Venkel panna cotta met sinaasappel en pistache – Ja ik hoor je denken, venkelzaad in een dessert? Jazeker! De anijsachtige smaak van de venkel komt hier waanzinnig goed in uit, samen met het zoetje van de sinaasappel en het romige van de slagroom. Zin in een panna cotta met sinaasappel en pistache waarvan je versteld gaat staan? Lees snel verder!
Venkelzaad in een dessert?
Gemalen venkelzaad laat het anijsachtige van de venkel nog veel meer naar voren komen. Panna cotta betekend letterlijk ‘gekookte room’ in Italië. De slagroom is het basisingrediënt in dit dessert samen met een vleugje venkel, sinaasappel en de pistache zal je dit versteld doen staan!
Venkel; een groente met een bijzondere smaak!
Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?
Venkel panna cotta met sinaasappel en pistache
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 ml slagroom
- 25 gram gemalen venkelzaad
- 25 gram suiker
- 3,5 blaadjes gelatine
- 30 gram pistache
- 1 sinaasappel
- 4 vormpjes naar keuze
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een venkel panna cotta met sinaasappel en pistache:
Begin de avond van tevoren, schenk de slagroom in een pan met daarin het gemalen venkelzaad. Roer dit met een garde goed door elkaar en warm dit mengsel op, maar laat niet koken. Houd vijf minuten tegen de kook en haal dan de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Om de smaken goed tot zijn recht te laten komen zet je het mengsel minimaal een nacht in de koelkast.
Begin de volgende dag met het wassen van de sinaasappel. Droog de sinaasappel en rasp de schil. Let op; probeer zo min mogelijk van de witte schil mee te nemen, deze is bitter. Warm de room opnieuw op en voeg de suiker en de sinaasappelschil toe. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg dit al roerend toe aan de warme panna cotta. Blijf in de room roeren tot de blaadjes geheel zijn opgelost.
Doe de panna cotta in een vorm naar keuze en zet minimaal 4 uur in de koelkast. Hak ondertussen de pistachenoten grof en bewaar dit op een droge plek.
Serveer de venkel panna cotta met sinaasappel en pistache!
Tafel lekker !!