• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Trifle met banaan, chocoladevla en Baileys

door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
Trifle met banaan

Trifle met banaan: Lekkere laagjes huisgemaakte vla afgewisseld met cake besprenkeld met Baileys. Want in een echt goede trifle zit een beetje alcohol.

Trifle het nagerecht uit Engeland

Een trifle is een nagerecht dat bestaat uit laagjes. Oorspronkelijk werd in een grote glazen schaal een laag cake besprenkeld met sherry en belegd met fruit met daarover custard. Voor het effect werd dit herhaald zodat je aan de buitenkant mooie laagjes van cake, fruit en custard zag.

Een grote schaal is erg mooi, maar als je niet met minimaal 8 personen bent is het wel erg veel. Daarom hebben we hier de trifle met banaan in eenpersoons porties gemaakt. Als je het recept verdubbeld kun je dit natuurlijk ook in een mooie grote schaal maken.

Zelf bananenvla maken

Een vanille- of chocoladevla hebben de meeste wel eens gemaakt, een bananen vla is maar een heel klein stapje verder. Je maakt namelijk een vanillevla waar je na het koken geprakte banaan door mengt. Makkelijker kan het niet.

Een trifle is opgebouwd uit lagen. Zorg ervoor dat alle lagen zichtbaar zijn voor een echt wauw effect.

Zo bouw je de laagjes van de trifle met banaan

Een trifle bestaat zoals gezegd uit laagjes, deze laagjes moet je opbouwen. Zorg voordat je voor het opbouwen van de trifle met banaan eerst alles klaar hebt staan. Dus de vla gekookt en afgekoeld, cake gesneden, fruit gesneden en slagroom geklopt. Een trifle met banaan opbouwen met nog warme vla is geen goed idee. Het duurt veel te lang voordat alles is afgekoeld, het fruit wordt warm en de slagroom gaat lopen.

Het mooiste is om meerdere lagen te maken, maar de lagen moeten ook niet te dun zijn want dat geeft een rommelig effect. Het mooiste is dat je duidelijk iedere laag ziet.

desserts met banaan

Desserts met banaan; van eenvoudig tot lekker luxe

Warm als loempia, koud of zelfs bevroren, desserts met banaan zijn altijd lekker. Wij hebben de lekkerste recepten met banaan in de hoofdrol.

Trifle met banaan, chocoladevla en Baileys

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 x 250 ml volle melk
  • 1x 15 gram en 1x 25 custard
  • 3 x 25 gram suiker
  • 200 ml slagroom
  • 10 gram cacao
  • 3 bananen
  • 4 plakjes cake
  • 4 eetlepels Baileys
  • chocoladedecoratie naar keuze

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je trifle met banaan, chocolade vla en Baileys;

Doe 200 ml melk in een pannetje en 50 ml in een kommetje. Verwarm de melk en los er 25 gram custard met 25 gram suiker in op. Roer een beetje van de warme melk bij de koude oplossing en giet terug in het pannetje. Breng al roerende aan de kook. Giet in een schaaltje en dek af met huishoudfolie. Laat afkoelen. Maak zo ook van de 15 gram custard, de cacao, de suiker en de melk de chocoladevla. Neem 4 glazen en steek 4 mooie rondjes uit de plakken cake Deze zijn voor in het midden van de trifle. Snijd van de resten stukjes voor op de bodem van het glas.

Als de vla koud is roer je deze even goed door tot een gladde massa. Voeg er een halve zeer fijn geprakte banaan aan toe en spatel even door. Roer ook de chocolade vla tot een gladde massa en klop de slagroom met de laatste 25 gram suiker stevig. Snijd de overige banaan in plakjes houdt ongeveer 20 plakjes achter voor de afwerking. Bouw nu de trifle met banaan op, eerst een laagje cake met daarover een halve eetlepel Baileys. Leg hier een paar stukjes banaan op. Daarop ongeveer 2/3 van de vanillevla verdeeld over de glazen. Nu het mooie plakje cake met ook weer een halve eetlepel Baileys, hierop komt de chocoladevla. Op de chocoladevla komt de rest van de vanillevla met daarop mooi verdeeld de plakjes banaan. Spuit nu mooie rozetten slagroom op de banaan en decoreer met chocoladedecoratie naar keuze. Zet de trifle met banaan koel weg tot gebruik.

Tafel lekker !!

Tags: FruitZuivel - Melk
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

bavarois van kwark
Nagerecht

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

panna cotta met abrikozen
Nagerecht

Panna cotta met abrikozen en een vleugje rozemarijn

Rabarbertaart upside down
Nagerecht

Upside down rabarbertaart

Nectarine ijstaart
Nagerecht

Nectarine ijstaart of toch liever een cheesecake?

Trifle met nectarine
Nagerecht

Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht

panna cotta van yoghurt
Nagerecht

Panna cotta van yoghurt

aardbeiensalade
Nagerecht

Aardbeiensalade met limoncello en munt

Flaugnarde, een clafoutis met blauwe bessen
Nagerecht

Flaugnarde, een clafoutis met blauwe bessen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen