- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla – Onlangs is uit onderzoek gebleken dat Nederland gek is op toetjes, iedere dag heel uitbundig uitpakken kan maar is zeker niet nodig. Met een lekkere vanille, chocolade of frambozen vla is een alledaagse maaltijd heerlijk af te sluiten.

We kennen natuurlijk allemaal de pakken zoals ze in de supermarkt in de schappen staan, zelfs combinaties van de verschillende vla’s onder de naam dubbelvla. Vanillevla met chocoladevla of vanillevla met frambozenvla. Maar waarom niet lekker zelf maken en het mooi verdelen in je bakje, dan pas heb je een echt mooie dubbelvla die qua plaatje lijkt op wat er op het pak staat maar qua smaak zoveel beter is dan wat er uit het pak komt.


Vla zelf maken!

[1]Vanille vla

Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden. Verwarm in een pannetje de melk, het zout en het vanillestokje en breng aan de kook.

Klop in een kom de eieren met de suiker en de maïzena goed los tot deze lekker luchtig is. Doe een scheutje van de kokende melk erbij en roer los en schenk dit bij de resterende melk in de pan. Zet op een laag vuur en laat een minuut of 4 even zachtjes doorkoken. Laat de vla nu afkoelen. Om velvorming te voorkomen af en toe even doorroeren. Verwijder het vanillestokje en schenk eventueel in een schaal, schaaltjes of fles.

Chocoladevla

Breng 900 ml melk met het zout aan de kook. Roer in een kommetje de maïzena, de cacao en de suiker door elkaar. Meng dit met de overige melk tot een papje zonder klontjes. Schenk er nog een klein beetje van de kokende melk bij. Schenk dit terug in de pan bij de kokende melk en laat dit alles 3 à 4 minuten doorkoken.

Neem de pan van het vuur en laat de vla nu afkoelen. Roer tijdens het afkoelen even door om velvorming te voorkomen. Schenk de vla zodra hij is afgekoeld in een schaal of fles.

[2]Frambozenvla

Voor de frambozenvla houd je het recept aan van de vanillevla, vervang in dit recept echter 350 ml van de melk door frambozenpuree, dit krijg je door 350 gram frambozen in de blender of met een staafmixer fijn te pureren, en laat het vanillestokje weg. Dit kun je ook met ander fruit doen, neem bijvoorbeeld aardbeien in plaats van frambozen en je hebt aardbeienvla.

Ga je met deze tips ook je vla zelf maken? Laat het ons weten in het reactieformulier onder dit recept als het gelukt is.

Tafel lekker !!

 

Links in dit recept:
  1. [Image]: http://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2015/03/vanille-vla-14.jpg
  2. [Image]: http://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2015/03/vanille-vla-7.jpg