• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juni 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Brood

Bananenbrood met walnoten en rozijnen

Zacht en zoet van de bananen

door Connie Derks
in Brood, Ontbijt en lunch
0
0
Bananenbrood met walnoten en rozijnen

Bananenbrood met walnoten en rozijnen – Dit is het lekkerste bananenbrood wat je ooit zult maken. Heerlijk zacht en zoet van de bananen met walnoten en rozijnen voor de bite.

Waarom brood en geen cake?

De oorsprong van bananenbrood ligt in Amerika, daar wordt dit gebak vaak bij het ontbijt gegeten. Dat het de naam brood heeft, komt omdat het (meestal) gezonder is dan cake. Dit gezonder moeten we met een korreltje zout nemen want banaan, zeker overrijpe banaan bevat erg veel vruchtsuiker. Wel wordt er in verhouding veel minder vet aan toegevoegd in vergelijking met cake. De naam bananenbrood met walnoten en rozijnen is dus een beetje misleidend. Misschien is het wel een excuus van de Amerikanen om deze lekkernij als ontbijt te eten.

Gebruik rijpe bananen

Voor bananenbrood met walnoten en rozijnen en voor ieder ander bananenbrood gebruik je bananen waarvan je denkt, die moeten echt vandaag op of ik moet ze weggooien. Geel met spikkels of bijna helemaal bruin zo is dit fruit op zijn best voor dit recept. De smaak is door de rijpheid heerlijk zoet en intens.

Tips voor een heerlijk zacht bananenbrood

Een bananenbrood hoort zacht te zijn en zeker niet droog. Als eerste gebruik je daarom basterdsuiker, dit trekt vocht aan en houd je bananenbrood met walnoten en rozijnen langer zacht. Maar we hebben nog een goede tip, gebruik boter en olie. Boter voor een volle romige smaak, zonnebloemolie voor een vochtigere cake. Alleen boter is erg lekker, maar dit geeft een stevige cake. Door een gedeelte zonnebloemolie te gebruiken heb je toch de smaak van boter maar ook een zachtere structuur.

Basis of met extra’s

Je kunt er voor kiezen om een basis bananenbrood te bakken, maar de  bite van de walnoten en het frisse van de rozijnen maken het extra lekker. Voeg je deze niet toe is het nog steeds erg lekker, maar is het een soort zachte bananencake. Je kunt natuurlijk ook andere noten of stukjes gedroogd fruit toevoegen wanneer jou dat lekker lijkt.

banaan

Banaan; Zo gebruik je die van ontbijt tot dessert

Waarschijnlijk was je eerste hapje in je leven geprakte banaan. Zullen we doorgaan? Ontdek hier de allerlekkerste recepten met banaan.

Bananenbrood met walnoten en rozijnen

Porties: 14
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram banaan
  • 50 gram boter
  • 25 gram zonnebloemolie
  • 150 gram (licht bruine) basterdsuiker
  • 1 ei
  • 50 gram yoghurt
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 gram backing soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 gram walnoten
  • 50 gram rozijnen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bananenbrood met walnoten en rozijnen;

Giet een kopje heet water over de rozijnen in een bakje en zet opzij. Besmeer een cakeblik in met boter. Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de boter en zet opzij. Weeg de bloem en backing soda af en zeef dit samen met de kaneel. Prak de bananen met een vork fijn en voeg er de yoghurt aan toe. Giet de rozijnen af en leg ze op een stukje keukenpapier om uit te lekken. Breek de walnoten in kleinere stukjes. Doe de suiker, zout en het ei bij het banaanmengsel en roer goed door. Voeg de lauwe boter en de olie toe en roer dit er doorheen. Voeg er nu het bloemmengsel aan toe en roer tot de bloem goed verdeeld is. Het kan zijn dat je klontjes van de banaan ziet, dit is niet erg. Voeg er nu de rozijnen en 3/4 van de walnoten aan toe. En meng kort door. Schep alles in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bestrooi met de resterende walnoten. Bak de cake in ongeveer 50 minuten tot een uur goudbruin en gaar. Laar 5 minuten in de vorm staan. Leg een bord of rooster op de vorm en draai in een keer om. Haal de vorm weg en draai het bananenbrood met de bolle kant naar boven. Dit bananenbrood met walnoten en rozijnen zowel warm als koud erg lekker. Koel en afgedekt is je bananenbrood ongeveer 5 dagen houdbaar.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin11Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

steak sandwich bavette
Ontbijt en lunch

Steak sandwich met rundvlees

Sandwich met rucola tomaat en bacon
Ontbijt en lunch

Sandwich met rucola, tomaat en bacon

Wentelteefjes met aardbeien
Ontbijt en lunch

Wentelteefjes met aardbeien; een heerlijke tip voor moederdag

Turks brood met eieren
Ontbijt en lunch

Turks brood met eieren, ham en kaas

Aardappelpannenkoekjes
Bijgerecht

Aardappelpannenkoekjes

gevuld broodje ei
Ontbijt en lunch

Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch

Omelet met raapstelen
Ontbijt en lunch

Omelet met raapstelen

Omelet met champignons en spinazie
Ontbijt en lunch

Omelet met champignons en spinazie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

veertien − 12 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Hollandse nieuwe haring komt een beetje later dit jaar
  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?

Uitgelicht

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Kip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!

Check het recept of lees de info
Varkensvlees op de barbecue

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Recept in de picture

steak sandwich bavette
Ontbijt en lunch

Steak sandwich met rundvlees

Lunchen van de barbecue. Ja, echt! Met het recept voor deze steak sandwich met rundvlees heb je een lunch die je voorlopig niet vergeet.

Check het recept of lees de info
lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Handige kooktips

Cheddar
Kookschool

Cheddar; maar dan de echte

Cheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?

Check het recept of lees de info
Vers fruit bewaren

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Petra H op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • J.F. Feunekes op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen