• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 8, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

door Samantha
in Nagerecht
0
13
Vanillevla Chocoladevla Frambozenvla

Vla

Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla –Ā Onlangs is uit onderzoek gebleken dat Nederland gek is op toetjes, iedere dag heel uitbundig uitpakken kan maar is zeker niet nodig. Met een lekkere vanille, chocolade of frambozen vla is een alledaagse maaltijd heerlijk af te sluiten.

We kennen natuurlijk allemaal de pakken zoals ze in de supermarkt in de schappen staan, zelfs combinaties van de verschillende vla’s onder de naam dubbelvla. Vanillevla met chocoladevla of vanillevla met frambozenvla. Maar waarom niet lekker zelf maken en het mooi verdelen in je bakje, dan pas heb je een echt mooie dubbelvla die qua plaatje lijkt op wat er op het pak staat maar qua smaak zoveel beter is dan wat er uit het pak komt.

Vla zelf maken!

vanille vla (14)Vanille vla

  • 1 liter melk
  • Snufje zout
  • 1/2 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 30 gram maĆÆzena
  • 60 gram (vanille)suiker

Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden. Verwarm in een pannetje de melk, het zout en het vanillestokje en breng aan de kook.

Klop in een kom de eieren met de suiker en de maĆÆzena goed los tot deze lekker luchtig is. Doe een scheutje van de kokende melk erbij en roer los en schenk dit bij de resterende melk in de pan. Zet op een laag vuur en laat een minuut of 4 even zachtjes doorkoken. Laat de vla nu afkoelen. Om velvorming te voorkomen af en toe even doorroeren. Verwijder het vanillestokje en schenk eventueel in een schaal, schaaltjes ofĀ fles.

Chocoladevla

  • 1 liter melk
  • Snufje zout
  • 40 gram maĆÆzena
  • 50 gram cacao
  • 100 gram suiker

Breng 900 ml melk met het zout aan de kook. Roer in een kommetje de maĆÆzena, de cacao en de suiker door elkaar. Meng dit met de overige melk tot een papje zonder klontjes. Schenk er nog een klein beetje van de kokende melk bij. Schenk dit terug in de pan bij de kokende melk en laat dit alles 3 Ć  4 minuten doorkoken.

Neem de pan van het vuur en laat de vla nu afkoelen. Roer tijdens het afkoelen even door om velvorming te voorkomen. Schenk de vla zodra hij is afgekoeld in een schaal ofĀ fles.

vanille vla (7)Frambozenvla

Voor de frambozenvla houd je het recept aan van de vanillevla, vervang in dit recept echter 350 ml van de melk door frambozenpuree, dit krijg je door 350 gram frambozen in de blender of met een staafmixer fijn te pureren,Ā en laat het vanillestokje weg. Dit kun je ook met ander fruit doen, neem bijvoorbeeld aardbeien in plaats van frambozen en je hebt aardbeienvla.

Ga je met deze tips ook je vla zelf maken? Laat het ons weten in het reactieformulier onder dit recept als het gelukt is.

Tafel lekker !!

 

Tags: ChocoladeFruitFruit - FrambozenvanilleZuivelZuivel - Melk
DeelPin115Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bosvruchten bavarois
Nagerecht

Bosvruchten bavarois

dessert pizza met zomerfruit
Nagerecht

Dessertpizza met zomerfruit

Citroen tiramisu met Luxardo limoncello
Nagerecht

Citroen tiramisu met limoncello; een heerlijk dessert!

blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes

kwark bavarois met nectarine
Nagerecht

Kwark bavarois met nectarine

Souffle van kwark en rode bessen
Nagerecht

SoufflƩ van kwark en rode bessen

romig dessert met frambozen
Nagerecht

Romig dessert met frambozen en rabarber

bavarois van kwark
Nagerecht

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Reacties 13

  1. Dineke says:
    11 maanden geleden

    Hoi, als ik de melk met frambozenpuree verwarm, gaat de melk schiften. Wat op zich ook wel logisch is. Moet de frambozenpuree echt met de melk verwarmd worden?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      11 maanden geleden

      Nee, niet samen verwarmen Dineke. Eerst de melk verwarmen en daarna de frambozenpuree toevoegen.

      Beantwoorden
  2. Debby says:
    1 jaar geleden

    Hallo..
    Kan ik inplaats van een vanilla stokje, essence gebruiken?
    Helaas waar ik woon is het heel duur en moeilijk te vinden

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 jaar geleden

      Jazeker Debby, dat kan ?

      Beantwoorden
      • Debby says:
        1 jaar geleden

        Weer je misschien ook hoe veel?

        Beantwoorden
        • Redactie says:
          1 jaar geleden

          Je kunt het halve vanillestokje vervangen door 2 theelepels vanille essence

          Beantwoorden
          • Debby says:
            1 jaar geleden

            Heel erg bedankt ā¤ļø

          • Redactie says:
            1 jaar geleden

            Graag gedaan ?

  3. Diana says:
    3 jaar geleden

    Voor de aardbeivla, doe je de aardbeipuree dan al door de melk als je ga koken, of door het papje van maizena. Gebruik je de hele ei of alleen de eigeel?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Nee, 350 ml van de melk vervangen door 350 gram gepureerde aardbeien. Dus niet door het maĆÆzena papje! En gebruik het hele ei.

      Beantwoorden
      • Diana says:
        3 jaar geleden

        Wanneer doe je dan de aardbeipuree erdoor

        Beantwoorden
  4. inge says:
    6 jaar geleden

    Dit ga ik binnenkort zeker eens proberen! Hoe lang zou je een portie kunnen bewaren?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      Leuk Inge, ga uit van 1 week in de koelkast.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Verschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.

Check het recept of lees de info
Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Eiervinaigrette

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Recept in de picture

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

Verrukkelijke nazomer salade. Breng variatie in je salades en maak deze stoere bloemkool broccoli salade met kaas en een vleugje knoflook.

Check het recept of lees de info
Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Mango chutney zelf maken

Mango chutney zelf maken

Handige kooktips

Emmentaler
Kookschool

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!

Check het recept of lees de info
Appenzeller

Appenzeller; een bijzondere Zwitserse kaas

Toppings voor ovenschotels

Toppings voor ovenschotels; Dit zijn de lekkerste varianten

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Eline op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Redactie op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • jaap op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • Connie Derks op Peren-amandelcake met kardemom
  • Marie Curie op Peren-amandelcake met kardemom

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediĆ«nten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen