• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, mei 29, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Tarte tatin van banaan

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
tatrte tatin met banaan

Tarte tatin van banaan; De Franse klassieker tarte tatin wordt oorspronkelijk gemaakt met appel. Door simpelweg voor ander fruit te kiezen kun je met het seizoen mee de lekkerste varianten bakken.

Tarte tatin is verrassend makkelijk

Vaak wordt er gedacht dat een tarte tatin moeilijk is om te maken. Eigenlijk is het heel simpel; smelt suiker en voeg boter toe, kies fruit naar keuze en dek af met bladerdeeg. Een half uur in de oven en klaar ben je. Zalig met een bol ijs als nagerecht, maar ook bij een kop koffie smaakt een punt van deze tarte tatin van banaan heerlijk. Nog lekkerder wordt het met een beetje vers geklopte slagroom.

De deksel die een bodem word.

De basis van een tarte tatin is bladerdeeg fruit en karamel. Je dekt het fruit af met een plak liefst heel koude bladerdeeg. Deze prik je in om niet al te dik te laten bakken. Omdat je het bladerdeeg op de warme karamel met banaan moet leggen werkt het prettiger als het deeg goed koud is. Het deeg prik je in zodat het mooi egaal bakt, verder moet je er niet te veel aan doen, door de warmte smelt de boter in het deeg en je wil de laagjes niet te veel beschadigen. Bladerdeeg zelf maken is best een klusje, maar het is de moeite waard om het eens te doen. Wil je het makkelijk? Neem dan kant-en-klaar bladerdeeg op rol om deze tarte tatin met banaan te maken.

banaan voor tarte tatin

Tarte tatin met banaan

Appel, peer en perzik klinken vrij logisch, maar aan banaan wordt minder snel gedacht. Als je verder denkt, is het eigenlijk een zeer goede optie. De warme smaken van banaan, karamel en kaneel zijn vooral in de winter erg lekker en een welkome afwisseling op de appel.

bakken met banaan

Bakken met banaan

Of het nu muffins, cake, een tarte tatin of een luxe taart is, bakken met banaan is leuk en lekker voor iedereen.

Tarte tatin van banaan

Porties: 8 - 10
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 5-6 bananen
  • grote plak bladerdeeg
  • 100 gram suiker
  • 75 gram boter in blokjes
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een tarte tatin van banaan:

Als je zelf bladerdeeg wil maken doe dit dan een dag vooraf en leg dit koud weg.

Gebruik voor een tarte tatin met banaan het liefst een pan die ook in de oven mag. Heb je deze niet? Neem dan een ronde ovenschaal of een springvorm waarvan je zeker bent dat deze niet lekt en maak de karamel eerst in een pan op het fornuis. Wij hadden een pan van 24 cm doorsnede, maar een beetje groter of kleiner is ook prima.

Maak de karamel door in een droge pan op een middelhoog vuur de suiker te laten verkleuren tot mooi goudbruin. Roer pas in de pan als alle suiker begint te smelten en er donkere plekken dreigen te komen. Als de karamel mooi van kleur is voeg je van het vuur af de boter toe. Roer dit door de karamel.

Doe de hete karamel in de ovenvorm. Schil de bananen en snijd deze in de lengte doormidden. Beleg de hele bodem met banaan. Vul de gaten met stukjes banaan. Bestrooi met kaneel en zet opzij.

Verhit de oven voor op 200 graden Celsius. Rol het bladerdeeg uit tot een plak van ongeveer 30 cm en prik er met een vork enkele gaatjes in. Leg de plak bladerdeeg op de bananen. Dit gaat het makkelijkste als het bladerdeeg goed koud is en de pan niet meer heet is. Stop de randen van het bladerdeeg langs de bananen tot de bodem van de vorm. Dit mag best een beetje rommelig zijn dat is geen enkel probleem.

Zet de tarte tatin met banaan ongeveer een half uur in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin en gaar is. Haal de vorm uit de oven en laat ongeveer 10 minuten staan. Snijd eventueel de randen los en leg een bord omgekeerd op de vorm. Leg er een theedoek op en draai in een snelle beweging de vorm met het bod om. Pas op doe dit snel want als er karamel lekt kan dit erg heet zijn.

Serveer de tarte tatin warm in punten met een bolletje ijs of slagroom.

Tafel lekker !!

DeelPin10Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

panna cotta van yoghurt
Nagerecht

Panna cotta van yoghurt

Cheesecake met frambozen
Nagerecht

Cheesecake met frambozen

Rabarber-meringue taartjes
Nagerecht

Rabarber-meringue taartjes

witte chocolade bramen dessert
Nagerecht

Witte chocolade bramen dessert

Cantaloupe meloen in een heerlijke marinade
Nagerecht

Cantaloupe meloen in een heerlijke marinade

trifle met bosbessen
Nagerecht

Trifle met bosbessen; een zalig zomers nagerecht

Fruitsalade van cantaloupe meloen
Nagerecht

Fruitsalade van cantaloupe meloen

Gebakken rijstepap
Nagerecht

Gebakken rijstepap met lekker veel fruit

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen