• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Soezen bakken; met een vulling van advokaat-room

Deze combinatie doet het heel goed in voorjaar en zomer maar is ook een blikvanger op de paastafel.

door Connie Derks
in Nagerecht
0
5
Soezen bakken; met een vulling van advocaat-room - pasen - recept

Soezen bakken; met een vulling van advokaat-room – Vul eens een soes als nagerecht. De kleine soesjes met chocoladesaus met de naam profiteroles kennen we wel, maar er zijn zoveel meer manieren om soezen te gebruiken als nagerecht.

Soezen bakken

Soezen bakken is een leuk klusje, alleen de afwas is wat minder. Bak er dan altijd wat meer en doe de overige in de vriezer. Soezen laten zich namelijk makkelijk invriezen en zijn ongevuld snel weer ontdooit. Zo heb je altijd wat te pakken voor een dessert of iets lekkers bij de koffie of thee. Het leuke is je kunt ze zoet vullen met ijs, slagroom of banketbakkersroom, maar ook een hartige vulling kunnen ze prima hebben.

Zelf gebakken soezen kun je heel goed invriezen en makkelijk weer ontdooien

Soezen worden gebakken op een bakplaat besmeert met boter en bestoven met bloem. Op bakpapier bakken is ook een manier, maar wat dacht je van een muffinvorm? Daarmee is het makkelijker om ze allemaal even groot te krijgen en ze worden mooi hoog. Engelse zouden zeggen popover en dat is het eigenlijk ook. Ze rijzen en barsten open, het lijken wel paddenstoelen.

Tip: Bak soezen in een muffinvorm om ze allemaal even groot te krijgen

Soezen vullen

Soezen kunnen het hele jaar door. We zeiden het al, je kunt ze op talloze manieren vullen. Eerst de soezen bakken en er dan een lekkere vulling in doen, beter gaat het niet worden. De vulling die we in onderstaande receptuur gebruiken bestaat vooral uit room en advokaat. Deze combinatie doet het heel goed in voorjaar en zomer maar is ook een blikvanger op de paastafel.

De gevulde soezen doen het niet alleen goed bij de koffie. Ook als dessert mag zo’n gevulde soes er absoluut zijn. Serveer met extra fruit en een klein bolletje ijs erbij en je zet een top dessert op tafel.

Soezen bakken; met een vulling van advocaat-room

advokaat

Advokaat (of advocaat) ouderwets? Echt niet!

Advokaat is niet alleen lekker in een glaasje met wat slagroom. Ook in nagerechten en gebak steelt deze eierlikeur de show!

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Soezen bakken

Porties: 10 stuks
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram water
  • een snufje zout
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 4 eieren
  • 300 gram slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 theelepels vanillesuiker
  • 250 gram advokaat

Bereidingswijze van dit recept

Het bakken

Smeer de muffinvorm in met boter en bestuif deze met wat bloem. Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng het water met de boter aan de kook. Voeg de bloem toe en roer goed. Blijf verwarmen tot de bloem gaar is. Kijk hier voor stap-voor-stap-foto’s. Haal de pan van het vuur en meng er met de mixer een voor een de eieren door. Doe het beslag in een spuitzak met rond spuitmondje, en spuit mooie bollen in de muffinvorm. Zet de muffinvorm in de oven en draai de oven terug naar 200 graden. Bak de soezen in ongeveer 20 minuten gaar dit is afhankelijk van de oven, maar let op! Maak de ovendeur niet te vroeg open want dan zakken de soezen in en dan is al je werk voor niets geweest. Bak de soezen liever iets te bruin dan te licht. Je kunt bij soezen vrij goed op de kleur afgaan wat gaarheid betreft. Haal ze uit de oven en keer de muffinvorm om op een schone theedoek. Komen de soezen niet goed los? Snij dan voorzichtig met een mesje langs de zijkant. Laat de soezen helemaal afkoelen.

Het vullen

Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker stevig. Schep er ongeveer 150 gram van de advokaat doorheen, maar zo dat het niet helemaal vermengd is. Doe de advokaat-room in een spuitzak. Trek het kapje van de soezen en vul deze met de advokaat-room. Schep in iedere soes nog wat extra advokaat en bestrooi ze met poedersuiker.

Tafel lekker !!

Tags: ZuivelZuivel - Slagroom
DeelPin90Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gekarameliseerde ananas met ijs
Nagerecht

Gekarameliseerde ananas met ijs

Oma's appeltjespudding
Nagerecht

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

nockerln
Nagerecht

Salzburger nockerln

Koffie-karamel pudding
Nagerecht

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; Verslavend lekker!

Sinaasappelsoufflé
Nagerecht

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan
Nagerecht

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

Desserts van schuimpjes
Nagerecht

Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!

Reacties 5

  1. Connie says:
    5 jaar geleden

    Bedoel je de baktijd van de soezen? Dit is ongeveer 20 minuten zoals in recept geschreven staat. Dit is uiteraard afhankelijk van grootte van soezen en iedere oven bakt anders.

    Beantwoorden
    • Mieke says:
      5 jaar geleden

      Hoi Connie,

      De baktijd staat inderdaad bij het recept .
      hoelang doe je er dan over ,om alles voor te bereiden .
      En hoeveel deeg in de muffinvormpjes .
      Verder waren ze superlekker !!!

      Beantwoorden
      • Connie says:
        5 jaar geleden

        Ik zou je echt niet kunnen zeggen hoe lang ik er over deed. Het is ook verwant aan je ervaring. De eerste keer soezen maken duurt langer dan dat je ze voor de tiende keer maakt.

        Beantwoorden
        • Connie says:
          5 jaar geleden

          De hoeveelheid beslag is aan jou. Ik haalde er 10 uit. Maar je mag ze gerust groter of kleiner maken,Net wat jij wil

          Beantwoorden
  2. Mieke says:
    5 jaar geleden

    hoi ik heb de soezen gemaakt ,maar hoelang is nu eigenlijk de bereidings tijd ?
    Grt:Mieke…

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen