Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

No bake butterscotts taartje

0 316

Dit Taartje oogt mooi en is toch erg makkelijk te maken. Om dat het warm is buiten hebben we niet altijd zin om te bakken in de oven, maar omdat we toch zin hebben in iets lekkers ` bakken` we in de koelkast.

  • 180 gram boter
  • snufje kaneel
  • 300 gram bastognekoeken
  • 125 gram puur chocolade
  • 125 gram butterscotts chocolade
  • 1 pakje slagroom 200 ml
  • 1 pakje klop en fix

voor de garnering

  • 1 zakje klop en fix en 200 ml slagroom
+ 1 Springvorm 22 cm

Voor de bodem, verkruimel je het hele pak Bastogne koekjes in de keukenmachine. laat 125 gram boter zachtjes smelten en voeg de boter bij de koekkruimels en voeg 1 thl kaneel toe. Roer dit goed door en vul je vorm, druk de bodem goed aan en zet dit in de koelkast.
Voor de vulling zet je een pan klaar met een bodempje water, zet hier boven op een glazen kom en zorg dat het water de onderkant van de kom niet raakt. voeg 125 gram pure chocolade toe aan de kom en laat dit rustig smelten. ondertussen snijd je de 125 gram butterscots chocolade heel fijn. Als de pure chocolade is gesmolten haal je de kom van de pan en voeg je snel de butterscots chocolade toe. even laten staan, door roeren en klaar, voeg dan 55 gram stukjes boter toe. Laat het mengsel een beetje afkoelen ondertussen klop je de slagroom stijf met de klop en fix. voeg als deze stijf is 1 lepel bij de chocolade en roer dit er even goed door. De rest van de chocolade voeg je vervolgens bij het slagroom mengsel en spatel dit luchtig door, zodat een mousse ontstaat. schep de mousse op de Bastogne bodem en laat de taart tenmisnte 4 a 5 uur opstijven in de koelkast.


Serveertips

Voor de decoratie heb ik marsepein bloemen gemaakt en heb ik de taart op gespoten met slagroom

Hou je niet van butterscotts dan kun je de chocolade ook vervangen door gewone melk chocolade van goed kwaliteit.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer