• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juni 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Trifle met banaan, chocoladevla en Baileys

door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
Trifle met banaan

Trifle met banaan: Lekkere laagjes huisgemaakte vla afgewisseld met cake besprenkeld met Baileys. Want in een echt goede trifle zit een beetje alcohol.

Trifle het nagerecht uit Engeland

Een trifle is een nagerecht dat bestaat uit laagjes. Oorspronkelijk werd in een grote glazen schaal een laag cake besprenkeld met sherry en belegd met fruit met daarover custard. Voor het effect werd dit herhaald zodat je aan de buitenkant mooie laagjes van cake, fruit en custard zag.

Een grote schaal is erg mooi, maar als je niet met minimaal 8 personen bent is het wel erg veel. Daarom hebben we hier de trifle met banaan in eenpersoons porties gemaakt. Als je het recept verdubbeld kun je dit natuurlijk ook in een mooie grote schaal maken.

Zelf bananenvla maken

Een vanille- of chocoladevla hebben de meeste wel eens gemaakt, een bananen vla is maar een heel klein stapje verder. Je maakt namelijk een vanillevla waar je na het koken geprakte banaan door mengt. Makkelijker kan het niet.

Een trifle is opgebouwd uit lagen. Zorg ervoor dat alle lagen zichtbaar zijn voor een echt wauw effect.

Zo bouw je de laagjes van de trifle met banaan

Een trifle bestaat zoals gezegd uit laagjes, deze laagjes moet je opbouwen. Zorg voordat je voor het opbouwen van de trifle met banaan eerst alles klaar hebt staan. Dus de vla gekookt en afgekoeld, cake gesneden, fruit gesneden en slagroom geklopt. Een trifle met banaan opbouwen met nog warme vla is geen goed idee. Het duurt veel te lang voordat alles is afgekoeld, het fruit wordt warm en de slagroom gaat lopen.

Het mooiste is om meerdere lagen te maken, maar de lagen moeten ook niet te dun zijn want dat geeft een rommelig effect. Het mooiste is dat je duidelijk iedere laag ziet.

desserts met banaan

Desserts met banaan; van eenvoudig tot lekker luxe

Warm als loempia, koud of zelfs bevroren, desserts met banaan zijn altijd lekker. Wij hebben de lekkerste recepten met banaan in de hoofdrol.

Trifle met banaan, chocoladevla en Baileys

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 x 250 ml volle melk
  • 1x 15 gram en 1x 25 custard
  • 3 x 25 gram suiker
  • 200 ml slagroom
  • 10 gram cacao
  • 3 bananen
  • 4 plakjes cake
  • 4 eetlepels Baileys
  • chocoladedecoratie naar keuze

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je trifle met banaan, chocolade vla en Baileys;

Doe 200 ml melk in een pannetje en 50 ml in een kommetje. Verwarm de melk en los er 25 gram custard met 25 gram suiker in op. Roer een beetje van de warme melk bij de koude oplossing en giet terug in het pannetje. Breng al roerende aan de kook. Giet in een schaaltje en dek af met huishoudfolie. Laat afkoelen. Maak zo ook van de 15 gram custard, de cacao, de suiker en de melk de chocoladevla. Neem 4 glazen en steek 4 mooie rondjes uit de plakken cake Deze zijn voor in het midden van de trifle. Snijd van de resten stukjes voor op de bodem van het glas.

Als de vla koud is roer je deze even goed door tot een gladde massa. Voeg er een halve zeer fijn geprakte banaan aan toe en spatel even door. Roer ook de chocolade vla tot een gladde massa en klop de slagroom met de laatste 25 gram suiker stevig. Snijd de overige banaan in plakjes houdt ongeveer 20 plakjes achter voor de afwerking. Bouw nu de trifle met banaan op, eerst een laagje cake met daarover een halve eetlepel Baileys. Leg hier een paar stukjes banaan op. Daarop ongeveer 2/3 van de vanillevla verdeeld over de glazen. Nu het mooie plakje cake met ook weer een halve eetlepel Baileys, hierop komt de chocoladevla. Op de chocoladevla komt de rest van de vanillevla met daarop mooi verdeeld de plakjes banaan. Spuit nu mooie rozetten slagroom op de banaan en decoreer met chocoladedecoratie naar keuze. Zet de trifle met banaan koel weg tot gebruik.

Tafel lekker !!

Tags: FruitZuivel - Melk
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

panna cotta met rabarber
Nagerecht

Panna cotta met rabarber en aardbeien

Vanillepudding of vanillevla
Nagerecht

Vanillepudding en vanillevla; ouderwets lekker en zelfgemaakt

Tarte tatin met ananas
Nagerecht

Tarte tatin met ananas

Gekarameliseerde ananas met ijs
Nagerecht

Gekarameliseerde ananas met ijs

Oma's appeltjespudding
Nagerecht

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

nockerln
Nagerecht

Salzburger nockerln

Koffie-karamel pudding
Nagerecht

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; Verslavend lekker!

Sinaasappelsoufflé
Nagerecht

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

3 × twee =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Hollandse nieuwe haring komt een beetje later dit jaar
  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?

Uitgelicht

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Kip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!

Check het recept of lees de info
Varkensvlees op de barbecue

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Recept in de picture

steak sandwich bavette
Ontbijt en lunch

Steak sandwich met rundvlees

Lunchen van de barbecue. Ja, echt! Met het recept voor deze steak sandwich met rundvlees heb je een lunch die je voorlopig niet vergeet.

Check het recept of lees de info
lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Handige kooktips

Cheddar
Kookschool

Cheddar; maar dan de echte

Cheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?

Check het recept of lees de info
Vers fruit bewaren

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Petra H op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • J.F. Feunekes op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen