• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, juli 5, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Verse kersen met Zwitserse room

Geniet volop van de Hollandse kersen, ze zijn er maar kort!

door Connie Derks
in Nagerecht
0
2
verse kersen met Zwitserse room

Verse kersen met Zwitserse room – Een simpel, maar geweldig nagerecht van verse kersen met Zwitserse room. Geniet van de korte tijd dat er verse Hollandse kersen zijn.

Verse kersen

Ze zijn er maar zo kort die heerlijke kersen. Wanneer ze er zijn staan ze bij velen regelmatig op tafel. Kersen eten doen de meesten dan zo uit het vuistje, maar soms kun je er ook een extra feestje van maken door ze te verwerken in een nagerechtje.

Verse kersen met Zwitserse room

Die lekkere kersen voelen zich prima thuis bij Zwitserse room, dit is een gekookte gele room gemengd met slagroom voor de luchtigheid. Deze wordt veel gebuikt bij het maken van gebak, maar je kunt er natuurlijk ook een lekker nagerecht van maken en er vers fruit aan toevoegen.

Een koekje erbij

Je kunt alleen verse kersen met Zwitserse room serveren, maar iets krokants of bros erbij maakt het net iets lekkerder. Ik heb hier volkoren koekjes met een laagje chocolade gebruikt. Welke koekjes je gebruikt maakt niet heel veel uit al smaakt chocolade wel heel erg lekker bij kersen. 

kersen

Kersen; Koop dit fruit direct bij de teler

Kersen eten is feest, of je dat nu bij de lokale teler doet of thuis. Ontdek hier alles over die (Hollandse) kersen. Uiteraard met recepten.

Verse kersen met Zwitserse room

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 ml volle melk
  • 80 gram suiker
  • zakje vanillesuiker
  • 45 gram custardpoeder
  • 2 eidooiers
  • snufje zout
  • 200 ml slagroom
  • 12 lekkere koekjes
  • ongeveer 30 kersen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je verse kersen met Zwitserse room:

Meng de droge ingrediënten door elkaar. Giet er 50 ml melk en de eidooiers bij en roer tot een papje. De rest van de melk breng je aan de kook in een pannetje. Wanneer de melk kookt giet je een beetje van de hete melk bij het papje. Giet het papje nu in de pan bij de rest van de melk en roer goed door. Breng zachtjes aan de kook en laat 1 minuutje rustig doorkoken. Giet de gele room in een schone kom en dek deze af met een beetje huishoudfolie. Laat afkoelen.

Klop de slagroom stijf. Roer de gele room los en schep er een flinke lepel van bij de slagroom. Meng dit even goed door. Doe nu de slagroom bij de gele room en schep dit luchtig door elkaar. Doe een gedeelte van de Zwitserse room in een spuitzak of in een stevig diepvrieszakje.

Houd 12 kersen apart, haal de pitten uit de rest van de kersen en snij deze in stukjes.

Knip een puntje van de spuitzak af e vul de bodem van 6 glaasjes met ongeveer de helft van de gele room. Verkruimel in ieder glaasje 1 koekje en verdeel er de klein gesneden kersen overheen. Spit nu de rest van de Zwitserse room in de glaasjes. Werk af met nog een koekje en de overgebleven kersen. Zet de verse kersen met Zwitserse room koud weg tot gebruik.

Tafel lekker !!

Tags: FruitZuivelZuivel - room
DeelPin53Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

romig dessert met frambozen
Nagerecht

Romig dessert met frambozen en rabarber

bavarois van kwark
Nagerecht

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

panna cotta met abrikozen
Nagerecht

Panna cotta met abrikozen en een vleugje rozemarijn

Rabarbertaart upside down
Nagerecht

Upside down rabarbertaart

Nectarine ijstaart
Nagerecht

Nectarine ijstaart of toch liever een cheesecake?

Trifle met nectarine
Nagerecht

Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht

panna cotta van yoghurt
Nagerecht

Panna cotta van yoghurt

aardbeiensalade
Nagerecht

Aardbeiensalade met limoncello en munt

Reacties 2

  1. Monique says:
    1 jaar geleden

    Het custardpoeder is bijna 100% maizena dus dat bind al als een malle, zijn die eidooiers dan ook nog wel nodig? Ik had het namelijk gemaakt zoals in de beschrijving, maar de pudding was zo dik dat hij niet meer los te kloppen was, ook met slagroom erdoor kreeg ik het niet tot een egaal mengsel zo dik. Op de getoonde foto is de pudding ook veel lichter, dus misschien daar ook geen eidooiers gebruikt?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      We gingen bijna aan onszelf twijfelen, dus we hebben de room vanavond nog even snel gemaakt. Maar de dikte is perfect. Je hebt in dit geval ook een dikkere room nodig om die mooie laagjes te creëren in het glas. Als je voor een lichter room wilt gaan kun je het recept hanteren maar er wat minder custard in doen Monique. Leuk dat je het probeert!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen