Verse kersen met Zwitserse room – Een simpel, maar geweldig nagerecht van verse kersen met Zwitserse room. Geniet van de korte tijd dat er verse Hollandse kersen zijn.
Verse kersen
Ze zijn er maar zo kort die heerlijke kersen. Wanneer ze er zijn staan ze bij velen regelmatig op tafel. Kersen eten doen de meesten dan zo uit het vuistje, maar soms kun je er ook een extra feestje van maken door ze te verwerken in een nagerechtje.
Verse kersen met Zwitserse room
Die lekkere kersen voelen zich prima thuis bij Zwitserse room, dit is een gekookte gele room gemengd met slagroom voor de luchtigheid. Deze wordt veel gebuikt bij het maken van gebak, maar je kunt er natuurlijk ook een lekker nagerecht van maken en er vers fruit aan toevoegen.
Een koekje erbij
Je kunt alleen verse kersen met Zwitserse room serveren, maar iets krokants of bros erbij maakt het net iets lekkerder. Ik heb hier volkoren koekjes met een laagje chocolade gebruikt. Welke koekjes je gebruikt maakt niet heel veel uit al smaakt chocolade wel heel erg lekker bij kersen.
Kersen; Koop dit fruit direct bij de teler
Kersen eten is feest, of je dat nu bij de lokale teler doet of thuis. Ontdek hier alles over die (Hollandse) kersen. Uiteraard met recepten.
Verse kersen met Zwitserse room
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 ml volle melk
- 80 gram suiker
- zakje vanillesuiker
- 45 gram custardpoeder
- 2 eidooiers
- snufje zout
- 200 ml slagroom
- 12 lekkere koekjes
- ongeveer 30 kersen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je verse kersen met Zwitserse room:
Meng de droge ingrediënten door elkaar. Giet er 50 ml melk en de eidooiers bij en roer tot een papje. De rest van de melk breng je aan de kook in een pannetje. Wanneer de melk kookt giet je een beetje van de hete melk bij het papje. Giet het papje nu in de pan bij de rest van de melk en roer goed door. Breng zachtjes aan de kook en laat 1 minuutje rustig doorkoken. Giet de gele room in een schone kom en dek deze af met een beetje huishoudfolie. Laat afkoelen.
Klop de slagroom stijf. Roer de gele room los en schep er een flinke lepel van bij de slagroom. Meng dit even goed door. Doe nu de slagroom bij de gele room en schep dit luchtig door elkaar. Doe een gedeelte van de Zwitserse room in een spuitzak of in een stevig diepvrieszakje.
Houd 12 kersen apart, haal de pitten uit de rest van de kersen en snij deze in stukjes.
Knip een puntje van de spuitzak af e vul de bodem van 6 glaasjes met ongeveer de helft van de gele room. Verkruimel in ieder glaasje 1 koekje en verdeel er de klein gesneden kersen overheen. Spit nu de rest van de Zwitserse room in de glaasjes. Werk af met nog een koekje en de overgebleven kersen. Zet de verse kersen met Zwitserse room koud weg tot gebruik.
Tafel lekker !!
Het custardpoeder is bijna 100% maizena dus dat bind al als een malle, zijn die eidooiers dan ook nog wel nodig? Ik had het namelijk gemaakt zoals in de beschrijving, maar de pudding was zo dik dat hij niet meer los te kloppen was, ook met slagroom erdoor kreeg ik het niet tot een egaal mengsel zo dik. Op de getoonde foto is de pudding ook veel lichter, dus misschien daar ook geen eidooiers gebruikt?
We gingen bijna aan onszelf twijfelen, dus we hebben de room vanavond nog even snel gemaakt. Maar de dikte is perfect. Je hebt in dit geval ook een dikkere room nodig om die mooie laagjes te creëren in het glas. Als je voor een lichter room wilt gaan kun je het recept hanteren maar er wat minder custard in doen Monique. Leuk dat je het probeert!