Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardbeien ontbijtpotjes; handig om mee te nemen

Wil je eens wat anders dan een boterham met kaas of je ontbijt lekker meenemen naar je werk? Deze aardbeien ontbijtpotjes zijn snel gemaakt en ideaal.

0 1.420

Aardbeien ontbijtpotjes; handig om mee te nemen – Heb jij dat ook wel eens, dat je wat anders wilt als ontbijt dan een boterham met kaas. Het variëren met je ontbijt is gezond voor je lichaam omdat het dan geprikkeld wordt en eens andere voedingsstoffen binnen krijgt. Denk bijvoorbeeld eens aan zuivel zoals kwark, yoghurt of skyr. Naast het gezonde effect is het vooral leuk om te verrassen aan tafel. Juist ook bij het ontbijt! Wij hadden zin in kwark en hebben dit gecombineerd met verse aardbeien.

Kwark; in het kort

Kwark is een hele jonge kaas. Er is alleen zuursel en stremsel toegevoegd en heel licht gesneden. Vervolgens laten ze het uitlekken en doen ze het zo in bakjes. Het word niet gepekeld of geperst. Gewoon zo puur. Er zijn over het algemeen drie verschillende soorten kwark, volle, halfvolle en magere. Welke je kiest hangt ervan af waar je voor gaat, ga je voor smaak, dan kun je het beste kiezen voor de volle variant die meer vet bevat en romiger is. Let je op de lijn, dan is een halfvolle of magere variant je beste keuze. De laatste zijn minder vet en ook minder romig van smaak. Meer weten? Kijk dan eens hier.

Onderstaand recept is voor 1 potje. Voor dit recept hebben we jampotjes genomen van 250 ml. Verder kun je voor dit recept het beste de minder mooie aardbeien gebruiken omdat je ze toch fijn maakt. De mooie gebruik je dan voor je garnering.

Aardbeien ontbijtpotjes; handig om mee te nemen

Voor 1 potje

  • 90 gram verse aardbeien
  • 115 gram kwark, naturel
  • 25 granola
  • 1 aardbei ( garnering )
  • Honing ( optioneel )

Zorg ervoor dat de jampotjes goed schoon zijn voor je ze gaat vullen. Snij de aardbeien in grove stukken en hak ze fijn. Dit kan je ook met een hakmolentje of staafmixer doen. Maar doe het niet te fijn. Je wil nog wat stukjes fruit erin hebben.

Doe de aardbeien onder in het potje. Doe hier de kwark boven op en als laatste de granola. Je kunt je aardbeien ontbijtpotjes nog garneren met een hele aardbei of wat honing als je dat lekker vind.

Ook lekker met andere soorten zacht fruit zoals frambozen en bramen.

Tafel Lekker

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer