• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Trifle met ananas en butterscotch

door Samantha
in Nagerecht
0
2
Trifle met ananas en butterscotch

Trifle met ananas en butterscotch – Het maken van een trifle mag best op je todo list staan. Het combineren van verschillende smaken en structuren is hartstikke leuk en natuurlijk nog meer als het resultaat dan ook een meer dan verrukkelijke trifle is. Maak dan eens een trifle met ananas!

Een trifle wat is dat nou precies ??

Een trifle is een Engels nagerecht dat uit meerdere laagjes bestaat. Dit wordt dan geserveerd in ƩƩn grote glazen kom of in kleinere glazen per persoon. De klassieke trifle bestaat uit cake besprenkeld met sherry daarover gaat fruit en de trifle wordt afgetopt met een laag vla. Maar een trifle leent zich perfect om te experimenteren met smaken waarbij je geheel naar eigen fantasie te werk kunt gaan. Onderstaand delen we een heerlijke trifle met ananas, butterscotch en custard.

Trifle met ananas en butterscotch

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediƫnten voor dit recept

  • 50 milliliter stroop
  • 20 gram boter
  • 45 gram lichte basterdsuiker
  • 50 milliliter slagroom
  • 400 milliliter melk
  • 4 eidooiers
  • 150 milliliter slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 2 theelepels maizena
  • 50 gram suiker
  • 6 plakken cake
  • 1 ananas
  • 150 milliliters slagroom
  • 50 gram suiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een trifle met ananas en butterscotch:

Start met het bereiden van de butterscotch door de stroop, de boter en de suiker in een pannetje op een laag vuur te verwarmen. Breng aan de kook en laat 5 minuten doorpruttelen. Schenk voorzichtig de slagroom erbij. Blijf goed roeren. Neem de pan van het vuur en schenk de butterscotch in een kom. Laat afkoelen.

Voor de custard doe je de melk, de room, het merg uit het vanillestokje en het vanillestokje in een pannetje en brengt het tegen de kook aan. In een kom mix je de eidooiers met de maizena en de suiker. Haal het stokje uit de room en schenk een beetje van de hete room bij de eidooiers. Doe dit onder constant goed roeren. Schenk steeds een beetje van de hete room erbij en blijf roeren. Giet nu alles weer terug in de pan en breng op een laag vuur aan de kook. Neem van het vuur, doe in een kom en laat afkoelen.

Maak de ananas schoon en snijd in stukken. Doe de stukken in de blender en pureer grof. Als je teveel vocht hebt laat de ananas dan iets uitlekken op een zeef.

Klop de 150 milliliter slagroom met de 50 gram suiker stijf.

Neem 6 glazen of ƩƩn grote schaal. Begin met stapelen. Verkruimel de helft van de cake en verdeel dit over de bodems van de glazen. Schenk wat butterscotch over de cake. Verdeel hierover de custard. Vervolgens een laagje van de ananaspuree. Nu verdeel je de overige cake over de glazen, schenk je weer wat butterscotch over de trifle met ananas en maak je het geheel af met toef slagroom.

Tafel lekker !!

Tags: FruitFruit - AnanasFruit - Exoten
DeelPin23Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

romig dessert met frambozen
Nagerecht

Romig dessert met frambozen en rabarber

bavarois van kwark
Nagerecht

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

panna cotta met abrikozen
Nagerecht

Panna cotta met abrikozen en een vleugje rozemarijn

Rabarbertaart upside down
Nagerecht

Upside down rabarbertaart

Nectarine ijstaart
Nagerecht

Nectarine ijstaart of toch liever een cheesecake?

Trifle met nectarine
Nagerecht

Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht

panna cotta van yoghurt
Nagerecht

Panna cotta van yoghurt

aardbeiensalade
Nagerecht

Aardbeiensalade met limoncello en munt

Reacties 2

  1. John says:
    6 maanden geleden

    Leuk om eierdooiers in je gerecht te noemen maar vermeld deze dan ook in de ingredienten en hoeveel

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      6 maanden geleden

      Omdat je het zo vriendelijk vraagt John hebben we het bij deze aangepast.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediĆ«nten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen