• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Trifle met banaan, chocoladevla en Baileys

door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
Trifle met banaan

Trifle met banaan: Lekkere laagjes huisgemaakte vla afgewisseld met cake besprenkeld met Baileys. Want in een echt goede trifle zit een beetje alcohol.

Trifle het nagerecht uit Engeland

Een trifle is een nagerecht dat bestaat uit laagjes. Oorspronkelijk werd in een grote glazen schaal een laag cake besprenkeld met sherry en belegd met fruit met daarover custard. Voor het effect werd dit herhaald zodat je aan de buitenkant mooie laagjes van cake, fruit en custard zag.

Een grote schaal is erg mooi, maar als je niet met minimaal 8 personen bent is het wel erg veel. Daarom hebben we hier de trifle met banaan in eenpersoons porties gemaakt. Als je het recept verdubbeld kun je dit natuurlijk ook in een mooie grote schaal maken.

Zelf bananenvla maken

Een vanille- of chocoladevla hebben de meeste wel eens gemaakt, een bananen vla is maar een heel klein stapje verder. Je maakt namelijk een vanillevla waar je na het koken geprakte banaan door mengt. Makkelijker kan het niet.

Een trifle is opgebouwd uit lagen. Zorg ervoor dat alle lagen zichtbaar zijn voor een echt wauw effect.

Zo bouw je de laagjes van de trifle met banaan

Een trifle bestaat zoals gezegd uit laagjes, deze laagjes moet je opbouwen. Zorg voordat je voor het opbouwen van de trifle met banaan eerst alles klaar hebt staan. Dus de vla gekookt en afgekoeld, cake gesneden, fruit gesneden en slagroom geklopt. Een trifle met banaan opbouwen met nog warme vla is geen goed idee. Het duurt veel te lang voordat alles is afgekoeld, het fruit wordt warm en de slagroom gaat lopen.

Het mooiste is om meerdere lagen te maken, maar de lagen moeten ook niet te dun zijn want dat geeft een rommelig effect. Het mooiste is dat je duidelijk iedere laag ziet.

desserts met banaan

Desserts met banaan; van eenvoudig tot lekker luxe

Warm als loempia, koud of zelfs bevroren, desserts met banaan zijn altijd lekker. Wij hebben de lekkerste recepten met banaan in de hoofdrol.

Trifle met banaan, chocoladevla en Baileys

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 x 250 ml volle melk
  • 1x 15 gram en 1x 25 custard
  • 3 x 25 gram suiker
  • 200 ml slagroom
  • 10 gram cacao
  • 3 bananen
  • 4 plakjes cake
  • 4 eetlepels Baileys
  • chocoladedecoratie naar keuze

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je trifle met banaan, chocolade vla en Baileys;

Doe 200 ml melk in een pannetje en 50 ml in een kommetje. Verwarm de melk en los er 25 gram custard met 25 gram suiker in op. Roer een beetje van de warme melk bij de koude oplossing en giet terug in het pannetje. Breng al roerende aan de kook. Giet in een schaaltje en dek af met huishoudfolie. Laat afkoelen. Maak zo ook van de 15 gram custard, de cacao, de suiker en de melk de chocoladevla. Neem 4 glazen en steek 4 mooie rondjes uit de plakken cake Deze zijn voor in het midden van de trifle. Snijd van de resten stukjes voor op de bodem van het glas.

Als de vla koud is roer je deze even goed door tot een gladde massa. Voeg er een halve zeer fijn geprakte banaan aan toe en spatel even door. Roer ook de chocolade vla tot een gladde massa en klop de slagroom met de laatste 25 gram suiker stevig. Snijd de overige banaan in plakjes houdt ongeveer 20 plakjes achter voor de afwerking. Bouw nu de trifle met banaan op, eerst een laagje cake met daarover een halve eetlepel Baileys. Leg hier een paar stukjes banaan op. Daarop ongeveer 2/3 van de vanillevla verdeeld over de glazen. Nu het mooie plakje cake met ook weer een halve eetlepel Baileys, hierop komt de chocoladevla. Op de chocoladevla komt de rest van de vanillevla met daarop mooi verdeeld de plakjes banaan. Spuit nu mooie rozetten slagroom op de banaan en decoreer met chocoladedecoratie naar keuze. Zet de trifle met banaan koel weg tot gebruik.

Tafel lekker !!

Tags: FruitZuivel - Melk
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Oma's appeltjespudding
Nagerecht

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

nockerln
Nagerecht

Salzburger nockerln

Koffie-karamel pudding
Nagerecht

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; Verslavend lekker!

Sinaasappelsoufflé
Nagerecht

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan
Nagerecht

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

Desserts van schuimpjes
Nagerecht

Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!

Chipolatapudding
Nagerecht

Chipolatapudding; Een heerlijke klassieker uit de Nederlandse keuken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen