Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Nasi Goreng

0 802

  • 400 gram rijst
  • 300 gram nasi bami vlees
  • 100 gram garnalen
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers of sambal oelek naar smaak
  • 2 theelepels trassie
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel djinten
  • 1 preitje
  • ketjap

Snijd de sjalotten of uien fijn en de pepers ook (eerst de zaadjes eruit halen). Fruit sjalotten en pepers samen met de knoflook en de trassie in wat olie of boter. Doe dan de ketoembar en de djinten erbij en het nasivlees.
Laat dit even meebakken. Dan een klein beetje ketjap erbij. Voeg nu de fijngesneden prei toe en de garnalen. Roer het goed door en schep nu telkens wat rijst erbij. Meng het steeds goed door elkaar voordat je de volgende schep rijst erbij doet. Bak het even door en schep het op de borden. Geef er atjar tjampoer en een gebakken eitje bij.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer