Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bananensmoothie met de blender

Lekker Tafelen testte de Optimum 9200A van Froothie. Hiermee maakten wij een heerlijke bananensmoothie met karnemelk, walnoten en ahornsiroop.

0 1.055

Bananensmoothie met de blender – Deze smoothie met banaan en karnemelk is helemaal te gek. Je hebt er wel een goede blender voor nodig, als je wilt dat hij echt ‘smooth’  wordt, want er gaan ook flink wat walnoten in. Om meteen een ijskoude smoothie te hebben, is het handig om bevroren bananen te gebruiken.

Ik testte de Optimum 9200A van distributeur Froothie uit en was daar dik tevreden over. Hiermee maakte ik deze bananensmoothie.

Bananensmoothie met de blender

Voor 4- 6 personen:

  • 3 (bevroren) bananen
  • 1 liter karnemelk
  • 100- 150 gr. walnoten
  • 4 el. ahornsiroop
  • 50 gr. pure chocola

eventueel:

  • 1 à 2 zakjes vanillesuiker

Pel de bananen en doe alle ingrediënten, behalve de chocola, in de blender.  Gebruik je de Optimum 9200A: zet dan blender op middelhoge stand gedurende ongeveer 25 secondes of op 30 secondes. Als je een andere blender gebruikt, moet je maar even kijken hoe lang het duurt en op welke stand het lukt.

In mijn geval had ik na 30 secondes een volledig zachte smoothie, waar de walnoot slechts vanwege zijn smaak in te herkennen was.

Giet de smoothies in royale glazen.

Rasp de chocolade met een grove rasp en besprenkel de bananensmoothies daarmee. Hmm, dat is smullen!

Benieuwd geworden naar de Optimum 9200A blender van Froothie? Klik hier voor de review.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer