• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Bagel met gerookte zalm en komkommer

Een traktatie bij een feestlijke lunch!

door Elise de Haan
in Ontbijt en lunch
0
0
Bagel met zalm en komkommer

Bagel met gerookte zalm en komkommer – Een echte traktatie voor bij een feestelijke lunch? Die maak je met een bagel met gerookte zalm en komkommer! Het broodje besmeer je eerst met geitenkaas, dat vormt een lekker hartige tegenhanger met de frisse komkommer. De gerookte wilde sockeye zalm maakt het helemaal af! Bij zo’n lunch hoort ook een glas heerlijk koele witte wijn, zo wordt de lunch een compleet feestje!

Gerookte wilde sockeye zalm

Het is je misschien opgevallen op de foto dat de vis op de bagel met gerookte zalm en komkommer heel rood van kleur is. Dit is wilde sockeye zalm. Sockeye zalm wordt gevangen in de grote meren en rivieren van Alaska en Canada, en in kustwateren langs de westkust van Noord-Amerika. De vis is bekend om zijn dieprode kleur, heerlijke smaak en hoge concentraties van omega-3 vetzuren. Sockeye zalm is een anadrome soort, wat betekent dat het leeft in zee en zich voortplant in zoet water. Tijdens het voortplanten wordt de kleur van de zalm dieper rood. Als je wilde zalm, of andere wild gevangen vis gaat kopen, let dan altijd op het MSC-keurmerk.

Bagels met gerookte zalm en komkommer – tips

Verse bagels zijn niet bij elke bakker makkelijk te koop. Nu kun je in bijna elke supermarkt afbakbagels kopen, en die zijn voor de bagel met gerookte zalm en komkommer een prima alternatief voor de verse exemplaren. Je hoeft ze alleen maar 5 minuten in de oven af te bakken. In plaats van bagels kun je natuurlijk ook kiezen voor een vers wit, hard of zacht bolletje.

Uiteraard kun je, als je niet aan sockeye zalm kunt komen, of als je het gewoon te kostbaar vindt, dit broodje ook maken met gewone gerookte zalm.

Houd je niet van geitenkaas, vervang deze dan door verse roomkaas. Dat past er ook goed bij.

Gerookte zalm

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Komkommer

Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!

Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!

Bagel met gerookte zalm en komkommer

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 bagels
  • 100 gram gerookte sockeye zalm
  • 50 gram zachte, smeerbare geitenkaas
  • 4 linten komkommer, over de lengte gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels citroensap
  • peper en zout
  • een paar takjes dille
  • 1 theelepel kappertjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een bagel met gerookte zalm en komkommer:

Bak als je afbakbagels gebruikt de broodjes af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen.

Was de komkommer en schaaf er over de gehele lengte 4 linten af met een dunschiller.

Meng in een kom de olijfolie met het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Leg de komkommerlinten hier in en zorg dat alles een laagje krijgt.

Snijd de bagels open. Besmeer de onderste helft met de geitenkaas, en maal daar wat zwarte peper overheen. Verdeel de gerookte zalm over de bagels.

Schik vervolgens op elk broodje 2 linten komkommer.

Bestrooi elk broodje met wat verse dille en een paar kappertjes.

Leg de bovenste helft van de bagels er bovenop.

Serveer de bagels met gerookte zalm en komkommer direct. Bij zo’n lunch hoort natuurlijk eigenlijk een lekker koel glas witte wijn.

Tafel lekker !!

DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Wentelteefjes met aardbeien
Ontbijt en lunch

Wentelteefjes met aardbeien; een heerlijke tip voor moederdag

Turks brood met eieren
Ontbijt en lunch

Turks brood met eieren, ham en kaas

Aardappelpannenkoekjes
Bijgerecht

Aardappelpannenkoekjes

gevuld broodje ei
Ontbijt en lunch

Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch

Omelet met raapstelen
Ontbijt en lunch

Omelet met raapstelen

Omelet met champignons en spinazie
Ontbijt en lunch

Omelet met champignons en spinazie

groente spread met zoete aardappel en paprika
Ontbijt en lunch

Groentespread van zoete aardappel en paprika

Wrap met zalm en guacamole
Ontbijt en lunch

Wrap met zalm en guacamole

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

vijf × 1 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen