ovendeur te openen maar door het glas van de ovendeur. Zet bordjes klaar om de sinaasappelsoufflé op te zetten want wanneer deze uit de oven komen moeten ze zo snel mogelijk geserveerd worden, bij afkoelen zakt de sinaasappelsoufflé in en is het mooie effect weg, zonde van je werk, al zal de smaak er niet minder om zijn.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit - Sinaasappelsouffle

Gerelateerde Artikelen & Recepten

sinaasappelmarinade voor stoofvlees
Marinade

Sinaasappelmarinade voor stoofvlees

geglaceerde wortels
Bijgerecht

Geglaceerde wortels met sinaasappel en honing

Sinaasappel bavaroise taart
Taart

Sinaasappel bavaroise taart voor de wintermaanden

Sinaasappelsiroop
Recepten

Sinaasappelsiroop; voor meerdere doeleinden

Mini pannenkoekjes met sinaasappel
Nagerecht

Mini pannenkoekjes met sinaasappel

Reacties 3

  1. Helma says:
    2 jaar geleden

    Hoe lang moeten ze in de oven?

    Beantwoorden
    • Jolanda says:
      2 jaar geleden

      Ja dat is jammer…..niet te weten hoelang ze in de oven moeten.

      Beantwoorden
      • Redactie says:
        2 jaar geleden

        Sorry dames, we hebben dit over de kop gezien. Reken 15 tot 20 minuten.

        Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Alweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter...

Lees verder
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Tex-Mex gehaktballen

Tex-Mex gehaktballen

Handige kooktips

hele kip delen
Kookschool

Een hele kip snijden in acht delen

Een hele kip snijden of delen lijkt niet makkelijk en toch is het niet zo moeilijk! Met een stappenplan en...

Lees verder
Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje
  • m op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen