De panna cotta is eigenlijk een puddinkje van gekookte room. We gebruiken hiervoor slagroom wat we verdikken met gelatine en op smaak brengen met suiker en vanille of vanillesuiker. Een saus van vers fruit erover (hier aardbeien, maar je kunt hier alle fruitsoorten voor gebruiken). En zo ontstaat een heerlijk dessert van Italiaanse komaf. Slecht voor de calorieën maar wel verschrikkelijk lekker.
- 4 blaadjes witte gelatine
- 1/2 liter slagroom
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 500 gram verse aardbeien
- 1 eetlepel poedersuiker
Gelatine ca. 5 minuten weken in ruim koud water. Intussen in pan slagroom aan de kook brengen. Suiker en vanillesuiker al roerende in slagroom oplossen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerende in hete room oplossen. Tot kamertemperatuur laten afkoelen. Vormpjes dun invetten met olie. Room erin schenken en minstens 2 uur in koelkast laten opstijven. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. 4 aardbeien achterhouden en rest van aardbeien in lage kom grof prakken. Poedersuiker erdoor roeren.
Op elk vormpje een bordje leggen, even schudden, samen keren en panna cotta op bordjes laten glijden. Aardbeienpuree eromheen scheppen. Hele aardbeien in plakjes snijden en hiermee panna cotta garneren.
Voor de slagroom kan je ook vette buffelmelk gebruiken. De aardbeien marineren? Goeie tip 😉