• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Zoete ravioli met noten en gedroogde abrikozen

door Samantha
in Nagerecht
0
0
Zoete ravioli

Zoete ravioli met noten en abrikozen – Ravioli is een eeuwenoud Italiaans gerecht dat we allemaal vast wel kennen en toch zeker wel eens gegeten hebben. Een verrassende nieuwkomer op het gebied van ravioli is de zoete ravioli.

Ravioli als dessert

Zoete ravioli wordt voornamelijk gegeten als dessert. De naam ravioli dankt dit dessert aan het feit dat het twee lapjes deeg zijn met daartussen een vulling, net als de alom bekende ravioli. Toch wordt een zoete ravioli doorgaans niet van een pastadeeg gemaakt en wordt deze meestal gebakken in de oven of gefrituurd en dus niet zoals de traditionele ravioli gekookt in water. De vulling bestaat vaak uit diverse lekkernijen zoals chocolade, marmelade, bessen, noten en mascarpone. In onderstaande receptuur vind je een zoete ravioli als dessert met een vulling van gedroogde abrikozen en gemengde noten, geserveerd in een warme vanillesaus.

Een zoete ravioli wordt doorgaans niet met pastadeeg gemaakt

Zoete ravioli

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 theelepel baking soda
  • 150 milliliter (plantaardige) olie
  • 100 milliliter karnemelk
  • 1 ei
  • 50 gram suiker
  • 450 gram bloem
  • 8 gram vanillesuiker
  • 200 gram gemengde noten
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 80 gram honing

Bereidingswijze van dit recept

Zoete ravioli maak je zo:

Meng in een kom de baking soda, de olie, de karnemelk, het ei, de suiker en de bloem. Roer dit met een garde tot een kruimelig geheel en kneed daarna met de handen tot vast deeg. Maak een deegbal en pak deze in een stukje huishoudfolie en laat een uurtje rusten.

Hak, voor de vulling, de noten en de gedroogde abrikozen (zeer) fijn. Doe de honing met 100 milliliter water en de vanillesuiker in een pannetje. Breng dit op een laag vuur, al roerend, aan de kook en laat dit zachtjes 8 minuten doorkoken. Neem van het vuur, roer de fijngehakte noten en abrikozen erdoor en laat helemaal afkoelen.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel de deegbal in twee gelijke helften. Rol één helft op een licht bebloemd werkblad zeer dun uit. Schep op het deeg hoopjes van het noten mengsel. Rol de tweede helft van het deeg ook op een bebloemd werkblad dun uit en leg dit over het andere deeg. Druk rondom de vulling goed aan. Neem een uitsteker en steek rondom de vulling uit. Dit kan met een (ronde) koekjesuitsteker of met een originele ravioli uitsteker. Leg de zoete ravioli op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Bereid de vanillesaus, schep deze in een bord en leg hierin 2 ravioli’s. Bestrooi de zoete ravioli eventueel met wat poedersuiker.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit - AbrikozenFruit - Zuidvruchten
DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

tutti frutti compote
Saus

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

Volkoren koeken
Koekjes

Volkoren koeken met gedroogd fruit

Dadels
Kookschool

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

dadelchutney
Saus

Dadelchutney; Heerlijk bij een blokje kaas

Kaastaart met verse abrikozen, ricotta en brie
Hoofdgerecht

Kaastaart met verse abrikozen, ricotta en brie

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen