Olijven zelf marineren is goedkoper en lekkerder – Eigenlijk is er niets zo simpel als het zelf marineren van olijven. Het grote voordeel is dat je zelf kunt bepalen of je ze lekker pikant of liever wat zachter van smaak hebt.
Door je olijven zelf te marineren bespaar je bovendien best een flinke duit. Olijven zijn nog steeds niet goedkoop. Wij eten alleen nog maar zelf gemarineerde olijven en geloof me, ze zijn steeds binnen 2 a 3 dagen uit de koelkast verdwenen.
Olijven zelf marineren
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 pot groene olijven
- 1 pot zwarte olijven
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
- 1 stuk rode, groene en gele paprika fijn gesnipperd
- 1 tomaat ontpit en in fijne brunoise gesneden
- cayennepeper, paprikapoeder, gewone peper en een snufje zout
- Olijfolie
- Eventueel als je ze graag lekker pikant hebt een theelepeltje harisa toevoegen naar smaak
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
Bereidingswijze van dit recept
Olijven zelf marineren doe je zo:
Alles goed mengen, een theelepel Provençaalse kruiden toevoegen en even laten marineren in de koelkast.
Tafel lekker !!