Sorbet met zomerfruit – zomers genieten van een heerlijke coupe ijs met vers fruit, aardbeiensaus en slagroom.
Sorbet met zomerfruit
Als je het over een sorbet hebt bedoel je een mooi glas gevuld met allerlei heerlijkheden zoals, bollen ijs, vruchtensaus, vers fruit en natuurlijk een lekkere dot slagroom. Eigenlijk is het een ijscoupe met vruchtensaus en vers fruit. Vooral het ijs, en de aardbeiensaus zijn erg belangrijk in een sorbet. Als je dit recept gaat maken, maak je die saus ook zelf en daar gaat dan weer lekker veel vers fruit in.
Verwar een sorbet niet met sorbetijs. Sorbetijs is ijs van fruit zonder toevoeging van zuivel.
Een lekkere en makkelijke aardbeiensaus
De saus voor de sorbet is puur fruit, dus ook puur smaak. Het is zo makkelijk dat je nooit meer flesjes, naar aardbeien smakende, suikerstroop wil kopen. Doe aardbeien in een hoge smalle beker en zet de staafmixer erin. Je kunt de aardbeien ook fijnprakken met een vork, als je geen staafmixer hebt. Zo simpel is het om zelf de saus voor een heerlijke sorbet te maken.
Lekker veel zomerfruit in de sorbet
Een sorbet is een lust voor het oog vanwege zijn uiterlijk. Je hoeft geen fortuin uit te geven aan speciale glazen, een mooi groot longdrinkglas of ander royaal glas kun je er prima voor gebruiken. De smaak van al dat verse fruit dat is waar je het voor doet. Je kunt eigenlijk alle soorten zachtfruit gebruiken voor dit recept. Aardbeien, kersen, frambozen en bessen, maar ook perziken, nectarines en pruimen zijn heel geschikt voor een sorbet. Snijd het vruchtvlees in blokjes die gemakkelijk op een lepel passen. In het recept vind je een voorbeeld van welk zomerfruit je kunt gebruiken. Gebruik fruit dat voorhanden is en wat je lekker vindt, niets moet alles mag.
Fruit
Wat zijn nu de seizoenen van vers fruit, en waar moet je op letten als je fruit koopt? Je vindt op deze pagina veel recepten & inspiratie
Sorbet met zomerfruit
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 liter ijs naar keuze
- 500 gram verse aardbeien
- 12 Hollandse kersen
- 12 verse frambozen
- 150 gram bosbessen
- 100 gram rode bessen
- 200 ml slagroom
- 1 -2 eetlepels suiker
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je sorbet met zomerfruit:
Zet indien mogelijk de ijsglazen in de diepvries tot gebruik.
Was het fruit voorzichtig en dep het droog. Haal het kroontje van de aardbeien en leg ongeveer de helft apart, zoek er de mooiste voor uit en snijd ze een keer door. Doe de rest van de aardbeien in een hoge kom en maal ze met een staafmixer helemaal fijn. Zet opzij.
Klop de slagroom met de suiker stevig en doe dat in een spuitzak met spuitmondje.
Neem een beker met heet water en zet de ijsschep er in.
Zet alles klaar. Bordjes met daarop lepels, ijsglazen, het fruit, de saus en de slagroom.
Schep nu in ieder glas 3 mooie bolletjes ijs.
Schep de aardbeiensaus erover en verdeel er de helft van het fruit over.
Spuit in ieder glas een dot slagroom en werk af met de rest van het fruit.
Serveer de sorbet met zomerfruit direct.
Tafel lekker !!