• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Olie spray + recept; gegrilde aubergine met feta en walnotenpesto

door Redactie
in Bijgerecht, Recepten
0
2
Olie spray + recept; gegrilde aubergine met feta en walnotenpesto

Olie spray

Sinds een tijdje vind je in het olijfolie assortiment in je supermarkt handige sprays. Dit leek me ideaal! Ik houd erg van gegrilde groenten, vis en vlees. Maar ik vind het altijd een kunst om deze gelijkmatig met olijfolie te bestrijken voordat ze in de hete grillpan belanden. Met de olie spray is dit een fluitje van een cent! Ook het (voorheen) besprenkelen van een salade of pasta met een beetje olijfolie  voordat je deze serveert wordt een stuk makkelijker.spray

Ook in de kookwinkel vind je van deze sprays/verstuivers. Deze hebben als groot voordeel dat je ze zelf kunt vullen met een lekkere olijfolie naar wens. Vul de spray bijvoorbeeld met knoflookolie en maak lekkere bruschetta. Maar je kunt de spray niet alleen met olijfolie vullen,  denk ook aan een lekkere (balsamico)azijn om je salade mee af te maken. Of vul hem in de zomer met whiskey voor heerlijk vlees van de barbecue.

Ik vind het gebruik van een spray ideaal en zal zeker nog veel plezier beleven aan mijn RVS olie spray / verstuiver van Masterclass. Deze heeft een pomp systeem en ziet er ook nog eens mooi uit. Nadeel vind ik dat je hem niet in de vaatwasser kunt doen, dat zou helemaal mooi zijn.

De eerste keer dat ik de spray uitprobeerde maakte ik gegrilde aubergine met feta en walnotenpesto. Waar je voorheen een tijdje bezig was met de plakjes aubergine voorzien van olijfolie gaat het nu een stuk sneller.  Lees je mee voor het recept?

Gegrilde aubergine met feta en walnotenpesto

Lekker als salade voor een persoon, of als bijgerecht voor twee personen

  • 1 aubergine
  • 100 gr feta
  • 50 gr walnoten
  • 20 gr basilicumblaadjes
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie (spray)
  • zeezout
  • peper

Was de aubergine en snijd hem in dunne plakjes van ongeveer een centimeter dik. Leg de plakjes aubergine op je werkblad of op snijplanken en besprenkel ze met zout. Laat het zout een halfuurtje zijn werk doen, al het vocht wordt uit de aubergine onttrokken.

Rooster de walnoten in een droge pan, laat de walnoten daarna even afkoelen.

Verhit een grillpan. Dep de plakjes aubergine droog met keukenpapier en spray ze vervolgens in met olijfolie. Grill de aubergine in de grillpan.

Doe de walnoten, basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas en knoflook in de keukenmachine met een flinke scheut olijfolie. Maal de ingrediënten fijn tot een pesto en breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Leg de plakjes gegrilde aubergine dakpansgewijs op een bord en verbrokkel de feta kaas erover. Verdeel de walnotenpesto over het gerecht en breng het gerecht op smaak door er nog een beetje olijfolie overheen te sprayen.

Smakelijk!

Tags: KaasKaas - FetaNoten - Walnoten
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook
Recepten

Geroosterde knoflook

Geroosterde knolgroenten
Bijgerecht

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Kaassoep met geroosterde knoflook
Soep

Kaassoep met geroosterde knoflook

Gekarameliseerde ananas met ijs
Nagerecht

Gekarameliseerde ananas met ijs

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Reacties 2

  1. Annemarie says:
    6 jaar geleden

    In Bulgarije at ik vaak tikwitski. Je breekt er je tong over als het voor de eerste keer uitspreekt, maar het is erg lekker, aubergine plakjes op courgette plakjes in olijfolie bakken, laten uitlekken en mengen met een saus vab yoghurd met knoflook en dille. Zalig verfrissend bij warm weer en bovendien erg gezond

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      Dat klinkt erg goed Annemarie. Worden daar verder geen specerijen bij gebruikt? Ik zou het niet kunnen laten om even wat specerijen in die olie mee te bakken.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen