Yoghurt met bramensaus – ben je een liefhebber van yoghurt met vers fruit als nagerecht? Dan moet je echt dit recept voor yoghurt met bramensaus eens maken. Het is niet alleen erg lekker, maar ook mooi om te zien.
Met dit recept maak je van een eenvoudige kom yoghurt in een paar handelingen een geweldig mooi en lekker dessert. Door de saus langs de wand van het glas te schenken krijg je een geweldig leuk effect en bij iedere hap een beetje van die lekkere verse bramensaus.
Griekse yoghurt is heerlijk vol van smaak
De Griekse yoghurt is heerlijk romig en vol van smaak en iets dikker dan de standaard yoghurt. Je kunt Griekse yoghurt prima zonder suiker eten, zeker als je de volle yoghurt van 10% gebruikt. Het recept geeft een beetje suiker aan, maar dit is dus is niet per se nodig. Als je gewend bent om zuivel zonder suiker te eten kun je dit dus weglaten. Als je gewend bent om kant-en-klare yoghurt of kwark met fruit te eten zul je dit waarschijnlijk te zuur vinden, omdat die best veel suiker bevatten. Het is dus afhankelijk van je smaak en hoe zuur of zoet je de yoghurt graag lust, pas het recept dus gerust naar eigen smaak aan.
Bramensaus is makkelijk te maken en geweldig lekker
Een vruchtensaus geeft je yoghurt direct heel veel smaak. Nu klinkt een saus zelf maken misschien als veel werk, maar het is eigenlijk zo makkelijk dat er niet eens een recept voor nodig is. Je pureert hiervoor eenvoudig vers fruit tot een gladde saus. Voor de yoghurt met bramensaus voeg je nog citroensap en een beetje suiker aan de bramen toe. Citroensap maakt de smaak van de saus iets frisser. Bij zure vruchten kun je het citroensap daarom weglaten.
Je kunt de bramensaus op verschillende manieren maken, met een blender, met een staafmixer of door het fruit door een zeef te duwen. Pas wel op met spetteren, want vers fruit en vooral bramen kunnen lelijke plekken geven.
Bramen; met deze recepten ontdek je meer
Een handje bramen in de yoghurt als ontbijt, een taartje met bramen, of een bramensaus over de pudding. Dit kun je o.a. met verse bramen.
Yoghurt met bramensaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 ml Griekse yoghurt
- 250 gram verse bramen
- 1 eetlepel citroensap
- 6 koekjes
- 50 + 25 gram suiker
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je yoghurt met bramensaus:
Spoel de bramen kort schoon. Kies de 4 mooiste exemplaren uit en hou ze apart om te gebruiken als decoratie.
Doe de rest van de bramen in een hoge beker samen met de 50 gram suiker en de eetlepel citroensap. Pureer dit met een blender of staafmixer tot een gladde saus.
Meng de yoghurt met de 25 gram suiker.
Snijd 2 koekjes doormidden als decoratie en verkruimel de rest grof.
Verdeel de koekkruimels over 4 hoge glazen.
Houd een glas scheef en schenk er al draaiend een deel van de saus in. Zorg ervoor dat de saus gedeeltelijk de binnenkant van het glas bedekt. Doe dit met alle vier de glazen.
Verdeel de yoghurt over de glazen met saus en decoreer ze met de achter gehouden koekjes en bramen.
Zet koel weg tot gebruik. Decoreer de yoghurt met bramensaus eventueel ook met een takje citroenmelisse of mint.
Tafel lekker !!