Witte chocolade bramen dessert – De zachte zoetheid van de zomer in een glaasje.
Er is altijd plaats voor een toetje als het witte chocolade bramen dessert
Bij de liefhebbers is er altijd plaats voor een lekker dessert. Al hebben ze nog zoveel gegeten, ze sluiten af met een nagerecht. Soms is dat een hartig dessert met kaas, maar meestal wordt er gekozen voor een zoet nagerecht. Je kunt in zo’n zoet nagerecht lekker verse zuivel verwerken, gecombineerd met vers fruit, chocolade of noten.
In de zomer heb je het lekkerste zacht fruit, waaronder ook bramen. Het seizoen van bramen is erg kort, dus als ze er zijn moet je er ook volop van genieten. Dat genieten gaat wel lukken met dit witte chocolade bramen dessert.
Met dit dessert serveer je de kracht van de eenvoud
Zacht en romig door de witte chocolade
Bij witte chocolade denk je al snel aan erg zoet, door er, behalve witte chocolade, geen suiker aan toe te voegen, valt dat echter reuze mee. Het witte chocolade bramen dessert een heerlijk romig gerechtje door de basis van mascarpone, slagroom en gesmolten witte chocolade. De stukjes bramen geven het gerecht een frisse noot en het donkere laagje in het glas ziet er ook nog eens erg leuk uit.
Een zalig nagerecht met maar vier ingrediënten
Dit nagerecht is heerlijk eenvoudig en er zitten maar vier ingrediënten in. Je hebt er zelfs geen mixer voor nodig, je kunt namelijk alles gewoon met een spatel doorroeren. Simpeler wordt het niet, hoor. Je moet wel even de slagroom verwarmen, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Dit verrukkelijke toetje is dan ook vrij snel gemaakt. Het witte chocolade bramen dessert is het lekkerste als het goed koud is. Maak het daarom een paar uurtjes eerder, zo kan ook de smaak van de bramen een beetje in de mascarpone trekken.
Geen bramen? Geen nood!
Omdat bramen slechts heel kort verkrijgbaar zijn kun je het witte chocolade bramen dessert niet het hele jaar door maken. Maak de crème dan ook eens met ander fruit zoals aardbei, mango of partjes sinaasappel. Het is ook erg lekker om er op het laatste moment een paar gebrande nootjes en pure chocolade over te strooien. Laat je fantasie er op los. Bedenk wel dat de toevoegingen niet te zoet moeten zijn, om de zoetheid in balans te houden.
Slagroom
Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.
Mascarpone; niet alleen voor in de tiramisu!
Je kent het vast uit de tiramisu, de Italiaanse mascarpone. Heerlijk romig en een beetje zoetig. Maar niet alleen lekker in zoete toetjes!
Bramen; met deze recepten ontdek je meer
Een handje bramen in de yoghurt als ontbijt, een taartje met bramen, of een bramensaus over de pudding. Dit kun je o.a. met verse bramen.
Witte chocolade bramen dessert
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram witte chocolade
- 100 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 200 gram bramen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je het witte chocolade bramen dessert:
Rasp met een dunschiller een beetje van de chocolade en zet samen met 6 bramen opzij voor de decoratie.
Snijd de rest van de chocolade in kleine stukjes en doe in een kommetje.
Breng de slagroom aan de kook en giet over de chocolade. Laat een paar minuutjes staan.
Snijd ondertussen de overige bramen in stukjes. Let op! Neem een kunststof of glazen snijplank want het sap geeft vlekken.
Roer de mascarpone los met een spatel of klopper.
Roer het chocolademengsel goed door. Als het lauwwarm is voeg je er een beetje mascarpone aan toe en meng je dit erdoor.
Doe nu het chocolademengsel bij de mascarpone en roer tot een egale massa. Je hoeft het niet luchtig te kloppen. Als de massa gemengd is is het klaar. Te lang kloppen kan namelijk schiften veroorzaken.
Verdeel de helft van het chocolademengsel over 4 glazen.
Verdeel de bramen erover en daarna de rest van het mengsel. Zet koud weg tot gebruik.
Bestrooi het witte chocolade bramen dessert vlak voor het serveren met de geraspte witte chocolade en leg overal 1 hele en een halve braam op. Decoreer eventueel met een takje citroenmelisse of munt.
Tafel lekker !!
Geweldig recept! Ik ben gek op chocolade mousse, maar dit recept, zonder kloppen(wel goed prakken/even klutsen) en eiwitten is perfect en kan NIET mislukken!
We hebben het al gegeten met een gesmolten witte chocoladereep, een cappucino-chocoladereep en met een melk en een pure chocoladereep. En met verschillende vruchten, zelfs met pruimenstukjes heerlijk.
Ook heel gemakkelijk in meerdere smaken te bereiden; de gasten kunnen kiezen!
Wat leuk Margot dat je enthousiast bent over dit recept. En wat een leuke en lekkere combinaties heb je er mee gemaakt.