• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, maart 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

No bake Pindakaas en Jam cheesecake met een tikkeltje pit

door Samantha
in Recepten, Taart
0
0
Guilty Pleasures

No bake Pindakaas en Jam cheesecake met een tikkeltje pit – Als je mij vraagt “waar mogen we je ‘s nachts voor wakker maken?“, dan zal mijn antwoord zijn een lekkere verse witte boterham met een laag pindakaas en daarover dan een laag jam. Het liefst aardbeienjam maar voor een andere rode vruchtenjam doe ik mijn ogen ook open. Om het voor mij echt helemaal af te maken doe ik tussen het laagje pindakaas en de jam een dun laagje sambal, ja dat vind ik genieten, zelfs midden in de nacht.

Een combinatie om van te smullen

Boterham PindakaasJamHet is ook gewoon een heerlijke combinatie; pindakaas met jam of zoals de Amerikanen zeggen “Peanutbutter/Jelly”. Het zoute van de pindakaas tegen het zoete van de jam, ik vind het lekker en voor mezelf maak ik het dan nog lekkerder door een beetje pit toe te voegen in de vorm van een beetje sambal.

Met deze smaken ging ik in de keuken aan de slag en in plaats van de vertrouwde boterham maakte ik met deze combinatie een taart om van te smullen. No-bake Pindakaas en Jam cheesecake met een tikkeltje pit

De bodem:

  • 150 gram koekjes ( bijv. zandkoekjes, bastogne, speculaas of koffiekoekjes)
  • 25 gram gepelde pinda’s
  • 80 gram boter

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnee van 20 cm met bakpapier. De randen heel lichtjes invetten met een neutrale olie.

Verkruimel de koekjes en de pinda’s in een keukenmachine of doe ze in een (gesloten) plastic zak en rol er met je deegroller overheen net zolang tot de koekjes compleet verkruimeld zijn. Doe de verkruimelde koekjes in een kom. Smelt de boter en schenk dit over de verkruimelde koek. Schep het geheel over in de bakvorm en druk met de achterkant van een lepel goed aan. Zet in de koelkast.

PindakaasJam Cheesecake (4)De pindakaas vulling:

  • 400 gram roomkaas
  • 100 gram pindakaas
  • 6 blaadjes gelatine (à 2 gram per stuk)
  • 240 ml karnemelk
  • 60 gram bruine suiker
  • 1/2 vanillestokje
  • snuf zout

Laat de gelatineblaadjes minstens 5 minuten weken in koud water. Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap met de punt van een scherp mes het merg eruit. Roer in een kom de roomkaas, pindakaas, karnemelk, suiker, het merg uit het vanillestokje en het zout tot een gladde massa, roer goed zodat er geen klontjes in blijven. Neem de gelatine uit het water en laat dit in een steelpannetje op laag vuur smelten met alleen het aanhangende water, geen extra vocht dus. Roer de gesmolten gelatine door het pindakaasmengsel. Schenk vervolgens het pindakaasmengsel over de koekbodem en plaats in de koelkast en ga verder met de jam.

De aardbeienjam:

  • 400 gram aardbeien
  • 1/4 rode peper (3 gram)
  • 2 blaadjes gelatine (4 gram)
  • 1 el vanille suiker

Laat de gelatine minstens 5 minuten weken in koud water. Snijd de rode peper zeer fijn. Doe de aardbeien, de suiker en de rode peper in een pan en breng aan de kook. Zodra het kookt vuur laag en 5 minuten laten doorkoken. Prak de aardbeien tijdens het koken iets fijn, stukjes aardbeien erin is lekkerder dan hele aardbeien. Neem de gelatine uit het water en roer door de warme aardbeienjam. Laat iets afkoelen en schenk dan over de pindakaasvulling. Plaats terug in de koelkast en laat zeker 5 uur opstijven.

Decoreer met wat fijn gehakte pelpinda’s.

Tafel lekker!!

Tags: Cheesecake
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Rösti
Bijgerecht

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree
Ovenschotel

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen
Risotto

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
Ovenschotel

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Een lekkere snack uit de frituur? Maak eens gefrituurde oesterzwammen. Deze paddenstoelen geef je een heerlijk knapperig jasje! Proeven!

Check het recept of lees de info
Rösti

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen