• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, juni 11, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Olie spray + recept; gegrilde aubergine met feta en walnotenpesto

door Redactie
in Bijgerecht, Recepten
0
2
Olie spray + recept; gegrilde aubergine met feta en walnotenpesto

Olie spray

Sinds een tijdje vind je in het olijfolie assortiment in je supermarkt handige sprays. Dit leek me ideaal! Ik houd erg van gegrilde groenten, vis en vlees. Maar ik vind het altijd een kunst om deze gelijkmatig met olijfolie te bestrijken voordat ze in de hete grillpan belanden. Met de olie spray is dit een fluitje van een cent! Ook het (voorheen) besprenkelen van een salade of pasta met een beetje olijfolie  voordat je deze serveert wordt een stuk makkelijker.spray

Ook in de kookwinkel vind je van deze sprays/verstuivers. Deze hebben als groot voordeel dat je ze zelf kunt vullen met een lekkere olijfolie naar wens. Vul de spray bijvoorbeeld met knoflookolie en maak lekkere bruschetta. Maar je kunt de spray niet alleen met olijfolie vullen,  denk ook aan een lekkere (balsamico)azijn om je salade mee af te maken. Of vul hem in de zomer met whiskey voor heerlijk vlees van de barbecue.

Ik vind het gebruik van een spray ideaal en zal zeker nog veel plezier beleven aan mijn RVS olie spray / verstuiver van Masterclass. Deze heeft een pomp systeem en ziet er ook nog eens mooi uit. Nadeel vind ik dat je hem niet in de vaatwasser kunt doen, dat zou helemaal mooi zijn.

De eerste keer dat ik de spray uitprobeerde maakte ik gegrilde aubergine met feta en walnotenpesto. Waar je voorheen een tijdje bezig was met de plakjes aubergine voorzien van olijfolie gaat het nu een stuk sneller.  Lees je mee voor het recept?

Gegrilde aubergine met feta en walnotenpesto

Lekker als salade voor een persoon, of als bijgerecht voor twee personen

  • 1 aubergine
  • 100 gr feta
  • 50 gr walnoten
  • 20 gr basilicumblaadjes
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie (spray)
  • zeezout
  • peper

Was de aubergine en snijd hem in dunne plakjes van ongeveer een centimeter dik. Leg de plakjes aubergine op je werkblad of op snijplanken en besprenkel ze met zout. Laat het zout een halfuurtje zijn werk doen, al het vocht wordt uit de aubergine onttrokken.

Rooster de walnoten in een droge pan, laat de walnoten daarna even afkoelen.

Verhit een grillpan. Dep de plakjes aubergine droog met keukenpapier en spray ze vervolgens in met olijfolie. Grill de aubergine in de grillpan.

Doe de walnoten, basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas en knoflook in de keukenmachine met een flinke scheut olijfolie. Maal de ingrediënten fijn tot een pesto en breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Leg de plakjes gegrilde aubergine dakpansgewijs op een bord en verbrokkel de feta kaas erover. Verdeel de walnotenpesto over het gerecht en breng het gerecht op smaak door er nog een beetje olijfolie overheen te sprayen.

Smakelijk!

Tags: KaasKaas - FetaNoten - Walnoten
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Lamsbiefstuk met verse salsa
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met verse salsa

fruitsalade met mango en kiwi
Salade

Fruitsalade met mango en een zalige dressing van limoen en munt

steak sandwich bavette
Ontbijt en lunch

Steak sandwich met rundvlees

lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen
Soep

Lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip
Salade

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Toad in the hole
Vleesgerechten

Toad in the hole; Britse comfortfood

Aardbei mocktail mojito style
Drankjes

Een feestelijke aardbei mocktail in de stijl van een mojito

cordon bleu
Vleesgerechten

Cordon bleu maken

Reacties 2

  1. Annemarie says:
    6 jaar geleden

    In Bulgarije at ik vaak tikwitski. Je breekt er je tong over als het voor de eerste keer uitspreekt, maar het is erg lekker, aubergine plakjes op courgette plakjes in olijfolie bakken, laten uitlekken en mengen met een saus vab yoghurd met knoflook en dille. Zalig verfrissend bij warm weer en bovendien erg gezond

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      Dat klinkt erg goed Annemarie. Worden daar verder geen specerijen bij gebruikt? Ik zou het niet kunnen laten om even wat specerijen in die olie mee te bakken.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

zes + 15 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Eieren van de boer
  • Hollandse nieuwe haring komt een beetje later dit jaar
  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?

Uitgelicht

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Kip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!

Check het recept of lees de info
Varkensvlees op de barbecue

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Recept in de picture

Lamsbiefstuk met verse salsa
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met verse salsa

Van een sappige lamsbiefstuk met verse salsa wordt elke vleesliefhebber blij. Heerlijk lamsvlees met een Zuid-Amerikaans accentje!

Check het recept of lees de info
fruitsalade met mango en kiwi

Fruitsalade met mango en een zalige dressing van limoen en munt

steak sandwich bavette

Steak sandwich met rundvlees

Handige kooktips

Cheddar
Kookschool

Cheddar; maar dan de echte

Cheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?

Check het recept of lees de info
Vers fruit bewaren

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Petra H op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • J.F. Feunekes op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen