Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Upside down rabarber taart

Rabarber taart, upside down – Er is weer volop rabarber en ik vind het altijd leuk om op zoek te gaan naar recepten van het seizoen die niet te moeilijk zijn om te maken maar toch een geweldig mooi en smakelijk effect hebben. Deze rabarber taart is lekker zompig door het sap van de rabarber, dat samen met de suiker een karamel vormt. Omdat je de cake omdraait kun je het fruit mooi zien en is de koek absoluut niet droog. Hij is erg lekker bij een kopje koffie of thee, maar ook met een bolletje ijs erbij als nagerecht.

Rabarber taart, upside down

Nagerecht voor 10 personen

  • 50 gram boter
  • 300 gram kristalsuiker
  • 350 gram rabarber
  • 200 gram patentbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel baksoda
  • 2 eieren
  • 200 gram yoghurt
  • 75 gram zonnebloemolie

Snijd de rabarber in schijfjes van ongeveer 1 cm dikte. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt de boter in een ovenvaste koekenpan. Strooi er de helft van de suiker over en laat dit ongeveer 2 minuten verwarmen. Verdeel de rabarber hierover en zet apart. Weeg nu bloem bakpoeder, baksoda en zout af en zeef deze boven een kom, doe hier de rest van de suiker bij.

Klop de eieren met yoghurt en de zonnebloemolie los. Giet dit bij de droge ingrediënten en roer dit met een houten lepel goed door elkaar tot een glad beslag. Giet dit over de rabarber en strijk glad. Zet de pan in de oven en bak de koek 30-35 minuten. Test of de koek gaar is door er voorzichtig met een satéstokje in te steken, komt deze er schoon uit dan is de koek gaar. Laat de koek nog 5 minuten staan. Leg een bord op de koek en keer alles in een snelle beweging om.

Eet de koek warm of op kamertemperatuur.

Je kunt de rabarber vervangen door ander fruit het is het lekkerste om hiervoor wat zuurder fruit te nemen zoals pruimen of cranberry’s.

Tafel lekker!

Printen



Upside down rabarber taart

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
  1. Els Black-Stoker zegt

    ben benieuwd hoe hij smaakt…

    1. Lekker Tafelen zegt

      Wij zijn benieuwd of het je gelukt is 😉

    2. Lekker Tafelen zegt

      Leuk Els! Wij zijn net zo benieuwd!

      1. Els Black-Stoker zegt

        Hij was heerlijk, ik ga morgen nog 1 maken!

        1. Lekker Tafelen zegt

          De smaak te pakken dus! Geniet ervan Els!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.