Noedelsoep met sojakip van Donna Hay – Het recept voor deze noedelsoep met sojakip is één van de drie recepten die we mogen publiceren uit het nieuwe kookboek van Donna Hay, “Fresh en Light”. Donna Hay, zelf absoluut geen fan van diëten, geeft 180+ smaakvolle recepten voor de perfecte balans. Deze eenvoudig te bereiden noedelsoep met sojakip is bedoeld om als “voldoening gevende avondmaaltijd” te nuttigen en is perfect om de hele familie te voorzien.
Noedelsoep met sojakip van Donna Hay:
- 2 el zoutarme sojasaus
- 1 ½ l kippenbouillon
- 125 ml shaoxingrijstwijn (Chinese kookwijn)*
- 2 steranijs (heel)
- 2 knoflooktenen, in dunne plakjes
- 2 el bruine basterdsuiker
- 2 kipfilets van 180 gram, bijgesneden en in dikke plakken
- 200 gram paksoi, in plakken
- 400 gram verse udonnoedels*, voorgekookt en afgespoeld
- 4 lente-uitjes, bijgesneden en in schuine stukjes
- 1 el fijngeraspte gemberwortel
Breng soja, bouillon, wijn, steranijs, knoflook en suiker in een pan met dikke bodem aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de kip toe en laat 5 minuutjes zachtjes koken of tot de kip gaar is. Voeg paksoi en noedels toe en kook nog 3 minuten zachtjes door, of tot de paksoi gaar is. Verdeel de soep over diepe borden, maak af met lente-ui en gember en dien op.
*Udonnoedels (Donna Hay gebruikt de dikkere noedels) en Chinese kookwijn kun je vinden in Aziatische toko’s.
Het is verbluffend hoe Donna Hay met een paar simpele ingrediënten en zonder dat het veel moeite hoeft te kosten, zo’n authentieke Aziatische smaak weet te bewerkstelligen. Ik vind deze soep een absolute aanrader. Het lijkt mij ook lekker om er (voor de variatie) een paar in reepjes gesneden shiitakes bij te doen, of verse peultjes in reepjes gesneden. Maar, nodig is het niet. De soep geeft ook zonder die extra ingrediënten precies die voldoening die Donna Hay beoogt met dit recept.