Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Trifle met ananas en butterscotch

Een trifle is een dessert welke is opgebouwd uit verschillende laagjes, in deze trifle met ananas combineren we ananas, butterscotch en custard.

0 1.642

Trifle met ananas en butterscotch – Al een tijdje wil ik een trifle maken, gewoon verschillende smaken en structuren combineren en zo een lekker resultaat behalen. Met een ananas in de keuken die nog niet echt een doel had besloot ik dat het dan nu tijd werd voor mijn trifle en wel één met ananas.

Een trifle wat is dat nou precies ??

Een trifle is een Engels nagerecht dat in meerdere laagjes wordt opgebouwd. Dit wordt dan geserveerd in één grote glazen kom of in kleinere glazen per persoon.
De klassieke trifle bestaat uit cake besprenkeld met sherry daarover fruit en afgesloten met een laag vla. Maar een trifle leent zich perfect om te experimenteren met smaken en je eigen fantasie compleet vrij te laten.


Trifle met ananas en butterscotch

Nagerecht voor 4 personen

Voor de butterscotch

  • 50 milliliter stroop
  • 20 gram boter
  • 45 gram lichte basterdsuiker
  • 50 milliliter slagroom

Voor de custard

  • 400 milliliter melk
  • 150 milliliter slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 2 theelepels maizena
  • 50 gram suiker

Overig

  • 6 plakken cake
  • 1 ananas
  • 150 milliliter slagroom
  • 50 gram suiker

Start met het bereiden van de butterscotch door de stroop, de boter en de suiker in een pannetje op een laag vuur te verwarmen. Breng aan de kook en laat 5 minuten doorpruttelen. Schenk voorzichtig de slagroom erbij. Blijf goed roeren. Neem de pan van het vuur en schenk de butterscotch in een kom. Laat afkoelen.

Voor de custard doe je de melk, de room, het merg uit het vanillestokje en het vanillestokje in een pannetje en brengt het tegen de kook aan. In een kom mix je de eidooiers met de maizena en de suiker. Haal het stokje uit de room en schenk een beetje van de hete room bij de eidooiers. Doe dit onder constant goed roeren. Schenk steeds een beetje van de hete room erbij en blijf roeren. Giet nu alles weer terug in de pan en breng op een laag vuur aan de kook. Neem van het vuur, doe in een kom en laat afkoelen.

Maak de ananas schoon en snijd in stukken. Doe de stukken in de blender en pureer grof. Als je teveel vocht hebt laat de ananas dan iets uitlekken op een zeef.

Klop de 150 milliliter slagroom met de 50 gram suiker stijf.

Neem 6 glazen of één grote schaal. Begin met stapelen. Verkruimel de helft van de cake en verdeel dit over de bodems van de glazen. Schenk wat butterscotch over de cake. Verdeel hierover de custard. Vervolgens een laagje van de ananaspuree. Nu verdeel je de overige cake over de glazen, schenk je wederom wat butterscotch over de trifle met ananas en maak je het geheel af met toef slagroom.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer