• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, maart 24, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Brood

Bananenbrood met chocolade – Verwerk ook de overrijpe bananen

Heerlijk smeuïg, maar ook zoet en vol van smaak

door Connie Derks
in Brood, Ontbijt en lunch
0
0
Bananenbrood met chocolade

Bananenbrood – Gooi geen overrijpe bananen weg, je kunt ze perfect gebruiken voor bijvoorbeeld dit heerlijke bananenbrood met chocolade.

In Amerika en Engeland zijn ze al jaren geliefd, de bananen broden. In Nederland beginnen ze nu een beetje meer bekend te worden. Ze worden bananenbrood genoemd, maar eigenlijk lijkt het meer op een cake. Er zijn vele versies, soms wordt de suiker zelfs helemaal vervangen door banaan. Hier zijn we voor de gulden middenweg gegaan en hebben een gedeelte van de suiker vervangen door banaan. Je kunt er vele soorten vulling aan toevoegen, chocolade zoals bij deze cake, maar ook noten, rozijnen, pitten of andere lekkernijen die je ook in een gewone cake zou kunnen verwerken.

Dit bananenbrood met chocolade is een aanwinst op jouw ontbijttafel.

Overrijpe bananen

De banaan in dit recept zorgt niet alleen voor de smaak, maar ook voor een bepaalde zoetheid en smeuïgheid. Neem hiervoor liefst overrijpe bananen. Zoals iedereen hebben ook wij wel eens bananen op de fruitschaal liggen die net iets te rijp zijn. We leggen ze dan in de vriezer en we halen ze eruit als we deze willen verwerken in een cake, brood, mueslireep of smoothie. Je kunt ze geschild in een bakje of zakje doen en eruit nemen wat je nodig hebt. Maar wij vinden het makkelijker om ze er met schil en al in te doen. Als we ze dan nodig hebben, laten we ze op een bordje ontdooien en halen we de schil eraf. Je hebt dan een banaan die er niet uitziet, maar wel superveel smaak heeft. Door de rijpe bananen in de vriezer te doen verspil je niets en heb je altijd een goede basis voor een smoothie of andere heerlijkheden in huis.

banaan

Banaan; Zo gebruik je die van ontbijt tot dessert

Waarschijnlijk was je eerste hapje in je leven geprakte banaan. Zullen we doorgaan? Ontdek hier de allerlekkerste recepten met banaan.

Bananenbrood met chocolade

Porties: 6 - 8 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel baksoda
  • ½ theelepel zout
  • 2 eieren
  • 100 gram boter
  • 450 gram bananen
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 80 gram chocolade liefst zo puur mogelijk

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een bananenbrood met chocolade:

Smeer een bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Rasp de chocolade of hak deze in kleine stukjes. Prak de banaan grof. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, baksoda en het zout. Klop de boter met de suiker luchtig. Als de suiker met de boter bijna wit van kleur is, voeg je er de eieren een voor een aan toe. Voeg de vanille toe en roer goed door. Voeg het bloemmengsel toe en meng dit er kort door. Voeg nu de banaan toe en meng deze er kort door, het beslag hoeft niet glad te zijn het mag een rommelige structuur hebben. Voeg als laatste de vulling erbij, in dit geval dus de chocolade. Doe het beslag in je bakvorm en zet het bananenbrood met chocolade in een oven van 165 graden voor ongeveer 50 minuten tot een uur.

Gebruik een cakevorm van 30 cm voor of  een springvorm van ongeveer 24 cm doorsnede.

Tip: Je kunt er ook cupcakes van bakken. Pas dan de oventijd aan naar ongeveer 20-30 minuten al naar gelang de grootte van de cupcakes.

Geniet van dit heerlijke bananenbrood met chocolade.

Tafel lekker !!

Tags: ChocoladeFruit
DeelPin131Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

groente spread met zoete aardappel en paprika
Ontbijt en lunch

Groentespread van zoete aardappel en paprika

Wrap met zalm en guacamole
Ontbijt en lunch

Wrap met zalm en guacamole

Wraps met rookworst en zuurkool
Ontbijt en lunch

Wraps met rookworst en zuurkool

Toast met brie
Ontbijt en lunch

Toast met brie; een lekkere lunch uit de oven

Broodje makreel
Ontbijt en lunch

Broodje makreel; lekker eten voor weinig

Huevos a la Flamenca
Ontbijt en lunch

Huevos a la Flamenca

Bagel met zalm en komkommer
Ontbijt en lunch

Bagel met gerookte zalm en komkommer

roerei met zalm
Ontbijt en lunch

Roerei met zalm

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

Een hartige venkeltaart met ham en kaas, daar loopt toch iedereen warm voor? De zachte smaak van venkel combineert heerlijk met ham en kaas!

Check het recept of lees de info
Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem H. TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen