• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 11, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

No Bake Bananen toffee taart met bastogne bodem

door Redactie
in Recepten, Taart
0
0
No Bake Bananen toffee taart met bastogne bodem

Deze taart heet oorspronkelijk bananoffee taart en  is zo gemakkelijk te maken, je moet alleen wel even geduld hebben. De taart is zo lekker dat als je hem eenmaal hebt gemaakt, je hem vast vaker gaat maken.

Dit taartje kun je zowel bij het dessert als bij de koffie en thee serveren.

Benodigdheden

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 1 pak Bastogne amandelkoekjes
  • 90 gr boter
  • 3 bananen
  • 1 beker slagroom 200 ml+ 1 el suiker.
  • 1 zakje klop en fix
  • zakje oplos espresso nescafe
  • 1 plak pure chocolade

Plus een springvorm van 20 cm

Voorbereiding

Het meeste werk aan dit hele recept is de toffee-caramel maken.

Hier voor doe je het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en zet deze helemaal onder.

je kookt deze vervolgens 3,5 uur op laag vuur laten pruttelen, zorg dat het blikje onder water blijft! dus af en toe bij vullen met extra water is waarschijnlijk nodig maar na deze drie en half uur heb je een heerlijke toffee.

Ik zelf maak meerdere blikjes klaar omdat je de blikjes goed kan bewaren als ze eenmaal gekookt zijn.
Terwijl het blikje staat te pruttelen maak je alvast de bodem zet een springvorm klaar vet de randen in en leg een bakpapiertje op bodem.

Verkruimel de bastognekoeken in de keukenmachine of vijzel wat je handig vind.

Smelt de boter in een pannetje en haal de pan van het vuur,voeg nu de kruimels van de koekjes toe roer dit goed door de boter

en verwerk dit snel in je springvorm met de achter kant van een lepel goed aandrukken en glad maken. zet de bodem in de koelkast om op te stijven.
Als de caramel klaar is: Let op laat het blikje goed afkoelen voor je hem gaat gebruiken want caramel is heet! Ik zet de potjes ook wel onder stromend water.
IMAG0754IMAG0758

Bereidingswijze

Pel de bananen en snijd deze in dikke plakken verdeel deze over de bodem van je taart.

Smeer de afgekoelde Toffee creme over de bananen uit zodat er een mooie laag over de bananen ligt.

Klop dan de slagroom stijf met de suiker en klop en fix en strooi er een beetje (snufje) oploskoffie door, naar smaak dit geld ook voor de suiker,

ik hou niet van mier zoet dus ik doe maar 1 schep suiker door de room, maar als je zoet lekker vind kun je dit aanpassen.

Verdeel de koffieslagroom over de toffee dit hoeft niet heel netjes.

Als je de slagroom over de toffee hebt verdeelt kun je de chocolade gaan raspen,ik doe dit altijd met de achter kant van een schil mes en verdeel dit over de slagroom.

De taart is nu klaar.

Om de taart zo lekker mogelijk te laten worden, is het belangrijk de taart nu een nacht in de koelkast te laten staan.

snijd de volgende dag in mooie blokken of puntjes. let wel het is een machtige taart maar zo ongelooflijk lekker. Veel succes.

 

DeelPin22Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kip Teriyaki
Wokken

Kip Teriyaki met paksoi

Eenvoudige kip curry met sperziebonen
Curry

Eenvoudige kip curry met sperziebonen

bloemkool mousseline
Bijgerecht

Bloemkool mousseline

Macaroni Stroganoff
Pastagerechten

Macaroni Stroganoff

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes
Pastagerechten

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes

Broccoli soufflé
Ontbijt en lunch

Broccoli soufflé

kruidige pruimen plaatkoek bakken
Gebak

Kruidige pruimen plaatkoek met 5 spices

Krieltjes op een stokje
Bijgerecht

Krieltjes op een stokje

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broccoli uit de wok op 3 manieren
Specials

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli is populair. Deze groente wordt vaak gekookt of in een ovenschotel verwerkt. Maar broccoli uit de wok moet je zeker ook proberen!

Check het recept of lees de info
Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

kaasplankjes

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Recept in de picture

Kip Teriyaki
Wokken

Kip Teriyaki met paksoi

Teri betekent glans en yaki betekent bakken. Wij krijgen er trek van. Jij ook? Kip Teriyaki staat echt zo op tafel. De Japanse keuken thuis.

Check het recept of lees de info
Eenvoudige kip curry met sperziebonen

Eenvoudige kip curry met sperziebonen

bloemkool mousseline

Bloemkool mousseline

Handige kooktips

kokkels
Kookschool

Kokkels; Duurzame delicatesse uit de Waddenzee

Kokkels worden op de Waddenzee met de hand gevangen. Een zeer duurzaam product waar we niet meer dan bewondering voor kunnen hebben.

Check het recept of lees de info
Tomme de Savoie

Tomme de Savoie; uit de Franse Alpen

Emmentaler

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Connie Derks op Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept
  • lili op Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept
  • Connie Derks op Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig
  • Benita op Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig
  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen