• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, april 19, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Trifle met ananas en butterscotch

door Samantha
in Nagerecht
0
0
Trifle met ananas en butterscotch

Trifle met ananas en butterscotch – Al een tijdje wil ik een trifle maken, gewoon verschillende smaken en structuren combineren en zo een lekker resultaat behalen. Met een ananas in de keuken die nog niet echt een doel had besloot ik dat het dan nu tijd werd voor mijn trifle en wel één met ananas.

Een trifle wat is dat nou precies ??

Een trifle is een Engels nagerecht dat in meerdere laagjes wordt opgebouwd. Dit wordt dan geserveerd in één grote glazen kom of in kleinere glazen per persoon.
De klassieke trifle bestaat uit cake besprenkeld met sherry daarover fruit en afgesloten met een laag vla. Maar een trifle leent zich perfect om te experimenteren met smaken en je eigen fantasie compleet vrij te laten.

Trifle met ananas en butterscotch

Nagerecht voor 4 personen

Voor de butterscotch

  • 50 milliliter stroop
  • 20 gram boter
  • 45 gram lichte basterdsuiker
  • 50 milliliter slagroom

Voor de custard

  • 400 milliliter melk
  • 150 milliliter slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 2 theelepels maizena
  • 50 gram suiker

Overig

  • 6 plakken cake
  • 1 ananas
  • 150 milliliter slagroom
  • 50 gram suiker

Start met het bereiden van de butterscotch door de stroop, de boter en de suiker in een pannetje op een laag vuur te verwarmen. Breng aan de kook en laat 5 minuten doorpruttelen. Schenk voorzichtig de slagroom erbij. Blijf goed roeren. Neem de pan van het vuur en schenk de butterscotch in een kom. Laat afkoelen.

Voor de custard doe je de melk, de room, het merg uit het vanillestokje en het vanillestokje in een pannetje en brengt het tegen de kook aan. In een kom mix je de eidooiers met de maizena en de suiker. Haal het stokje uit de room en schenk een beetje van de hete room bij de eidooiers. Doe dit onder constant goed roeren. Schenk steeds een beetje van de hete room erbij en blijf roeren. Giet nu alles weer terug in de pan en breng op een laag vuur aan de kook. Neem van het vuur, doe in een kom en laat afkoelen.

Maak de ananas schoon en snijd in stukken. Doe de stukken in de blender en pureer grof. Als je teveel vocht hebt laat de ananas dan iets uitlekken op een zeef.

Klop de 150 milliliter slagroom met de 50 gram suiker stijf.

Neem 6 glazen of één grote schaal. Begin met stapelen. Verkruimel de helft van de cake en verdeel dit over de bodems van de glazen. Schenk wat butterscotch over de cake. Verdeel hierover de custard. Vervolgens een laagje van de ananaspuree. Nu verdeel je de overige cake over de glazen, schenk je wederom wat butterscotch over de trifle met ananas en maak je het geheel af met toef slagroom.

Tafel lekker !!

Tags: FruitFruit - AnanasFruit - Exoten
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Lemoncurd cheesecake
Taart

Lemoncurd ‘niet-in-de-oven’ cheesecake

Aardbeien Charlotte
Nagerecht

Aardbeien Charlotte

avocado dip
Saus

Avocado dip; Bij de borrel, op brood, of in een wrap

pasta salade met meloen
Pastagerechten

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Aardbeien bavarois
Nagerecht

Aardbeien bavarois; Samen delen zoals bij oma!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time
Specials

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!

Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed...

Lees verder
Raapstelen

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Nieuwe recepten

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Salade

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Een frisse salade van lollo rosso en lollo biondo met jonge kaas, tomaatjes en avocado met een zalige honing-mosterd dressing.

Lees verder
Wokschotel met krieltjes en spinazie

Wokschotel met krieltjes en spinazie

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Nelleke Damen op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Redactie op Mango chutney zelf maken
  • Ineke Dorrepaal op Mango chutney zelf maken
  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen