Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Belegde broodjes voor een luxe lunch of picknick

Royaal belegde broodjes in twee verrukkelijke varianten. Aardbeien en Zalm of Geitenkaas en Vijgen. Met deze belegde broodjes scoor je punten bij je gasten!

Belegde broodjes voor een luxe lunch of picknick – Luxe Belegde broodjes eten we tegenwoordig vooral onderweg. Die laten we door een ander maken dus. Maar als je het zelf doet kan er toch echt een verrassend effect ontstaan. Een lekker belegd broodje, dat je terug doet denken aan je reis, of de warme zomer, wie lust dit nu niet?

Dit kun je heel makkelijk zelfs a la minute maken, wanneer je gaat picknicken of gaat fietsen. Alles lekker mee in je mand en zalig aan de waterkant op een deken, maak je dit lekkers klaar, geloof me je gaat een groot compliment krijgen.

De hoeveelheid hangt natuurlijk af van hoeveel trek je hebt en van het aantal personen dat je uitnodigt voor je lunch of picknick. Wees er wel op voorbereid dat je voldoende meeneemt, want men vraagt gegarandeerd een tweede broodje.


Belegde broodjes voor een luxe lunch of picknick

  • Bruin stokbroodje met granen
  • 1 geitenkaasje
  • 1 klein potje mascarpone
  • Parmaham
  • Gerookte zalm
  • Aardbeien
  • Verse vijgen
  • Honing
  • Provençaalse kruiden
  • Basilicum
  • Geroosterde pijnboompitjes

Belegde broodjes met vijgen en geitenkaas

Snijd van het stokbrood  stukjes van ongeveer 15 cm en snijd deze middendoor in de lengte. Besmeer ze royaal met geitenkaas of mascarpone. Leg hier speels een plakje parmaham op. Snijd de vijg in fijne partjes en verdeel bovenop de ham. Besprenkel met een beetje honing en versier met pijnboompitjes.

Belegde broodjes met aardbeien en gerookte zalm

Snijd van het stokbrood  stukjes van ongeveer 15 cm en snijd deze middendoor in de lengte. Besmeer deze royaal met geitenkaas of mascarpone. Leg hier speels een plakje gerookte zalm op. Snijd de aardbeien in fijne partjes en verdeel bovenop de ham. Bestrook met Provençaalse kruiden, pijnboompitjes en blaadjes verse basilicum.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More