Trifle met ananas en butterscotch – Het maken van een trifle mag best op je todo list staan. Het combineren van verschillende smaken en structuren is hartstikke leuk en natuurlijk nog meer als het resultaat dan ook een meer dan verrukkelijke trifle is. Maak dan eens een trifle met ananas!
Een trifle wat is dat nou precies ??
Een trifle is een Engels nagerecht dat uit meerdere laagjes bestaat. Dit wordt dan geserveerd in één grote glazen kom of in kleinere glazen per persoon. De klassieke trifle bestaat uit cake besprenkeld met sherry daarover gaat fruit en de trifle wordt afgetopt met een laag vla. Maar een trifle leent zich perfect om te experimenteren met smaken waarbij je geheel naar eigen fantasie te werk kunt gaan. Onderstaand delen we een heerlijke trifle met ananas, butterscotch en custard.
Trifle met ananas en butterscotch
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 50 milliliter stroop
- 20 gram boter
- 45 gram lichte basterdsuiker
- 50 milliliter slagroom
- 400 milliliter melk
- 4 eidooiers
- 150 milliliter slagroom
- 1 vanillestokje
- 2 theelepels maizena
- 50 gram suiker
- 6 plakken cake
- 1 ananas
- 150 milliliters slagroom
- 50 gram suiker
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een trifle met ananas en butterscotch:
Start met het bereiden van de butterscotch door de stroop, de boter en de suiker in een pannetje op een laag vuur te verwarmen. Breng aan de kook en laat 5 minuten doorpruttelen. Schenk voorzichtig de slagroom erbij. Blijf goed roeren. Neem de pan van het vuur en schenk de butterscotch in een kom. Laat afkoelen.
Voor de custard doe je de melk, de room, het merg uit het vanillestokje en het vanillestokje in een pannetje en brengt het tegen de kook aan. In een kom mix je de eidooiers met de maizena en de suiker. Haal het stokje uit de room en schenk een beetje van de hete room bij de eidooiers. Doe dit onder constant goed roeren. Schenk steeds een beetje van de hete room erbij en blijf roeren. Giet nu alles weer terug in de pan en breng op een laag vuur aan de kook. Neem van het vuur, doe in een kom en laat afkoelen.
Maak de ananas schoon en snijd in stukken. Doe de stukken in de blender en pureer grof. Als je teveel vocht hebt laat de ananas dan iets uitlekken op een zeef.
Klop de 150 milliliter slagroom met de 50 gram suiker stijf.
Neem 6 glazen of één grote schaal. Begin met stapelen. Verkruimel de helft van de cake en verdeel dit over de bodems van de glazen. Schenk wat butterscotch over de cake. Verdeel hierover de custard. Vervolgens een laagje van de ananaspuree. Nu verdeel je de overige cake over de glazen, schenk je weer wat butterscotch over de trifle met ananas en maak je het geheel af met toef slagroom.
Tafel lekker !!
Leuk om eierdooiers in je gerecht te noemen maar vermeld deze dan ook in de ingredienten en hoeveel
Omdat je het zo vriendelijk vraagt John hebben we het bij deze aangepast.