Trifle met nectarine – In dit gerecht wisselt een lekkere frisse mousse, gemaakt van verse nectarines, zich af met laagjes fruit, slagroom en koek. Een verrassend fris en zomers dessert.
Wat is een trifle eigenlijk?
Een trifle is van oorsprong een Engels nagerecht in laagjes, gemaakt van cake, custard en fruit. Die cake lag onder in de schaal en werd royaal met sherry besprenkeld.
De trifle die we nu maken bestaat nog steeds uit laagjes. Die bestaan uit koek of cake met een pudding, vla of room en fruit. Meestal geserveerd in een grote schaal, maar er worden vaak ook kleine glaasjes voor gebruikt.
Een mousse van nectarine
De trifle met nectarines bevat, naast stukjes van dit verse steenfruit, ook een heerlijk frisse mousse. Die komt in meerdere laagjes in het glas, zodat je lekker door de laagjes heen kunt eten en iedere hap weer anders is. Voor een mooie gladde mousse gaar je de nectarines eerst, omdat ze vaak nogal hard zijn. Door ze kort te garen wordt de mousse mooi glad en de kleuren van de schil geven een prachtige kleur aan de mousse.
Zoet en zuur, zacht en knapperig, deze trifle heeft het allemaal
Trifle met nectarine met een heerlijk verrassingselement
Een trifle is opgebouwd uit laagjes, die laagjes kun je aan de buitenkant niet altijd zien. Hierdoor is het een verrassing wat er op je lepel ligt. Wij gebruikten in plaats van cake Pim’s koekjes. Dit is een plakje cake met een gelei afgedekt met chocolade. Door die koekjes te gebruiken voeg je gelijk al 3 laagjes toe. De chocolade is behalve voor de smaak ook erg lekker door zijn bite. Zo zit er in deze trifle met nectarine iets zoets van de slagroom, iets zuurs van de mousse en de knapperigheid van de blokjes verse nectarine en de chocolade en tot slot iets zachts van de cake.
Een trifle is het lekkerste als de smaken een tijdje hebben kunnen intrekken, maak hem dus ’s morgens of een dag vooraf voor het lekkerste resultaat.
Slagroom
Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.
Perzik en nectarine; veelzijdige zomerse vruchten
Het verschil tussen perzik en nectarine. Waar komen ze vandaan, hoe koop je de beste exemplaren en nog meer tips.
Trifle met nectarine
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 5 nectarines
- 2 eetlepels suiker
- 250 ml slagroom
- een pak Pims koekjes of andere
- chocolade decoratie naar wens
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je trifle met nectarine:
Snijd 3 van de 5 nectarines in stukjes en doe ze met 2 eetlepels water en 1 eetlepel suiker in een pannetje. Laat dit al roerende garen. Als de nectarines uit elkaar beginnen te vallen zet je het vuur uit. Blender nu de vruchten tot puree en laat afkoelen.
Klop de slagroom met de resterende suiker lobbig.
Snijd een nectarine in mooie kleine blokjes.
Proef of de vruchtenpuree zoet genoeg is, voeg eventueel suiker toe. Meng 1/3 van de slagroom door de vruchtenpuree voor de mousse. Klop de rest een beetje steviger, maar niet geheel stijf.
Verdeel nu alles denkbeeldig in 2 porties. Zet glazen of een grote schaal klaar en begin met het verdelen van de helft van de nectarine, hierop de helft van de nectarine mousse. Leg hierop de koekjes en daar een laagje van de helft van de slagroom op. Herhaal nu alles tot het op is.
Je kunt er voor kiezen om het laatste laagje slagroom als bolletje te spuiten.
Snijd de laatste nectarine in dunne schijfjes en decoreer daar de trifle mee. Zet een nacht in koelkast zodat alle smaken goed door kunnen trekken.
Werk de trifle met nectarine voor je hem serveert af met stukjes chocolade of koekjes.
Tafel lekker !!