- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Toetjes van de barbecue, gevulde wafel en appel

Toetjes van de barbecue, gevulde wafels en appels – Als de barbecue toch aan staat kan je er net zo goed meteen een toetje op maken. Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar het is echt heel leuk om te doen. Daarom heb ik voor jullie twee receptjes die je kunt maken op de barbecue als afsluiting: gevulde wafeltjes en gevulde appels.


Toetjes van de barbecue

Gevulde wafeltjes, super simpel voor echte zoetekauwen.

Soms willen we allemaal wel weer eens kind zijn. Lekker snoepen van super zoete wafeltjes. In Amerika zijn ze er verzot op, daar eten ze S’mores, een echt Amerikaans koekje met een soort volkorenbiscuitje en marshmellows. De echte Amerikaanse koekjes zijn hier in de meeste supermarkten niet te verkrijgen, dus als alternatief heb ik er deze koffiewafeltjes voor genomen. En ik moet zeggen ze smaken als vers gebakken wafels wanneer ze net van de BBQ afkomen. Let wel op dat het vuur niet te hoog is ze verbranden anders snel.

  • wafeltjes
  • negerzoenen
  • marshmallows
  • mini reepjes

Met negerzoenen:
Zet op een wafeltje een negerzoen en leg er een tweede wafeltje op, druk aan en zet een minuutje op een lauwe BBQ. De vulling wordt dan zacht en plakkerig.

Met marshmallows:
Neem een wafeltje en leg er 1 marshmallow op, duw na een minuutje het koekje aan tot de vulling bijna eruit komt.

Met een minireep/marshmallow:
Snijd het reepje middendoor en leg op het wafeltje, snij een marshmallow doormidden en leg de 2 helften naast elkaar op het reepje, ander wafeltje erop en even verwarmen.

Gevulde appels

Neem per persoon een appel, liefst een jonagold.

Schil deze en haal er met een appelboor het klokhuis uit. Meng per persoon een halve eetlepel bruine basterdsuiker met een theelepel kaneel. Zet de appel op een stuk aluminiumfolie waarop in het midden een extra stukje folie gelegd is. Dit is ter voorkoming van het eventuele lekken bij beschadiging van de folie.

Doe de kaneelsuiker in de appel en vouw het pakketje goed dicht. Zet een kwartiertje op een middel hete BBQ tot de appel zacht is.

Tafel ook lekker met deze toetjes van de barbecue!