Yoghurt met kaneelappeltjes – dit recept is het bewijs dat je geen ingewikkelde recepten of luxe ingrediënten nodig hebt om iets bijzonders op tafel te zetten. Met maar 4 ingrediënten zet je een echt lekker nagerecht op tafel.
Heel eenvoudig, maar toch heel bijzonder
Het is zo mooi dat je met een paar handelingen van een paar appels en een lekkere boerenyoghurt zo een lekker nagerecht kan maken. Lekker eten hoeft echt niet moeilijk te zijn. Vaak zijn de lekkerste gerechten gemaakt met maar een paar eenvoudige ingrediënten. Yoghurt met kaneelappeltjes is daar een heel mooi voorbeeld van. Geen moeilijke of dure ingrediënten. De kwaliteit en de manier waarop de ingrediënten verwerkt worden maakt het tot een luxe ervaring. Dit recept roept nostalgische gevoelens op, en doet denken aan landelijke keukens en zelfgemaakt comfortfood. Maar jij maakt het heel eenvoudig zelf in jouw eigen keuken.
Gebruik echte boerenyoghurt voor de yoghurt met kaneelappeltjes
Kies voor dit gerecht van yoghurt met kaneelappeltjes voor een lekkere boerenyoghurt. In tegenstelling tot de meer bewerkte varianten van yoghurt, wordt boerenyoghurt gemaakt op een traditionele manier, met volle melk en weinig tot geen toevoegingen. Hierdoor krijg je een dikke, romige textuur en een volle intense smaak. Boerenyoghurt is minder bewerkt dan de gangbare yoghurtsoorten. De yoghurt behoudt daarom veel van de oorspronkelijke voedingsstoffen uit melk wat natuurlijk ook mooi meegenomen is.
Een klein beetje werk, heel veel smaak
Door een gerecht een beetje meer aandacht te geven kun je heel veel meer smaak bereiken. In dit recept voor yoghurt met kaneelappeltjes is dat het snijden en het bakken van de appels. Het zijn, maar even een paar extra handelingen, maar het resultaat is totaal anders dan dat je de appels rauw zou verwerken. Door het bakken worden de appelstukjes heerlijk zacht en zoet met een lichte smaak van kaneel. Een gedeelte van die lekkere zachte gebakken appeltjes roer je door de yoghurt en een gedeelte gaat als compote op de bodem van het glaasje. Op die manier profiteer je maximaal van die heerlijk herfstige smaak van yoghurt met kaneelappeltjes.
De allerlekkerste toetjes met appel
Ontdek de meest verrassende toetjes met appel in de hoofdrol. Van super simpel tot echte klassiekers en frisse combinaties.
Yoghurt met kaneelappeltjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 ml boerenyoghurt
- 500 gram elstar appels
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel kaneel
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je yoghurt met kaneelappeltjes:
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes van ongeveer 1 cm en houd een paar schijfjes appel achter voor decoratie.
Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag en bak daarin de appeltjes samen met de suiker en de kaneel tot ze net gaar zijn.
Verdeel de appels over een koud bord zodat ze snel afkoelen.
Verdeel ongeveer de helft van de appelstukjes over 4 glazen of kommetjes. Roer de rest door de yoghurt, voeg eventueel naar smaak nog extra suiker toe.
Verdeel de yoghurt over de gebakken appeltjes en decoreer met appelschijfjes en eventueel een snufje kaneel.
Tafel lekker !!
Niet iedereen mag volle boerenyogurt eten i.v.m. hoog vetgehalte, verder lijkt me om een paar kilo (elstar) appels, niet te lang koken met wat kaneelstokje of kaneelpoeder en paar schepjes suiker, zodat je soort appelcompote overhoud die je eventueel laat afkoelen en dan de toetjes bereidt, koude toetjes lijkt me ook makkelijker en beter zodat je deze voor de grote maaltijd kan maken en in de koelkast gaat bewaren!!! De appelcompote die je overhoud kan je eventueel in delen invriezen of aantal dagen in koelkast vers houden!!! Zodat je bijvoorbeeld na 2 of 3 dagen zo’n lekker dessert weer makkelijk kan serveren
Dat begrijpen we Jim, het recept is geschreven met boeren yoghurt, kun je of mag je dit niet eten is dat makkelijk zelf aan te passen toch? En de hoeveelheid appels is wat er nodig is voor dit recept, iedereen is vrij om meer te maken.